Euroleague'de galibiyetle başlıyoruz.

2010-2011 basketbol sezonunda Avrupa'nın bir numaralı kupasında mücadele eden takımımız Euroleague'de oynadığı ilk maçında Fransız temsilcisi Tarbes GB'yi 84-68 mağlup etmeyi başardı. Lige geçtiğimiz haftasonu Alanya Belediyesi karşısında farklı galibiyetle başlayan takımımız, bu seriyi Fransız temsilcisi karşısında da devam ettirdi. Maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğümüz mücadelede Seimone Augustus 20 sayılık performansı ile maçın en skoreri olurken, Işıl Alben'in tek başına rakip takım Tarbes GB kadar asist yapması günün diğer ayrıntısı oldu. Grubumuzda oynanılan maçlar sonrasında takımımız aldığı 16 sayılık farklı galibiyet ile liderlik koltuğuna oturdu.

Maça oldukça iyi başlayan takımımız, ilk çeyreğin bitimine 3 dakika kala skoru 21-2'ye getirerek maçı neredeyse ilk periyotta kopartma noktasına geldi. İlk çeyreğin son 3 dakikasında biraz toparlanan Tarbes skoru 25-13'e getirmeyi başardı. İkinci çeyrekte son dakikalarda bulduğu seriyi devam ettiren Tarbes GB, farkı her geçen dakika eritmeyi başardı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde sadece 5 sayı atabilen takımımız, çeyreğin geri kalanında Fransız temsilcisine 8 sayı daha atarken devreyi sadece 4 sayı farkla; 38-34, önde kapatabildi. İlk çeyrekte 25-13 üstün ayrılan taraf takımımız olurken, ikinci çeyrekte rüzgar tersine esmeye başlamış ve rakibimiz 21-13 üstün ayrılmıştı. Devre sonrasında Galatasaray Medical Park'ta skor dağılımı şu şekildeydi; Fowles 10, Bahar 8, Augustus 6, Tuğba 5, Doneka 3, Işıl-Gintare ve Melisa 2.

Üçüncü çeyrekte daha istekli, daha arzulu taraf olan Galatasaray Medical Park, tıpkı ilk çeyrekte olduğu gibi yine farkı arttırmayı başardı. İlk iki dakikalık bölümde rakibi karşısında 9-1'lik seri yakalayan takımımız Augustus-Fowles ve Işıl üçlüsünün muhteşem oyunuyla farkı 18 sayıya kadar çıkartmayı başardı. 18 sayılık farkta zaman zaman inişler-çıkışlar yaşayan takımımız üçüncü çeyrekte rakibine 25-16'lık üstünlük kurarak son 10 dakika 13 sayı farkla (63-50) önde girdi. Son çeyrekte Fransız temsilcisi karşısında yine ilk dakikalarda oyuna ağırlığını koyan kadın basketbol takımımız, son 4 dakikaya girilirken sahip olduğu çift haneli farkı koruyamadı. Son dakikalara girilirken toparlanan ekibimiz rakibi karşısında üstünlüğünü gösterirken, farkı da arttırmayı başardı. Mücadeleyi kontrollü bir oyunla bitiren takımımız sahadan 16 sayılık farkla (84-68) galip ayrılarak ilk maçlar sonrasında Kadınlar Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda ilk sıraya yerleşti. Günün diğer karşılaşmalarında grubumuzda yer alan son şampiyon Spartak Moskova Region deplasmanda VCI Kaunas'a 81-79 mağlup olurken, USK Prague takımıda kendi evinde 65-66'lık skorla Halcon Avenida'ya mağlup oldu.

Seimone Augustus'un ikinci yarıya damgasını vurduğu karşılaşmada Sylvia Fowles ne kadar dominant bir uzun olduğunu maç içerisinde defalarca kanıtladı. Takım olarak topu iyi paylaştığımız dönemlerde sık sık pota altında topla buluşturduğumuz Amerikalı pivot, Fransız temsilcisine zor anlar yaşattı. Durdurulması gerçekten imkansız bir isim olan Fowles takımımız adına maçta ilk çift hanelere ulaşan oyuncu olmayı başardı. Savunmada da 1 top çalma, 3 blok ile ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Pota altını tam anlamıyla karartmayı başaran Big Sly, her geçen maç istatistiklerini arttırmaya devam ediyor. Bir kaç hafta sonra faul problemi yaşamadığı takdirde maçlarda 20 sayı, 20 ribaund gibi bir istatistik görebiliriz ki; boyuyla, kollarıyla, savunma anlayışı ile rakip pivotlara pota altında zor anlar yaşatıyor.

Maç sonunda istatistik hanesine 10 sayı-10 asist yazdıran Işıl Alben'in yanı sıra; 16 sayı-11 ribaund yazdıran Sylvia Fowles geceyi double-double yaparak kapattılar. Seimone Augustus'un 20 sayı - 7 ribaundluk katkısının büyük rol oynadığı galibiyete Tuğba Palazoğlu 11 sayılık katkı sağladı. Dört oyuncumuzun çift hanelere ulaştığı karşılaşmada Bahar Çağlar ve Gintare Petronyté 8 sayıda kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0