Suçlu kim?

Galatasaray'da teknik direktör bilmecesi sürüyor. Frank Rijkaard ile yollarını tam olarak ayırmayan ekibimizde yeni antrenör arayışları mevcut bulunuyor. Fakat bu arayışlardan daha çok, eski isimlere yönelme ve zor günde elini taşın altına sokabilecek isimlerden yardım isteme gibi bir durum gibi görünüyor. Efsanevi oyuncumuz Hagi tarafından Rumen basınına yapılan bir açıklama var. Bunun yanı sıra Hakan Şükür'ün de kendisine edilen teklif hakkında açıklaması var. İşin doğrusunu söylemek ve gerçekçi olmak gerekirse yönetim şu anda tamamen günü kurtarmanın peşinde. Başı her sıkıştığında eski isimlere yönelmek yada teklif ettiğinde 'hayır' diyemeyecek isimlere gitmek biraz o insanların sevgisini kullanmak gibi oluyor.

Bugün Frank Rijkaard'ın yerine Gheorghe Hagi gelse en azından şimdilik durumu toparlaması adına kimse birşey demez, ama çok büyük şeylerde beklemez. Kan değişimiyle alınabilecek iki-üç galibiyetin ardından ortalık toz pembe olabilir. Lakin, kimse bizim en büyük sorunumuzun oyuncularımızda olduğunun farkında değil. Rijkaard'da suçlu, suçlu değil diyemem ama asıl suçlu varsa takımı sabote etmeye çalışan, eden oyunculardır. Hagi'nin getireceği yeni bir heyecan, yeni bir ivme sisli güneşi bize gösterebilir. Peki ya sonrası? Sportif direktör adı altında takıma ağabeylik yapması amacıyla da Hakan Şükür konuşulan, görüşülen isim. Ama direktörlük, menajerlik, antrenörlük işin bahanesi. Şu anda takım şaşkın ördek gibi dolaşırken, onları toparlayacak tekrardan kenetlendirebilecek iki, bilemedin üç isim var. Takıma ağabeylik yapması adı altında da Hakan Şükür eşofmanları giyecek üzerine çok büyük ihtimalle..

Bunların hepsi bir yana Frank Rijkaard ile ilişkilerin bittiğini söyleyebiliriz. Neeskens, Puyol ve Cuadrat ise sezon sonuna kadar devam edecekler. En azından durum şimdilik böyle görünüyor. Tabii bunlar mevcut olarak yaşanan gelişmelerde yerini alırken, birde yönetimin zamanla kararının değiştiğini söylemek pek mümkün. Fakat şunuda eklemekte fayda var; yönetim suçu kendisinde veya oyuncularda görmüyor. Şuanda onlara göre teknik heyet suçlu. Baş suçlu ise teknik direktör Frank Rijkaard. Hiç özeleştiri yapılmamış, bu çok açık belli. Takımı sabote eden veya etmek isteyenlerden de hiç değinilmemiş. Kısacası suçu kendilerinde değil, başkalarında arıyorlar. Sadece günü kurtarmak için.. Gelin, Ankaragücü maçı öncesinde ve sonrasında yaşananlara bir bakalım. Sonrasında da yorumu sizlere bırakalım.

"Sezon sonunda sonuç ve durum ne olursa olsun Frank Rijkaard ile sözleşme uzatacağız."
Adnan Polat
"Fenerbahçe maçı öncesinde veya sonrasında sonuç ne olursa olsun Frank Rijkaard ile devam edeceğiz."
Adnan Polat
"Fenerbahçe maçı bizim için ölçüt değil. Frank Rijkaard ile sezona devam edeceğiz."
Mehmet Helvacı
"Fenerbahçe maçına Frank Rijkaard ile çıkacağız. Ne olursa olsun.. Teknik direktör arayışımız yok."
Mehmet Helvacı
"Fenerbahçe maçı öncesinde bir takım yaptırımlarımız olacak ve bunu göreceksiniz."
Mehmet Helvacı
"Toplantıdan şu anda sizinle paylaşacağım bir bilgi yok. Kısmet uygulanacak ve sizlerde göreceksiniz.
Mehmet Helvacı

10 yorum:

  1. inşallah hafta sonuna kadar dayanırlar rijkaarda ve fener maçını kazanırız ve rijkaard istifa edip liverpoola gider..biz kendi aramızda tartışırız ersun mu hikmet mi hagi mi diye. 3 ay sonra da onu yollarız biz bu filmi gördük.

    YanıtlaSil
  2. @FCN BLOG

    Rijkaard sene başında yaptığı açıklamada Elano bize lazım dedi. Ama oynatmıyor nedense. Adam hadi mutsuzdu ülkesine gitti geldi. Kendini toparladı. Ama hala oynatmıyor.Elano yedek bekleyecek adam değil.

    NEDEN ELANO OY-NA-MI-YOR? Biri açıklayabilir mi?

    YanıtlaSil
  3. evet artik 3 yasindaki cocuk bile kanmaz gunu kurtarmak icin Rijkaardin kellesi gitti peki oyle olmalimiiydi ? kesinlikle takimda 1 baktimda kaybedilen yada kaybedilmeye yakin futbolcular
    mesela Elano .. ne garip 2008-2009 sezonunda parlayan bi adam .. GS ye geliyor.. Rijkaard Mustafacigini oyundan almamak icin Elanoyu cikartiyor ..Bu sene Lorik Cana varini yogunu koymaya hazir belli har har ediyor ortaligi yiycek .. dakika 50 .. gel disari pardon 25.. Galatasaray 3-2 Geri durumda bastiricak ve yaratici oyuncuya ihtiyaci var Butun Samiyen SArp cikiyor derken Misimovic disari aliniyor sonrada misimovic isliklandi deniliyor ne alakasi var onu cikardigi icin Rijkaard isliklaniyor ..sonuc ? bu takima katki yapabilecek isimleri bu takimdan siliyor .. Total futbolmus modern ofansif mis .. bu sisteme en uygun isim de zaten Sarpdi degil mi ? kimse bana rijkaardi savunmasin yonetimde hata varmidir ? vardir elbette Barcelona neden isim yapmis hoca getirmiyor .. ? cok basit eger oyle 1 hoca gelirse o takimi yonetmek ister otorite saglamak ister ancak sen Guardiolayi daha ilk ciddi teknik adamlik gorevini yapacak olan 1 ini getiriyor ve sadece o takima bir agabeylik yapiyor .. Xaviye Iniestaya Messiye kisacasi Barcelonaya futbolu ogretmesi gerekmiyor cunku onlar biliyor .. Galatasarayda yonetim futbolu vermis Adnan Sezgine .. ne bekliyordunuz allahtan gorevden alindi bor ohh dedik .. Rijkaardda aliniyor .. bu takima sicak kanli 1i gerek sonunda yonetim bunu anladi .. Guardiola cok iyi 1 teknik adammi ? bence Rijkaarddan iyi olan tarafi caktirmadan otoriteyi sagliyor o kadar ..Benim tek gormek istedigim Galatasaraya yakisan Galatasarayda oynadiginin farkinda olan futbolcular ve onlarla arkadaslik yapabilecek 1 teknik adam ..

    YanıtlaSil
  4. türk futbolunu yönetenler düşünmeli bana kalırsa gsnin durumunu çünkü gs durdu mu türk futbolu duruyor yürüdü mü türkiye de yürüyor.örnek malum kadro,2002 dünya kupası ve şampiyon olan gsnin rüzgarıyla 2008 euro avrupa şampiyonası...

    YanıtlaSil
  5. şu da var elanoyu inatla oynattı geçen sene o yüzden sövdüler rıjkaarda,bu sene oynatmıyor diye sövüyorlar.adamın suratına bakıp anlamak lağzım niye oynatılmadığı ve bunun sorumlusunun rıjkaardın olmadığı...

    YanıtlaSil
  6. @erdemua

    Çok doğru yazmışsın.Helal.

    YanıtlaSil
  7. rijkaard gidene kadar gitmesi gereken düzinelerce insan var diye düşünenlerdenim.ama schuster gibi necip vb bir adam çıkartıp ayhanla mustafa sarpın yerine orta sahaya bulup koyabilirdi.istediği transferleri yönetim yapmamış olsaydı bile.ekmeğini taştan çıkarırdı ve onu büyük hoca yapan bu olurdu.veya serdar eylik'i takıma kazandırabilirdi sabri'nin yerine.bunları canımı acıtıyor beni asıl.üzülerek gitmesini istiyorum rijkaard'ın..

    YanıtlaSil
  8. işin aslı suçlu tek değil. Her ne kadar gerçeği gören galatasaraylılar rijkaard ın gitmesini haklı olarak istemese de o da sucsuz değil. Ama bu sorunlar onun gitmesi ile çözümlenmeyecek! Yönetimin öz eleştiri yapmadan böyle kararlar alması kabul edilemez bir durumdur.

    Yapılması gereken A.Avcı gibi bir adam gibi adam ile yepyeni bir sayfa acmak ve bir dahaki dönem de secime aday olmamaktır. Galatasaray lıya yakısan budur!

    YanıtlaSil
  9. Geçen senenin 2. yarısında golcümüz yokken, altyapıdan bir tane golcü çıkarıpta takıma monte etmektense koca bir yarıyı forvetsiz geçirdik. Altyapıda o mevkideki gençlerin durumunu bilmiyorum, ne kadar yeteneklidir yada değildir bilemiyorum ama hiç olmamasından iyidir.

    Rijkaard'ın altyapıya bakış açısına o zamandan beri şüpheyle yaklaşıyorum.

    Umarım gitmez ama. Ne olacaksa bu şekilde devam etmeli. Rijkaard da yönetim ile birlikte gitmeli...
    Açıkçası Adnan Polatı seviyorum ama sanırım ekibiyle ilgili sıkıntılar var...

    YanıtlaSil
  10. adnan polat o içerideki 3. yıllarında 5. hocalarını yiyen kemikleşmiş kadroyu da temizlemezsen nasıl hocaları bir bir yediler bu saatten sonra seni de yiyecekler.servetin o basın toplantısında ettiği lafları asla unutmayacak bu taraftar.rıjkaarda sadece büyük bi hoca olarak değil küçük de olabilir ama bi temsildi ve o teknik adamlık makamını bi kere daha futbolcular için yedirterek yine kendilerini tekrar ettiler.

    geçen sezon sonu son maçtan sonra sayın helvacı 'bugün forma giyenler gsde oynadıklarının farkında değil hocamızla gerekeni yapacağız' demiştiniz ama yapmadınız,siz bilirsiniz şimdi terimin eline kaldınız nasıl denizli demiröreni kurtardı bakalım terim sizi kurtarabilecek mi...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0