Hagi neyi değiştirdi?

Aslında kendisi verdi bu sorunun cevabını.. Birşeyi değiştirmedi. Peki nasıl oldu da Galatasaray haftalardır kötü oynamasına rağmen bugün ezeli rakibinin karşısında müthiş ötesi bir oyun ortaya koyarak, farklı galibiyeti elinden kaçırdı. Hagi'nin değiştirdiği şey aslında çok basit. Yönetimin Hagi ve Tugay'a takımı emanet etmesi de bu basitliği daha da basit hale getirerek, daha çabuk uyum sağlanmasını sağladı. Hagi ilk döneminde kenarda bir teknik direktör olarak değil, bir oyuncu olarak duruyordu. O zaman sırtındaki ceket futbolculuk gömleğiydi. Hagi'nin ikinci kez göreve gelmesinin en büyük nedeni hem kendisini antrenörlük meziyetlerinde geliştirmiş olması hemde bu camianın içinden birisi olmasıydı. Hagi geldiği günden bugüne neyi değiştirdi? Bu soru kendisine basın toplantısında da soruldu ve Hagi birşeyi değiştirmediğini belirtti. Peki, nasıl oldu da herhangi bir şey değişmemesine rağmen bu kadar etkili ve içten oynadık. Gelin bu soruya hep birlikte cevap bulalım;

1- Hagi takıma özgüven getirdi. Bugün sahaya çıkan her oyuncu yapabileceklerinin farkında ve özgüveni yerinde oynadı. Bireysel olarak değil, takım olarak oynadık. Herkes birbirine inandı, güvendi, istedi, arzuladı.

2- Hagi takıma savaşma arzusunu, isteğini, mücadele ruhunu geri kazandırdı. Peki bunu tek başına mı yaptı? Hayır. Oyunculara yönetim tarafından da ciddi uyarılar yapıldı. Hagi maç öncesi oyunculara disiplini hatırlattı. Otoritesini belli etmeyi başardı.

3- Hagi'nin yardımcısı Tugay rakibi çok iyi analiz etti ve rakibin kilit noktalarını durdurmayı başardı. Hagi'de işin taktiksel, motivasyonel durumuna el attı. Bu maçın ne kadar önemli olduğunu herkesin hissetmesini sağladı.

4- Takımı bu maça hafta içerisinde ağırlıklı olarak Tugay hazırladı. Tugay'la birlikte kadroyu kuran Hagi tek birşeyi istedi: SAVAŞIN ! Savaşma arzusunu geri getirdi Rumen antrenör.

7 yorum:

  1. Akşam tv yorumcuları söz birliği etmişcesine bu maçın ölçü olmayacağından herşeyi Antalya maçında göreceklerinden falan bahsediyorlardı.
    Elbette bir ölçüde haklılık payı yok değil.
    Ancak akşamki futbolu bu kadar küçültmeye çalışmaları aslında nasıl bir oyun oynandığını daha açık gösterdi.

    Heleki Hakan'ın Hagi bizim sayemizde bu kadar iyi oynadı diye bir lafı varki bu adam mütavazi olmanın ne demek olduğunu hiç bilmiyor sanırım.

    Diyelimki doğru. Adam olan adam böyle bir şeyi telaffuz edermi.

    Ne kadar çok başarısızlık isteyen varmış meğerse... Rijkaard geldiğinde ilk haftalar üst üste galibiyetler alıyorduk. Sonra bir şeyler devreye girdi ne oldu bilmimyorum.

    Dileğim aynılarını Hagi'ninde yaşamaması.

    YanıtlaSil
  2. Hagi hiçbir şeyi değiştirmedi. Futbolcular önce hocalarını kovdurdular, sonra istedikleri olunca cengaver gibi futbol oynadılar. Böyle pis heriflerle dolu işte takım.

    Hagi umuyorum ilerleyen haftalarda bir şeyleri gerçekten değiştirir. Şu Servet ve diğer hocasını satan kesimin forma giymesi çok ağırıma gidiyor.

    YanıtlaSil
  3. guzel bir baslangıc yaptı insallah daha iyi olacagız

    YanıtlaSil
  4. Allah bozmaz insallah bu gidisi ama bence erken sevinmeyelim "TAKIMI SATANLAR VAR"

    YanıtlaSil
  5. Bir şey değiştirmedi. Sadece futbolcular Rijkaard'ı göndererek istediklerini elde ettiler. Hagi'ye de aynı numaraları yapsalar bu sefer sıra onlara geleceğini bildiklerinden oynadılar. Hepsi bu.

    YanıtlaSil
  6. hagi ve tugay neyi degistirdi?
    adamlar bir kere rakibi iyi analiz etmis!
    önliberoya 3 tane saglam savasan adam yerlestirmisler, kenarlarada, 2 tane top tutabilen adam!
    fenerin zayif yönü, alexli yumusak karni oldugu icin, bir halt edemediler!
    bukadar basit!
    umarim, bundan böyle her rakibi iyi analiz ederde cikarlar!
    yok efendim rakib antalya deyip rijkaardlik yaparsalar, kendilerini aldatmis olurlar ve gine hüsranlar yasariz!

    YanıtlaSil
  7. @selocan

    sonuna kadar haklısın kardeşim,bugun hocasını satan yarın sıkışınca yönetime kızarsa istemezse maçı satar.

    Servet derhal bu takımdan kovulmalı isterse nesta(!) gibi oynasın

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0