Kırmızı ışık; Lucas Edward Neill

Lucas Edward Neil.. Adını yazarken İskoçyalı bir generalden, savaşçıdan, efsaneden bahseder gibi oluyor insan. Avustralyalı oyuncu aslında bizim savunmanın generali, takımıın savaşçısı. Sahaya yüreğini koyan, ruhuyla oynayan ve formanın hakkını teslim etmeden sahadan ayrılmayan bir oyuncu olduğunu söylemeye gerek var mı? Yok. Geldiği ilk günden itibaren kendisine özel bir hayran kitlesi kurmayı başardı. Kimilerince pek sevilmeyen Avustralyalı savaşçının en büyük özelliği asla pes etmemesi. Sahaya çıktığında kazanmaktan başka birşey düşünmeyen Neill dün gece de sahanın en iyilerindendi.

Hatırlarsanız Kayserispor karşılaşmasında deplasmanda Makukula'yı hayattan bezdirmiş, yapmadığını bırakmamıştı. Güçlü, sert ve dinamik oyuncuları agresifliği ile durdurmayı başarabilen Lucas Neill, dün gece de Mamadou Niang'ı hayattan bezdirdi. Gerek ortasahada, gerek hücumda, gerekse topsuz alanda rakibini adım adım takip eden ve hiç bir şekilde topu kontrol etmesine izin vermeyen Neill, sert müdahaleleri ile geceye damgasını vurmayı başardı. Kimisine göre kırmızı kart görmesi gerekiyordu, kimisine göre oynadığı oyun normaldi. Ama ortada bir gerçek var ki, Neill oyunuyla, savaşıyla, isteğiyle, arzusuyla, hırsıyla, liderliği ile savunma direncini arttıran en önemli isim olmayı başardı. Rakibine karşı sert olması, rakibinin oyundan soğumasını ve yılmasını sağladı. Top almak için ortsahaya çıkan Niang'ı takip eden ve topla buluştuğu anda döndürmeyen savunmanın generali, dün gece kendisine verilen görevi layıkıyla yaptı. Maçın hakemine, rakip oyunculara ve rakip taraftarlara gösterdiği tepki ile de dün gece kahramanlığa devam etti. Birde 25 metreden vurduğu şut gol olsaydı.. Sizce gecenin ve taraftarın kahramanı olmazmıydı? Olurdu.. Hemde çok güzel olurdu.

11 yorum:

  1. şaşırdım, burayı bir fener blogu sandım bir an
    fenerbahçelilere özgü sanırdım derbi sonrası olayı bu kadar abartıp oyuncuları göklere çıkartmayı
    kusura bakma ama bu kadar kötü bir dönemden sonra alınan bir beraberlik her şeyi tozpembe göstermiş. Ben bir Galatasaraylı olarak renktaşlarımın liderden 10 puan geride olduğumuzu idrak etmesini beklerdim

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Can,

    Öncelikle burada yazılan tüm yazılar özellikle Lucas Neill, Lorik Cana ve Elano Blumer hakkında genel itibariyle değerlendirme yazısının yanı sıra derbi performanslarınıda konu alan ön değerlendirmelerdir.

    Yok şöyleymiş, yok böyleymiş diyerek ortalığı karıştırmaya kalkma istersen veya insanları provake etme. Pazar akşamı Lucas Neill her zamankinden daha iyiydi, daha etkiliydi. Ve farkındayız ki; büyük maçlarda özellikle güçlü forvetleri durdurabiliyor. Bunuda derbide Niang'la birlikte pekiştirdik ve ortaya bir yazı sunduk.

    Keşke yazıyı okumayı deneseydin, sallamadan, atıp tutmadan evvel. Görmek istediğin yerden görmüşsün ama yazı yazarkende sizden fikir alacak değiliz. Bırakında eleştirimizi-övgümüzü kendi düşüncelerimize göre yapalım.

    Sen memnun kalmamışsın ama bu yazı 56 kişi tarafından paylaşılmış. Demekki memnun kalanlar var. Hanginizi tatmin edelim?

    YanıtlaSil
  3. @can
    Kardeş ne yapmamızı istiyorsun?10 puan gerideyiz diye oturup ağlıyalım mı,maçları boykot mu edelim,oyuncuların ve yönetimin başarısız olduğunu varsayıp umudumuzu yitirelim mi?Yoksa uzun bir süreden sonra ''Galatasaray Ruhunu'' sahada gördüğümüz için sevinelim mi?Abicim tek pencereden bakmayı bırakın diğer pencerelerdende bakın.25 Milyon taraftar haksızda bir sen mi haklısın bu konuda.Biz fenerle beraber kaldığımız için yada Bursadan 10 puan geride olduğumuz için değil-ki böyle birşey olursa Galatasaray'ın tipik bir Anadolu takımından bir farkı kalmaz- biz uzun süreden beri tekmeye kafa uzatan oyuncuları,sahada varını yoğunu veren futbolcuları,3 kişiyle pres yapan futbolcuları özledik...Lucal Edward Neill'da 11 cengaverden biriydi ve onun dünkü oyunu burda ona bir parantez ayırmamıza sebebiyet verdi.Umarım bu olaya bakış açını biraz olsun değiştirmişimdir...Saygılarımla

    YanıtlaSil
  4. hic tanimayan biri okusa, puyol,ferdinand,pique sanacak mübarek!
    yahu kendi ülkesinde bile bu kadar abartilmiyordur bu adam!
    sirin buldugunuz yabanci biri oldumu abartmayi nekadarda seviyorsunuz!
    derbide amatörce bir sari kart yedi, sonrasinda da az kalsin ikinci saridan atilip arkadaslarini derbide eksik birakiyordu, peki bundan neden bahsetmiyorsunuz???
    servet kemikleri kirilana kadar, hatta kirik kemikle bile oynarken, onda neden cit yok?

    YanıtlaSil
  5. @ fcn blog
    yaw sizi de anlayamıyorum vallahi.cok mu fazla iyimser misiniz yoksa bilerekmi yapıyorsunuz.takımdan biri az biraz kıpırdansa işte serkan bu yok cananın gerçek yüzü yok elano yok neill.milleti heveslendirmekten başka bişey yaptığınız yok.gecen sene elano bu sene pino misimoviç transferlerinde de aynıydı terane.yok el magoymus yok bundesliganın kralıymıs.biraz gerçekçi olun ya.bide bu adamların takıma veya sisteme uygunmu değilmi oldugunu yazın eksikleri sunlar, bu adam takıma faydalı olmaz neden alındı diye yazın. ayrıca seno sonu sözleşmesi biten oyuncuları (bundesliga,la liga fransa liglerinden biten oyuncuları ben gönderdim size)yazacaktınız haber cıkmadı.

    YanıtlaSil
  6. @ Socanosa

    "servet kemikleri kirilana kadar, hatta kirik kemikle bile oynarken, onda neden cit yok? "

    Blog arşivine baksaydın keşke bu yazıyı yazarken. Yazmadığımızı düşünüyorsanda yanılıyorsun.

    @ Huseyin

    Merak etme o yönde de gerekli çalışmalar yapılıyor. Amma velakin, ilk transferi sonrasında gerekli analizler, eksikler-artılar yazıldı. Okumadan yorum yaptığınız o kadar belli oluyor ki :)

    Neill'i tanımayan birisi varsa ya EPL'yi hayatında izlememiştir, yada futbolu sadece kendi ülkesinde oynanan bir oyun olarak biliyordur. Avustralya'da Tim Cahill, Harry Kewell ve Lucas Neill efsane statüstünde oyunculardır.

    YanıtlaSil
  7. Neill, Cana bu takımın direnişçileri olmuştur. Tıpkı Baros gibi. Bence artık Cana'da vazgeçilmez olmalıdır.

    Hatta Elano'da böyle oynayacaksa başımızın üstünde yeri vardır. Mücadele, direniş, başkaldırı açısından Neill ve Cana'dan bir eksiği yoktu pazar gecesi.

    Takım böyle oynamaya devam etsin, varsın 10 puanlık fark kapanmasın.

    YanıtlaSil
  8. bence gayet iyi yazılar olmuş geride olmamız gs oyuncusuna iltifat edilmesini engellememeli skor taraftarına ihtiyacı yok bu camianın bunun adı gslilik değil,ama beraberlikten sonra 3lü çektirmekte gslilik değil ok bi boşalma oldu fark derken herkes iddaa bile bi rahatlık oldu da o üçlü çekme,deli gibi sevinme olmadı.ben çok açık yazıyorum ki bu sene için artık bu saatten sonra bu takımdan beklediğim tek şey arenada şu feneri evire çevire yenmeleri sadece isterlerse kalan tüm maçlarda sürünsünler çünkü şampiyonluk zaten uçtu her maçtan sonra ahlanmaya,ona buna sallamaya gerek yok değmez o koltukta oturanlar için bu kadar uğraşa bile çünkü artık bu yıl uçtu bunu kabullenmek lağzım...

    YanıtlaSil
  9. @fcn blog atlamisim demekki...

    YanıtlaSil
  10. Takıldığım nokta oyuncular kötü oynadığı zaman bir maça bakmayın diyorsunuz, ilk defa iyi oynadığında üstüne yazı yazıyorsunuz "gerçek yüzü" falan diyorsunuz.
    Bir istikrara kavuşsunlar isterseniz 30 futbolcunun 30'una da ayrı ayrı yazı yazın..
    Ama Fener'in 10 yıldır yaptığı gibi ligi derbiden ibaret olarak tanımlıyarak yazmışsınız bence peşisıra yazıları

    YanıtlaSil
  11. Bak mesela Can, Misimovic için bir iki maç daha bekliyoruz. Sonrasında da kendisi hakkında bir analiz edeceğiz, tabii böyle oynamaya devam ettiği sürece. Kendisini toparlarsa da sistemdeki yerinin, doğruluğunu ve sorunları aştığını dile getireceğiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0