Tekmeye de kafa uzattı, 90 km/h de..

Transfer olmasının ardından bloga ilk girdiğimiz yazı hala hatıralarımızda. İlk röportajında da "Savaşa gidilecekse ilk ben giderim." diyerek aslında ne kadar asi olduğunu belirtiyordu. Hagi'nin kadrosunda ve oyun yapısında Lorik Cana çok önemli yer tutuyor. Hagi'nin sistemi tipik 4-2-3-1 sistemi fakat en mühim bölge defansif ortasaha pozisyonu. Savunmanın önünde oynayan ikilinin birisinin defansif, diğerinin merkezi ortasaha oyuncusu olması bugün takıma sertlik kazandırıyor. Cana'nın alternatifinin normal şartlarda Ayhan veya Barış olması gerekiyor ki; Cana'nın kesici özelliğinin yanında birde oyun kurucu / dağıtıcı bir oyuncu olması gerekiyor. Bu oyuncu pozisyonunda Ayhan'dan, Barış'tan ne kadar fayda sağlarız aşikar. Amma velakin; Cana'nın yanında Barış'ın olması veya Ayhan'ın olması demek rakibi dün yaptığımız gibi kilitlemek demek.

Cana dün oynanılan maçta sahanın en iyilerinden birisiydi. Hakkını vermek lazım, dün mücadele eden tüm oyuncularımız çok iyiydi. Fakat Cana'ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Diğer oyunculara oranla Elano, Cana, Pino, Sabri ve Ayhan biraz daha öne çıkmayı başardı. Lorik Cana işin hem savunmasında, hem rakibi bozmada hemde sertlik anlamında gerçekten başarılıydı. Gerek sertliği, gerekse hırsıyla rakiplerine karşı birebirlerde galip çıktı Arnavut defansif oyuncu. İlk yarıda kullanılan serbest vuruş sonrasında dönen topta Niang'ın 90 km/h ile vurduğu şutun önüne atlayan, sonrasında dönen topu uzaklaştırıp kendisini yere atan Lorik Cana'ya bu takımda her zaman büyük ihtiyaç duyulur. Ruhuyla, karakteriyle, kişiliğiyle mücadele eden, savaşan, isteyen bir oyuncu ister Türk, ister yabancı olsun her zaman bu formayı ıslatacaktır. Zaten Kadıköy'de ortasahada rakibimize üstünlük kurmamızın en büyük sebeplerinden birisi Cana&Ayhan ikilisinin olağanüstü iyi olmasıydı. Çünkü ne Cana, ne Ayhan tek bir dönen topu bile rakiplerine bırakmadı.

Birde eklemekte fayda var. Hagi'nin bu takıma gelişinin sebebi de, Cana'nın gelişinin sebebi de aynı sebepler. Birbirlerinin dilinden iyi anlayan ikili sonrasında ne dersiniz? Cana bu takımda efsaneleşir mi? Yada bırakın efsaneleşmeyi.. Eski günlerine döner mi?

5 yorum:

  1. Dün Pino,Elano,Neill,Ayhan,Sabri, ve ve Cana...Özellikle Niang'ın topunda kendini bir kalkanmışçasına topun önüne atıp daha sonra dönen topu tekrar uzaklaştırdığı pozisyon Cana'ya hayranlığımı kat be kat artırdı...Çok merak ediyorum 9 haftadır Cana ve Pino ikilisinden ülkede 90 tane bulurum diyen rıdvan neden dün bu oyunculardan bahsetmedi?...Program boyunca hakeme salladı durdu.Zevkli bir derbi değilmiş?Değilmiş çünkü sahada kavga olmadı,kırmızı kartlar çıkmadı.Rıdvan bunların olmasını bekliyodu heralde.Rıdvan ve Sergen 9 haftadır bu oyunculara sallayıp durdu hatta ve hatta Misimovic'in kalitesini surguladılar ama biz yani Galatasaray Taraftarları kimin ne olduğunu çok iyi biliyorduk güvendik ve boşa çıkarmadılar...Rıdvan ve Sergen gibi vizyon eksikliği olan adamlar oldukça isterse Messi gelsin 1 maç kötü oynarsa bu adam kalitesiz derler.Böyle garip insanlar işte...

    YanıtlaSil
  2. Hadi Cana'nın genel oyun karakteri böyle fakat Elano gibi bir adam bile çoğu zaman sertleşti ama ben sevdim böyle oynamamızı açıkçası.

    YanıtlaSil
  3. ya sallayın rıdvanı sergeni... edirneden çık dışarı kim tanıyor sergeni,rıdvanı ? premier ligte yıllarca top pynamış adamdan 60 tane bulan saftirik rıdvan dediğimiz..sergen ise beygir kralı işte vermişler bunlara mikrofon meydan bunların adam yokluğunda..

    ayrıca bugüne kadar oynamayıpta dünkü maçta kıçını yırtan ( cana hariç ) 3-4 kişi varki eğer bunu bilerek yapıyorlarsa onların ahlakına tüküreyim..

    YanıtlaSil
  4. hagi nin sistemi kısa vadede kesınlıkle defansıf ( 2 önliberolu ) 4-4-2 ye donecektır düşüncesindeyim . Forvet sıkıntısı tamamlanana kadar dünkü sistemi görmemiz muhtemel.

    YanıtlaSil
  5. özellikle önliberolarimiz güzel oynadi, Ayhan,Mustafa,Cana ve sonradan giren Baris!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0