Euroleague'de ikinci rakip; Spartak Moskova.

Euroleague'de oynadığı ilk maçını kazanarak averajla liderlik koltuğuna oturan Galatasaray Medical Park grupta oynayacağı ikinci maçında grubun hatta şampiyonanın en büyük favorisi Spartak Moskova Region'a konuk oluyor. Son şampiyon Spartak Moskova Region geçtiğimiz hafta Litvanya temsilcisi VCI Kaunas ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı kaybetmişti. Rus temsilcisi ile 3 Kasım Çarşamba günü deplasmanda oynanacak maç öncesinde takımımızda herhangi bir eksik, sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

INFO | Spartak Moskova Region

Euroleague kadın basketbolunda en büyük takımlardan birisi olan Rus temsilcisi geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak kapattı. Diana Taurasi, Sylvia Fowles gibi yıldızlarını Türkiye'nin karşı yakalarına gönderen Spartak Moskova'nın kadrosunda kadın basketbolunun en büyük yıldızları olarak kabul edilen Sue Bird ve Lauren Jackson bulunuyor. Pokey Chatman'ın antrenörlüğünü yaptırdığı Spartak Moskova maçlarını 4.000 kişi kapasiteli Vidjone Spor Salonu'nda oynarken son derece ateşli taraftarlara sahip. Geçen sezonun Euroleague şampiyonu Spartak Moskova sezon başında Eurocup şampiyonu Yunan temsilcisi Sony Athinaikos'u 60-79 mağlup etmiş ve şampiyonluğa ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta başlayan Euroleague'de ilk maçında Litvanyalı temsilcisi VCI Kaunas ile oynadığı ilk maçını 79-81 kaybeden Spartak Moskova, geçtiğimiz günlerde evinde oynadığı karşılaşmayı da kaybetti. Bu yıl farklı bir yapılanma içerisine giren ve Taurasi-Fowles gibi yıldızlarını kaybeden Spartak Region Moskova evinde konuk ettiği Nadezhda Orenburg karşısında sahadan 74-82 mağlup ayrıldı.

Ligde oynadığı 3 maç sonunda 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ile 5.sırada bulunan Spartak Moskova Region'un Amerikalı guardı Sue Bird kontratı sebebiyle Ocak ayına kadar takımının formasını giymeyecek.

Spartak Moskova Region takımının takım kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Sue Bird
Lauren Jackson
Marina Karpunina
Galina Kiseleva
Sonja Petrovic
Ksenia Tikhonenko
Natalia Vieru
Epifaniya Prints
Ilona Korstin
Jelena Milovanovic
Ekaterina Ruzanova
Irina Osipova
Nadezda Grishaeva
Anete Jekabsone-Zogota
Irina Sokolovskaya
Noel Kuin
Yana Panevina

2 yorum:

  1. @FCN Blog
    Çok özür diliyorum belki konuyla alakasız ama Galatasaray Akademi oyuncularının incelemeleri neden yapılmıyor çok sevmiştikte o bölümü...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Ömer,
    Bir süreliğine o bölümü de-aktif etmiştik. En kısa zamanda tekrardan aktif olacak.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0