Doğru hamle#6

Ara transfer döneminde yapacakları en çok merak edilen takım konumunda bulunan Galatasaray'da hamleler devam ediyor. Kasımpaşaspor'da gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken ortasaha oyuncusu Yekta Kurtuluş ile ilgileniyor. Kasımpaşa'dan ayrılmayı düşünen başarılı ortasaha oyuncusu için Kasımpaşa ekibine teklif yapan takımımız aynı zamanda başarılı oyuncu ile görüşüyor.

Galatasaraylılığı ile bilinen 25 yaşındaki ortasaha oyuncusu geçtiğimiz sezon ve bu sezon gösterdiği performans ile bir çok kimsenin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Ortasahada üç bölgede de forma giyebilen Yekta Kurtuluş, bu sezon takımında 18 maçta forma giydi. Süper Lig'de 17 maçta forma giyen başarılı ortasaha oyuncusu 2 gole adını yazdırırken, 1 golünde hazırlayıcısı oldu. Hollanda ile yapılan özel maçta ulusal takıma davet edilen başarılı ortasaha oyuncusu sağ ayağının yanı sıra sol ayağınıda kullanabilen ortasahada çok yönlü oyunculardan. Duran toplarda da son derece başarılı olan Yekta'nın en büyük artılarından birisi hırsı, mücadelesi ve istikrarı denilebilir. Son derece güçlü bir oyuncu olan Yekta Kurtuluş, bu sezon Kasımpaşa'da tüm maçlarda (ligde) ilk 11'de forma giydi. Sadece 3 maçta oyundan alınan 25 yaşındaki ortasaha oyuncusu milli forma altında da 8 dakika forma giyebildi.

Yerli oyuncunun piyasasında son derece makul bir fiyata transferi için girişimleri devam eden Yekta aynı zamanda sıkı bir Galatasaray taraftarı. Yekta'nın transferinde en kısa zamanda mutlu sona ulaşılması için çalışmalar sürüyor. Son derece doğru ve olumlu bir hamle olarak değerlendirebileceğimiz Yekta'nın transferi konusunda önümüzdeki günlerde net hamleler gelecektir. Transferde şuanda kesinlik yok fakat bir kaç gün içerisinde netleşeceğini (olumlu/olumsuz) temenni ediyoruz.

20 yorum:

  1. çok doğru bir hamle olur ayhan-mustafa sarp-barış 3'lüsünü de gönderirsek en olumlu devre aralarından biri olacak orta saha için. ayrıca defansa da birkaç hamle lazım ali turan gitti. şimdi sırada servet ve gökhan zan var... aykut demir'i beklyoruz...

    YanıtlaSil
  2. Eren Albayrak konusunda da bir aciklama lutfen, 1 ay onceden bizimle anlastigi yonunde haberler okumustum ama devami gelmedi, hala gorusuluyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  3. @FCN yeni transferimiz Berk İsmail Ünsal ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  4. çok iyi yerli ortasaha ama benim bildiğim kasımpaşa 5milyon avro istiyor. Bu yüzden kazım transferini ben aşırı derecede garip bulmuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Doğru hamle 6 etti. Yanlış hamle 1 şimdilik. Olası Fatih Tekke ve Necati Ateş transferleriyle yanlış hamle hanesi 3 olabilir. Ama zannetmiyorum ki Galatasaray 9 transfer yapsın veya yapabilsin. O yüzden muhtemelen bu blog'da adı geçen bazı isimler alınamayacak.

    YanıtlaSil
  6. @ E

    bende sana katılıyorum.daha ortada kaleci ve defans bile yok necatiyi eklersen 10 oluyor hamle sayısı.bunların bir kısmıyla sezon sonu anlasma olabilir yada bir kısmı gelmez.ayrıca bircok adam göndermek lazım kaleci,defans,orta saha kanatlar olmak üzere.simdiye kadar adı geçen hamleler içinde beni en heyacanlandıran yekta oldu dogrusu.insallah olur.hatta elden cıkaracağımız elemanları serdar özkan,barış,sarp,aydın takasta kullanılabilir hatta ufuk veya aykut ta olur.kazım bile takasta kullanılılabilir alınırsa necati de:))))

    Ayrıca kamp basladı gelen ya bir haftada gelsin yada gelmesin seneye gelsin

    YanıtlaSil
  7. Bence de yazdığınız "doğru hamle" yazılarındaki 6 isim de doğru tercihler... Ancak, bunların kaç tanesi ile anlaşma sağlanabilecek? Bu çok önemli.
    Çünkü eğer bu dönemde bu isimler takıma kazandırılamazsa sene sonunda muhtemelen Beşiktaş ve Fenerbahçe sırf Galatasaray alamadı biz aldık demek için bile bu isimlerin fiyatlarını katlayacak teklifler getireceklerdir. Çünkü bu isimler artık çok fazla dillendi. Özellikle Galatasaray taraftarlarının bloglarında ya da forumlarında hepsinin özellikleri en ince ayrıntısına kadar verildi. Bu kadar olumlu anlamda ortaya dökülen oyuncular şu andaki boşlukta alınabilirse ne ala. Yoksa sene sonunda çok daha zor olacaktır.
    ayrıca bu isimlerin alınamayıp ligin ikinci yarısında gösterecekleri ekstra performansla bulundukları ligde kalma ihtimalleri de yüksek olacaktır.
    Yani sözün özü bu hamlelerin doğru hamle olabilmesi için kesinlikle transferlerin başarılı şekilde sonuçlanması lazım. Yoksa birer hayal kırıklığı ve ilerisi için rakiplerimize incelenmiş, analizleri yapılmış ve ortaya saçılmış birer fırsat olacaklardır.

    YanıtlaSil
  8. gecen sezon dıkkatımı ceken ve hayranlıkla ızledıgım Yekta yı bu sene arkadas ortamlarımda hep anlatırdım,tam bıze uygun bırı dıye,gercekten cok kalıtelı,oyunu bılen,sahada pas trafıgınde,gol yollarında gercekten olumlu bırı,bırde bır evvelkı sene elımızden bır hıc ugruna kaçırıdıgımız sezer ıcınde hamle olmasını ısterdım,keza sakat olmasına ragmen bedavaya alacagımız ozer hurmacı da elden kaçtı,bu oyuncuları kacırdık ama bundan evvel alınan ılk alternatıfler (hakan balta ve emre gungor un durumları ortada) hakan ve emre alınırken bu ıkı oyuncuda cok cuzı mıktara gelecektı ama almadık,oyaladık v.s..sımdı uzerınde durulması gereken bır yerlı oyuncuda kasımpasadan sahın(eger ıtalyaya gıtmedıyse) bırde gazıantepten murat ceylanda cok ıyı oyuncular..

    YanıtlaSil
  9. bu doğru hamlelerin bi tanesi gelse bari beceriksiz adnanlar. Hiç umudum kalmadı gerçi o saçma transfer haberlerindne sonra

    YanıtlaSil
  10. kazımın üstüne fatih tekke veya necati ateşten birisi alınırsa bu taraftar isyan eder. adnan polat 4 transfer dedi 1i kazım dersek biglia formica ve yektanın kalan 3 transfer olması gerekir. Bu 3ü kesinlikle alınmalı umarım bu transferlerde 3-4 gün içerisinde açıklanırda 2. yarı için daha umutlu bi takım izleriz...

    YanıtlaSil
  11. Eğer bonservisi elinde değilse maalesef transfer etmezler. Son 10 yılda kaç tane flaş Türk oyuncu transferi yaptık biz acaba? Hadi kemer sıkma politikası gereği fazla para kaçırmamak adına ünlü Türk oyuncuları FB ve BJK'ye kaptırdık 10 yıldır ama bunun karşılığı ne oldu? Koca bir hiç...

    YanıtlaSil
  12. Yekta'nın gelmesine Biglia'nın gelmesinden bile daha çok sevinirim valla. hem gerçek bir Galatasaraylı hem de şu an türk olarak alabileceğimiz en iyi ortasaha oyuncusu. umarım alabiliriz Yektayı.

    YanıtlaSil
  13. Mounir El Hamdaoui'nin gelme gibi bi ihtimali var mı ve hagi acaba klasik 4-4-2 için mi hazırlıyo takımı?

    YanıtlaSil
  14. doğru hamlelerin hepsini geçtim bir kaçı yapılsa bari...

    YanıtlaSil
  15. batan takima gelmesin...

    YanıtlaSil
  16. Dogru hamle 6 olmus ama nerde bu adamlar? bizim yönetim nezaman akilanacak? ilaki 1 subati mi bekliyorlar transfer yapmak icin?

    YanıtlaSil
  17. Yekta 5 milyoncukmuş.Süper ligdeki yerli fiyatlarına bakınca bonservisli yerli futbolcuları (genç olanları) alamıycağımızı düşünmeye başladım.Nerde işe yaramaz, serseri, yaşlı, sakat, bonservissiz yabancı varsa almaya devam edecekler anlaşılan.

    YanıtlaSil
  18. Culio geldi diyorlar doğrumudur acaba ?bide culio sol açık değil mi ? ihtiyacımız olan bir mevkii değil ki ! yanlışmıyım acaba ?

    YanıtlaSil
  19. Ya bırakın allah aşkına. Yekta gerçekten iyi bir futbolcu. Biglia da öyle. Sizce Adnan Bros ve Hagi bunları transfer eder mi?? Adamlar Kazım ı aldı yetmedi bir de şimdi Culio diye senelerdir Romanya liginde kimsenin dikkatini çekememiş vasat bir Arjantiliyi aldı. Bir de Necati olursa etti 3 transfer. Sonuncu da kokainman Mutu olur en fazla. Zaten bu transfer ile kokainman da olsa Mutu ya şükürler olsun denir ancak.

    YanıtlaSil
  20. clujdan culioyu almışız doğrumudur

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0