Bırakın bu hikayeleri..

Son zamanlarda yine Galatasaray üzerine hikayeler yazılıyor. Bu hikayelerin hepsi hepimizin bildiği gibi yeni transferimiz Bogdan Stancu'dan dolaylı olarak Galatasaray'a saldırmak üzerine kurgulanmış. Ara transfer döneminde Steaua Bucharest takımından 5 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen genç oyuncu Stancu için yaz dönemine dair senaryolar yazılıyor. Galatasaray'da bazı şeyler düzene oturmaya başlarken birileri ortaya bir laf atıp, tekrardan camiayı karıştırabiliyor. Yazının detaylarına girmeden evvel şunu belirtmek gerekiyor. Stancu hakkında bugünlerde ortaya çıkan 300bin euro muhabbeti tamamen yalandır, asılsızdır.

Gelelim konunun detaylarına.. Geçtiğimiz sezon Steaua Bucharest'te başarılı bir yıl geçirmiş ve takımının en önemli oyuncusu olmasının yanı sıra Romanya'nın da en önemli oyuncularından birisi olan Bogdan Stancu, eski takımında yıllık 500 bin euro ücret alıyordu. Bunun yanısıra Stancu, ülke içerisinde gerçekleşen en pahalı transferlerden birisi olarak Romanya Liga 1 tarihine adını yazdırmış durumdaydı. 2008 yılında Steaua'ya transfer olan oyuncunun bonservisi için ödenen miktar 2 milyo-n euro. 2 milyon euroluk transfer bedelinin ardından ilk yılında (2008-2009) 34 maça çıktı. Çıktığı 34 maçta 25'inde ilk 11 oynayan genç oyuncu 11 kez ağları havalandırdı. İkinci sezonunda (2009-2010) yine istikrarlı bir biçimde 34 maça çıkan oyuncumuz 14 gol, 8 asist ile adından söz ettirmeye başladı. 31'i ilk 11'de olmak üzere toplamda 34 kez sahaya çıkan Bogdan Stancu, başkent ekibinin en önemli silahı olarak önplana çıktı. İki sezonda istikrarlı bir biçimde 34 maçta forma giyen 22 yaşındaki oyuncu forma giydiği 68 maçta 25 gol, 8 asist ile takımına katkı sağladı. Bu sezonun ilk yarısında (2010-2011) 32 maçta forma giyen Bogdan Stancu, 17 gol - 4 asist istatistiğini karnesine yazdırmayı başardı. Ligin ilk yarısında 5 maçta da milli takımda forma giyen Stancu, takımının en önemli hücum gücü olmayı başardı. Şimdi her aklı selim bir insan gibi düşünelim. Romanya'da en pahalı transfer olarak adından söz ettirecek bir isim, milli takıma kadar yükselmiş bir isim, takımının en önemli hücum gücü olan bir isim, 22 yaşında olan bir isim..Avrupa'da hem Şampiyonlar Ligi'nde hemde UEFA Avrupa Ligi'nde forma giyen bir oyuncu olan Bogdan Stancu, ikinci ligde herhangi bir iddiası olmayan, herhangi bir kupaya katılmayan bir takıma transfer olur mu? Kiralık olarak 300 bin euroya Steaua Bucharest bu oyuncuyu bırakma kararı alır mı? Fazla uçmaya gerek yok. Sadece mantık ve akıl çerçevesinde bir düşünün. Ne kadar mantıklı geliyor size ki, Steaua Bucharest bu sene UEFA Avrupa Ligi'nde oynuyordu. Bükreş ekibi mi manyak, Stancu mu manyak? En önemli oyuncusunu, 300 bin euroya Mersin'e kiralayacak? Mersin Idmanyurdu takımı hangi ligin takımı? Bank Asya. Ne iddiası var veya hangi kupada oynuyor? Hiç birisi.. Takımın en önemli hücum silahı, en önemli oyuncularından birisi, 22 yaşında potansiyelli bir oyuncu olmasının yanı sıra milli takımda da oynayan bir oyuncu ve Avrupa liglerine katılan bir takımda oynuyor. Aklınız alıyor mu şimdi, bu durumda Stancu'nun 2.lig takımına gitmesini?

Ortalıkta dolanan köpeklere inanmayı bırakın, siz Galatasaray'a sahip çıkın. Çünkü bugünlerde Galatasaray'ın buna ihtiyacı var. Çünkü Galatasaray'ın bu durumundan mutlu olanlar var. Çünkü Galatasaray'ın bu durumda olmasından zevk alanlar var. Çünkü bu durumda Galatasaray'ın üzerine saldırmaktan memnun olanlar var. Çünkü Galatasaray'ı karıştırmaktan mutlu olanlar var. Çünkü bu zor günlerde Galatasaray'ın daha da beter olmasını isteyenler var.

Galatasaray üzerinden atıp tutanlar, Stancu'nun adını bugünlerde daha ilk kez duyanlar, bu adamdan iş olmaz diyenler, kazıklandı diyenler, Stancu'nun adını daha evvel hiç duymayanlar, Romanya'dan iyi futbolcu mu çıkar diyenler.. Size söylüyorum. Bir zahmet susun artık.

10 yorum:

  1. Mersin hikayesi tamamen yalan. FB medyasının işidir ciddiye almamak lazım. Yine de 5mn EUR bir oyuncu için az bir para değil. İlk anda baya fazla gibi duruyor bence de ama oyuncunun istatistiklerine, yaşına ve sahip olduğu potansiyele bakmak yeterlidir. Tüm bunların yanında Tabata 8mn EUR ediyorsa, Topuz 9mn EUR ediyorsa ve daha niceleri dünya kadar paralar ediyorsa bu istatistiğe sahip bir oyuncu için hele ki yeterli bir araştırma yapıp güvenilir kaynaklardan pozitif dönüşler alındıysa 5mn EUR vermek bir risk olsa bile alınabilir bir risktir. Şu ana kadar da bence gayet olumlu gidiyor. Gerçekten oyuncu sürekli bir arayış içinde, takım oyununa yatkın, kondüsyonu kuvvetli, vuruş tekniği gayet iyi bir oyuncu olarak bu takıma ciddi katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Gercekten sussunlar artık. Telegol iyice bu işin tadını kacırdı.

    Stancu gercekten iyi futbolcu. bu sekilde devam ederse ribery gibi olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Bu telegol denen saçma program sadece Galatasaray Düşmanlığıyla rant elde ediyor. Açın bakın, her hafta bizimle alakalı bir "skandal" "flaş" "sansasyonel" "şok" haber çıkıyor. Bunların sürekli olması tesadüf mü yoksa ortada ki niyet mi ! bünyesinde bulundurduğu yorumcu ve gazeteci sıfatındaki karaktersizlerin de ortaya attıkları iddialarla yıpratılmaya çalışıyor GALATASARAY. Yazı çok iyi bir zamanda çok güzel bir şekilde ortaya çıkmış teşekkürler. Umuyorum ki Her Galatasaraylı takımına destek verecektir iyi günlerin tekrar yaşanması için bu zor zamanda daha sıkı sarılacaktır..

    YanıtlaSil
  4. Telegolu izlemedim ama Mersinin yöneticisini dinledim adam durup dururken neden böyle yalan söylesin. Becali kiralama bedeli olarak 300 bin euro istemiş olabilir burada gazetecilik Becaliyi arayıp bide ondan dinlemektir. Bu arada futbolcu bir patates değildir fiyatı sürekli değişir en basit örneği Emenikeye daha 6 ay önce 2 milyon Euro veren alırdı ama ya şimdi 8 versen belkide alamazsın. Bunda gocunacak bir durum yok sonuç şudur biz oyuncuyu belli bir seviyeye gelmeden alamıyoruz (Bir tek Frank Ribery hariç oda malum) Bide basında lobimiz yok bakın kimse yazmıyor Stoch 6 milyon Euro edermi Caner 3 milyon Euro edermi İssiar Dia 8 milyon Euro bonservis bedeli edermi diye. Dianın piyasa değeri Fener almadan önce 2 milyon Euro idi ama bunları yazan yok Niang 370 bin Euro aylık net maaş alıyor bunu yazan yok bunları Fener 9 puan gerideyken irdeleyen yok püf nokta burda. Takım kötü giderken kötü yazan bulunur (Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz, Sergen Yalçın) bu isimlerin hepside formamızı terletmiş ve Sergen hariç hepsi formamız sayesinde biryerlere gelmiş insanlar ama ağız torba değil. Basında Galatasarayı kötülemek moda buna karşı duran dirayetli yönetimimiz yok sorun burda. Bir kanalda görmüştüm Serhat Ulueren programına Yıldırım Demiröreni çıkartıyor ama başkan sormaması gereken soruları önceden Serhata söylüyor vede ekliyor yoksa bozuşuruz diye oda tamam başkan diyor ve yayın başlıyor. Bizde ise Başkana istediğini istediğin uslüpte sor!

    YanıtlaSil
  5. ben mersinliyim ve takım gayet iyi gidiyor ilk 6 yı kovalıyor.Büyük ihtimalle de seneye Süper Lige çıkacak.Stancu olayında hak veriyorum öyle birşey olması imkansız ancak bir takım hakkında laf ederken dikkatli olun derim.İyi bir araştır bakalım Mersin İdman Yurdu yu ne yapıyormuş iddiası var mı yok mu anlarsın.

    YanıtlaSil
  6. @ Serhan

    Mersin IY'nin iddiası Süper Lig'e çıkmak. Galatasaray'ın iddiası ise Avrupa'dan bir kupa daha getirmek.

    Sence hangisini iddiası daha kabul edilebilir? Mersin IY'i küçük düşürmek veya küçük görmek değil bu. Olayı farklı yerlere çekme, sadece Mersin için değil Bank Asya'daki tüm takımlar için "Ne iddiası var?" sorusunu sorabilirim.

    YanıtlaSil
  7. Kalemine sağlık mı desem klavyene sağlık mı? Bilemedim. Neyse ben kısaca aklına sağlık diyeyim.

    YanıtlaSil
  8. Olayın saçmalığına hiçbir lafım yok son derece haklısın ama uslubun çok aşağılayıcı geldi bende uyarıda bulundum.Mutlaka her takımın bir hedefi vardır ister amatör lig olsun ister şampiyonlar ligi.Beşiktaş a karşı direnmiş uzatmalarda gruplara kalamamış bir takımdan bahsediyorsun.Son maçlarda yenilmemesi ligde iyi bir konumda olması her maçta stadın çoğunluğu dolu olması taraftarın bütünleştiği bir takım.Bende koyu Galatasaraylıyım Mersin i sadece memleket sevdasına destekliyorum.Stancu nun tabi orada ne işi var o kadar az paraya külliyen yalan :)

    YanıtlaSil
  9. FCN lütfen bunu habere edit yap bir kismini en azindan ekle zaten o aydinlatici olmaya yardimci oluyor...

    Unirea Urziceni takimindan transfer olurken bogdan Stancu 2milyon €'ya transfer oldu evet ama 50%si yine eski külübünde kaldi... aynisi Torje icinde gecerli oda Politehnica Timisoara takimindan dinamo bükrese transfer oldu 2milyon karsiliginda ama yine 50%si sadece. Anliyormusunuz su an Torje ve Stancu onlarin en büyük iki yetenegi. Stancu forvet ve torje sag acik aslinda birde alexe var ama o abartiliyor... simid millet atip tutuyor eyvallah ama asil kimsenin konusmadigi Steau bu transferden 500bin € kazandigi sadece... 5milyonun yarisi eski takimina verildi ve staeu 2.5 aldi yani 500bin kar elde etti, eski takimida toplamda 4.5a satmis oldu cocugu... burgün bir lincoln veya elano satilsa yine biz 50%sini alacagiz aynisi yani... dedigim gibi bilip bilmeden konusmayalim mersinin eski hocasi romanyada calisti elbetde vardir baglantilari ama bir stancuyu almak onlarin ardasini kapmak demekdir ve bu hicde kolay degil beyler... düsünün ardayi almanyaya satiyoruz alanda 2.lig ekiplerinden fürth veya bielefeld anliyormusunuz mantik yürütmek yetiyor...

    YanıtlaSil
  10. Galatasaraylı Stancu için Mersin İY’li bazı yöneticilerinin “Sezon başı bize 300 bin Euro’ya teklif edildi” sözlerini dönemin teknik direktörü Yüksel Yeşilova yalanladı.

    Almanya’da bulunan Yeşilova, olayı Mersinliler’in reklam amaçlı yaptığını iddia etti “O dönem takımın başında ben vardım. S.Bükreş’ten Andre Ionescu’yu almak için gittik. Stancu listede yoktu. Onu 300 bin Euro’ya verseler havada kapardık. Madem böyle bir şey olmuş, o zaman Mersin yönetimi çıkıp bunu ispatlasın. G.Saray’ın hocası ve yönetimini böyle zanaltında bırakmak çirkin bir şey” dedi.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0