Geçmiş olsun Batuhan..

Batuhan Sağır.. 10 yaşında fanatik derecede Galatasaray taraftarı. Karnesini iyi getirdiği için amcası da onu ödül olarak TT Arena'ya getirdi. Yani bir nevi Batuhan 6 aylık emeğine karşılık ödülünü aldı. Ödül olarak hayranı olduğu takımının maçına, yeni stadı ilk kez görmenin heyecanıyla Eskişehirspor maçında tribünde yerini aldı. Maç öncesinde kalbi yerinden çıkacak gibiydi belkide, heyecandan konuşamıyordu stada ilk girdiğinde.. Amcasının elini tutarak tuttu stadın yolunu. Karnesinin karşılığında yeni stadda maç izlemek gibi özel bir ödül alan Batuhan'ın bu heyecanı resimde de net bir biçimde görülüyor. O gülümseme sadece poz amaçlı değil. Gülümsemiyor sadece, gözlerinden okunuyor minik taraftarın heyecanı.. Şimdi o heyecan ailesinin kalbinde, yüreğinde.. Maç öncesi sevinçten ve yeni stadı görmenin heyecanıyla pırpır eden Batuhan'ın kalbi, şimdi kafasına gelen şişeye inat atıyor.

Stancu'nun golü sonrasında iyice coşan tribüne deplasman tribünü tarafından bir şişe Galatasaray taraftarlarının olduğu yere atıldı. Karne hediyesi olarak amcası tarafından maça getirilen Batuhan'ın kafasına isabet eden bu şişe, minik taraftarın kafatasında kırıklar oluşmasına neden oldu. Rakip tribünden atılan bu şişe sonrasında yere yığılan Batuhan'a acil müdahale ekibi ilk müdaheleyi yaptıktan sonra 10 yaşındaki minik taraftar hastahaneye kaldırıldı. Hastahanede tomografinin ardından yaklaşık 3 saatlik bir ameliyata alınan Batuhan'ın durumu kritik. 6 ay boyunca kontrol ve gözlem altında olacak olan 10 yaşındaki taraftarımızın en ufak bir çarpma, düşme gibi durumlarda beyin kanaması yaşaması doktorlar tarafından büyük bir risk olarak belirtildi. Buraya kadar bir web sitesi editörü olarak haberi kaleme aldık. Buradan sonrasında bir Galatasaray taraftarı olarak kaleme alıyorum. Kimse kusura bakmasın...

10 yaşındaki bir çocuk, karne hediyesi adı altında stada geliyor. Tek bir amacı var; Galatasaray'ı izlemek ve onun maçına gitmek. Fakat şerefsizin en önde gideni, insan olmayan mahlukat bu ufacık çocuğun hayatını bitme noktasına kadar getirebiliyor. O şişeyi belki Batuhan'a atmak istemedi ama o şişeyi Galatasaray tribünlerine attı. Batuhan değil de, sana bana gelebilirdi. Ali'ye Veli'ye gelebilirdi. O şişe oraya nasıl girdi? O şişenin orda ne işi var? O şişeyi atan şerefsiz 360 derece kameralarla tespit edilebilir. Tabii edilmek istenirse, edilmesi tarafından emir verilirse. Hani şu ıslıklayanları tespit etmek için kameraları defalarca izlediniz ya, şimdi şu şerefsizi bulmak için izleyin! Bundan sonra nice Batuhan'lar maça gelirken korku içinde olacak. Şimdi Batuhan bundan sonra maça nasıl gelebilir? Sadece Batuhan değil, hangi anne-baba oğlunu, kızını maça götürebilir? Şahsen şu olaylar sonrasında ben götürmem... Kimse kusura bakmasın, şerefsizin teki egosunu tatmin edecek diye ben oğlumun veya kızımın kafasının yarılmasını göz önüne alamam.

Haydi Batuhan, kalk ayağa.. Çünkü sana da ancak bu yakışır. Sağır ailesine Allah'tan sabır ve güç diliyoruz. Geçmiş olsun Batuhan.

Not: Aynı mücadelede rakip taraftardan atılan bir başka yabancı cisim bir taraftarımızın kafasının yarılmasına sebep oldu. Alp Aşar adlı taraftarımıza 5 dikiş atıldı. Alp Aşar'ın durumu minik taraftarımıza göre çok daha iyi.. Evinde dinlenen Alp Aşar'a da geçmiş olsun dileklerimizi iletelim.

5 yorum:

  1. geçmiş olsun batuhan geçmiş olsun alp. umarım kısa sürede iyileşip yine maçlara gelirsiniz. yönetimin (tabii hala bir yönetim varsa) deplasman tribünü olacak yere ince çelik iplerden file gerilmesi konusunda acilen harekete geçmesi lazım. dışarıya hiçbir şey atamazlar böylece. medeniyet medeniyetten anlayanlara gerek.

    YanıtlaSil
  2. Bu cocuğun başına daha kötüsü de gelebilirdi çok şükür ki hayati tehlikesi yok...

    Allah aşkına soruyorum bu çocuga birşey olduktan sonra şampiyon olsak ne olmasak ne?

    Yok Stancu şu paraya alınmış bu paraya alınmış o tartışılacagına bu durum tartışılmalı medya(!)da.

    Sporda şiddetin önüne sadece taraftarlar geçebilir başka kimse değil (aslında geçilebilir de bizim ülkede taraftardan başkası somut adım atamaz) ve biz Galatasaray taraftarıysak bu konuda öncü olmamız gerekir, o şişeyi atanı veya sahaya başka bişey atanı direk orda şikayet etmemiz gerekir. Bunun başka yolu yoktur. Ve bu konuda FCN'ye en kısa sürede kampanya başlatmayı öneriyorum.

    YanıtlaSil
  3. murat yalçındağ açıklamış şişeyi atan kişi bulunmuş.

    YanıtlaSil
  4. FCN bu konuyla alakalı değil ancak ben kulübün bilet fiyatlarına bi düzenleme yapmayı düşünüp düşünmediğini merak ediyorum...Pegasus ve Güney tribünlerinin 1.katı (30 tl) bu normal hemen bir üst kısmı var 200 lü bloklardan bahsediyorum buralar 50 tl ve ben ordan izledim maçı 20 tl fark nedendir anlamadım arada bir koridor boşluğu var sadece ve ben bu koridor boşlugundan sebepmi 20 tl daha fazla verdim diye düşündüm tabiki para helali hoş olsun kulübe ancak bence yanlış...Gelelim asıl düzenleme gereken yere Batı Dogu tribünlerinde fiyatlar 150 200 250 300 350 diye gidiyor ve nitekim bana göre iki lig maçındada büyük boşluklar vardı ve normal bu fiyatlarla yane boş oynamaktansa daha makul seviyede tutup taraftar desteği almak önemli değil mi? Eğer kıyaslama yapmak gerekirse fbnin fenerium alt blokları sahayı tam ortadan gören kısmı 180 tl bizde ise 250 300 350 olarak değişiyor...tabiki fiyatların yüksek olacağı kısımlarda olacak ancak dogu ve batı tribünlerinin 1. katlarının 75 yada 100 olması bence daha makul.Bu fiyatlarla sadece fb,bjk belki ts ve önemli maçlar haricinde hiç dolu oynayamayız...Bu konuda bir düzenleme olabilir mi kısaca ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0