ZTK | Gol düellosu..


Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalin ilk ayağında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşan takımımız sahadan -'lık sonuçla ayrıldı. İlk yarısı karşılıklı gollerle geçen mücadelede 18.dakikada Cenk Tosun'un golüyle geriye düşen takımımız ilk yarının 38.dakikasında Kazım Richards'ın golüyle eşitliği sağladı. 1-1'lik eşitlikle tamamlanan devrenin ardından ikinci yarıda Stancu'nun nefis golüyle öne geçen takımımız Elyasa ve Cenk Tosun'a engel olamadı.

Mücadeleye Zapata, Sabri-Cana-Servet-Hakan, Neill-Culio-Yekta, Kewell-Kazım ve Stancu ilk onbiri ile çıkan takımımızda kuşkusuz haftasonu büyük bir hata yapan Ufuk yerine Zapata'nın kalede olması beklenen bir durumdu. Bunun yanı sıra Asya Kupası'ndan dönen Neill ve Kewell'ın ilk onbirde forma giymesi takımın yavaş yavaş tamamlanmasında rol oynadı. Zapata, Neill ve Kewell'ın da katılımıyla hemen hemen ideal ilk onbirine ulaşan takımımızda yeni bir sistem, yeni bir diziliş göreceğiz. Lucas Neill'ın yokluğunda stoper olarak forma giyen Lorik Cana bu akşamda mücadeleye stoper olarak başladı. Servet Çetin'in partneri olan Arnavut oyuncunun önünde Avustralyalı oyuncumuz Lucas Neill bulunuyordu. Bununda en büyük sebebi Hagi'nin oyun planında orta alanda daha teknik, oyuna doğrudan katkısı olan bir önlibero olması.. Lorik Cana'nın stoper olarak performansından son derece memnun olan teknik direktörümüz Hagi'nin bu değişimini önümüzdeki haftalarda da sıkça göreceğiz. Keza kulübümüzün resmi kanalına açıklamalarda bulunan Lorik Cana'da artık stoper olarak oynayacağını belirtmişti. Bu konu hakkında sistem üzerine bir yazı yazarız. Şimdilik burada virgülü koyalım...

İlk yarıda son derece dengeli bir oyun ortaya koyan takımımız ortasahada kaybedilen bir top sonrasında kalesinde golü gördü. Zurita'nın uzun pasında ceza sahasında topla buluşan Popov, içeriye paralel bir pas attı. Bomboş pozisyonda topla buluşan Cenk, topu ağlara gönderdi. Gol sonrasında baskınısı biraz daha arttıran takımımız savunmada açıklar verince 'Aman iki mi geliyor yoksa?' demedik deği tabii ki.. Öndeki hücum hattının sürekli yer değiştirmesiyle zaman zaman rakip kalede pozisyonlar bulan takımımızda Kewell'ın yoktan varettiği pozisyonda beraberliği sağladık. Kewell'ın arapasında topla buluşan Culio, tüm müdahalelere rağmen çizgiye inmeyi başardı. Ceza sahasına son derece doğru ve etkili bir orta açan Culio'nun da hakkını teslim etmek gerekiyor. Rakibinin arkasından topa hareketlenerek kontrol eden Arjantinli ortasaha oyuncusunun bu ikramını Kazım geri çevirmedi. Culio'nun ortasını kafayla kaleye gönderen Kazım, ilk vuruşunda kaleci Karcemarkas'a takıldı. Dönen topu tekrardan kafayla ağlara gönderen Kazım çeyrek finalin ilk ayağında önemli bir gole imzasını attı. Bu golün ardından karşılıklı pozisyonlarla geçen ilk yarıda başka gol olmayınca mücadelenin ilk devresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Yekta <-> Mustafa değişikliği ile başlayan takımımızda bu hamle bir nevi skoru korumaya yönelik olarak yorumlanabilir. İkinci yarının başında Kazım ile yakaladığı fırsatı değerlendiremeyen takımımız oyunun kontrolünü eline aldı. Bu dakikaların ardından biraz daha savunmayı düşünen takımımız mücadelenin 63.dakikasında Rumen forveti Bogdan Stancu ile öne geçti. Cezasahası dışından ayağının içiyle mükemmel vuran Stancu, kaleci Karcemarkas'ı da çaresiz bırakarak topu ağlarla buluşturdu. Bu golden hemen sonra gelişen Gaziantepspor atağında top kornere çıktı. Wagner'in kullandığı köşe vuruşu öndireğe oldu. Savunmamızın uzaklaştıramadığı top Elyasa'nın önünde kaldı. Elyasa ayağının üstüyle çok sert vurdu, top üst direğe çarpıp ağlarla buluştu. Karşılıklı gelen gollerin ardından mücadelede eşitlik yeniden sağlandı. Bu dakikadan sonra daha çok skoru korumaya yönelik bir oyun ortaya koyan takımımız rakibinin yarı alanına gitmekten daha çok kendi yarıalanına kapanmayı tercih etti. Sosa'nın pasında topu kontrol eden Cenk iki kişinin arasından yerden sert vurdu, seken top kaleci Zapata'yı da çaresiz bıraktı ve top ağlarımızla buluştu. Cenk'in bitiriciliği zaten yüksek ve transferi söz konusu iken defalarca belirtmiştik son derece kaliteli bir oyuncu olduğunu fakat savunmanın zaaflarını da görmezden gelmemek gerekiyor. İki hatta üç kişinin arasından topu göğüs kontrol yapan, sonrasında dönerek vuran adamdan ziyade ona bu fırsatı veren savunmayı eleştirmek gerekiyor. Kalesinde gördüğü üçüncü golün ardından rakip yarı alana baskısını arttıran takımımız beraberlik golünü aramaya başladı. Rakip yarı alana oyunu yıkan takımımız girdiği fırsatları değerlendiremedi. Girdiği fırsatları değerlendiremeyen takımımız sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

16 yorum:

  1. cenk tosun sanırım bugun gsnin transfer politikasına selam çaktı :) helal olsun...

    bu takımdan da ne köy olur ne kasaba 4 ay sonra da 6si gider 6 yeni gelir koy biyerine rahvan gitsin!

    YanıtlaSil
  2. Katrandan şeker üretme gayreti içinde teknik heyet.. Becerip alamadığı genç adamın Galatasaray forması giyen garip varlıklara futbol dersi verişini üzülerek izledik yine.. Yine diyorum çünkü bunun sonu yok.. Asist kralı diye alınan adamı kadro dışı bırakıp kendisini kadrodan dahi göremeyen dünya yansa bir baş otluğu yanmayacak gibi sahada dolaşan hakan baltaya kazım kazım a ayağına bir iki kere top değen mustafa sarp a katlanıyorsun..
    F.R. zamanında futbolcular sabote ediyor diyoduk şimdi teknik direktörüde ekledik bunlara..
    Ne zaman keyifle bir maç izleyeceğiz? Kaç zamandır 3 4 farkla maç kazanmadık.. Hagi teknik direktör olsaydı az biraz bu işten anlasaydı 3 tane gol yermiydik.. Yazık bize de yazık Şu dünyada bir sevdamız vardı onunda canına okudular.. Sebebi kimse Allah belasını versin..

    YanıtlaSil
  3. cana ortasaha neil stoper benim bildiğim.

    kewell sol açık stancu forvet benim bildiğim

    ama hagi bey nedense hakanbaltadan ortasaha yaratma zihniyetiyle kimseyi mevkisinde oynatmıo



    bide allahınızı severseniz bu hakan balta ne yapıor ya :( Stancu bile ondan daha kritik müdahaleler yaptı ya ayıptır be kardeşim nasıl solbeksin sen..Biri bu adama buranın galatasaray oldugnu hatırlatmalı...

    YanıtlaSil
  4. 2-1 öne geçtiğimizde haginin yapması gereken hamle bence oyundan kewelli alıp insuayı sokmasıydı.. cana-neil 2lisi ön liberoda kalıp savunmayı sabri-servet-balta-insua şeklinde kurmalıydı.. cana ve neil ortada gelen topları sert bi şekilde karşılasa kırardık antepin hücum gücünü ve insua ilede sol kanadı daha etkili kullanıp en önde stancuyu bırakıp gol arayabilirdik.. ki aydında kazımın yerine bu amaçla girmişti.. insua girse ortalama olarak şu şekilde olcaktı..

    ----------zapata
    sabri--servet--balta--insua
    --------cana-----neil------
    --aydın------sarp-----culio
    -----------stancu----------

    YanıtlaSil
  5. 1-Kaçan balık gerçekten büyük olurmuş

    2-Antep bizden en az 1 gömlek daha üstün bir takım kurmus

    3-Rövanştan hiç umudum yok

    4-Antep seneye ilk 4 e oynar

    YanıtlaSil
  6. ilk maçtan eleştirmek veya övmek doğru olmaz ama zapata'yı nasıl buldunuz parça parça izleyebildim maçı o yüzden soruyorum

    YanıtlaSil
  7. artıkın 2 kaleciyle falan mı oynasak :D gülüyorum artık aldırmıyorum mağlubiyetlere...

    YanıtlaSil
  8. Alıştık nede olsa,Adnan Polat ve basiretsiz yönetime,Efsane 10 numara futbolcu ama en fazla 2 numara hoca olan hagi'ye,adı hıdır ellerinden gelen budur 11 futbolcuya,ne diyelim alıştık

    YanıtlaSil
  9. MEHMETALI93 arkadasa tamamen katiliyorum.belki cana stoperde iyi oynuyor ama benim görüsüm herkesi kendi yerinde oynatacaksin.insua otururken h.baltanin ne isi var?stancu sahanin her yerinde kazim,kewell top gelsede ataga ciksak diye bekliyorlar eee iyide stancu forvet degilmi?
    HAGI FUTBOLCULUGUNA KIMSE BIRSEY DEMEZ AMA IYI FUTBOLCU IYI ANTRENÖR DEMEK DEGIL!!!!

    YanıtlaSil
  10. haginin iki lafı var sakat çok ve biraz sabır.Allah aşkına soruyorum 15 maç oldu geleli hangi maçı gönül rahatlığıyla seyrettik.oyuncu değişiklikleri zaten standart skoru korumak amaçlı.Hem önde olduğunda hem geride iken olay belli orta sahadan hücuma yönelik birini çıkar bursada yekta yerine aydın burda yekta yerine sarp.beraberliğe bile yatamayan bi takım oluşturdu hagi.inşallah haginin yerine başka hoca getirmeyi düşünmüşler ve yapılan bu transferlerde gelecek hocanın görüşünü almışlardır.yoksa hagi gidecek yeni hoca gelecek hop takım silbaştan değişecek.3-4 sene rahat maç izlemek yok bu durumda.

    YanıtlaSil
  11. Hani birkaç kaliteli oyuncumuz var belki ama büyük resime baktığınız zaman G.Antep hem kalite hem de takım yapısı olarak bizden daha iyi bir takım. Bizim maalesef sadece adımız büyük olarak kalmış. Elimizdeki kadro o kadar kötü ki gerçekten Galatasaray forması olmasa üstlerinde belki küme düşmeye oynayacaklar. Bir düşünüyorum ve bence bizim turu geçmemiz imkansız. Hem kadromuz daha kötü hem de -acı ama gerçek- teknik direktörümüz daha kötü. Bu arada gerçekten Stancu bu takıma fazla bir oyuncu. Dün o golü atmasa bile benzer fikre sahip olurdum. Gerçekten yaptığı koşular, dikine paslar, çabukluğu ve vuruş tekniği bizim takımın üstünde.

    YanıtlaSil
  12. Takımdaki bence en büyük tehlike artık bu tarz mağlubiyetleri çok rahatlıkla herkes kabullenir olması. Haginin teknik direktörlük yetenekleri konusunda endişelerim var ve bunlar gün geçtikçe artıyor. Lucas Neill'in Lorik Cana'nın bugüne kadar çalıştığı bütün teknik adamların yapmadığını Hagi yapıyor sonucu 1. ve 3.gol. İşin ilginci hiçbir basın mensubunun bu konuyu gündeme getirip sizin elinizde avrupa kalibresinde bir defansif ortasaha varken hala neden defansta bu adamı kullanıp Neill'i de orta sahaya alıyorsunuz mustafa sarplar ve barışı oynatıyorsunuzu sormuyor olması? Ben hiç Mourinhonun stankovicden stoper militodan sol açık yaptıgını görmedim yada Alonsodan stoper mesela yada mesuttan defansif ortasaha!!

    YanıtlaSil
  13. ................................ ........... ......... ........... ..... ........ ..... .....
    ......... ............ ................. .......
    ........... ......... ........... ........ .......
    ............. ............ ...... ........ ....... ..... .......... .......... .......... ........... YÖNETIM ISTIFA

    YanıtlaSil
  14. basiretsiz yönetim Allah sizi bildiği gibi yapsın...ve içerdeki futbolcu geçinen basiretsiz varlıklar,sizide...Kan kusturur oldunuz artık...
    ve hele H.Balta mahlukatı,böyle birisi nasıl bu formayı giyer yeminle anlamıyorum.Bir poziyon vardı adını tekrar anmak istemediğim o mahlukatın mevkisinden,sivaslı oyuncu-sanırım murat ceylandı- bizim soldan girdi,karşısında o,bi feyk yaptı bizimki çakıldı kaldı,5 sn sonra topladı kendini bu arada ceylan köşeye yakın yere geldi,tekrar karşısına geçti bu mahlukat,ceylan şut çeker gibi yaptı,bidaha geçti,3. kez karşına geçti bu,köşeye iyice geldi çizgiye,ayağını uzatsa top korner bu uzatmadı bi daha geçti ortayı yaptı ve elyasaya gelmeden son anda sabri kesti arka direkte..hatırladınız mı?Yeminle söylüyorum 37 yıllık ömrümde böyle futbol özürlüsü bir kişi daha görmedim...Daha üzüntü veren ise nasıl böyle bir futbol özürlüsüne sabır gösteriliyor anlayamıyorum.Hagi'de mi Sezginin dümen suyuna düştü nedir?!!

    YanıtlaSil
  15. Sabır sabır sabır nereye kadar,sabır taşı çatladı.Valla Gsli olmasam normal futbolsever olarak maçı izlesem 5dk izleyemem Gs'yi.Bu nasıl oyun tarzıdır.Tamam Rijkaard zamanında yeniliyorduk fakat güzel oyun sergiliyorduk.Hagi geldi hem yeniliyoruz,hem de oynadığımız oyun berbat.Takım 10 pas döndürmeye aciz.Oyunculara dönelim Hakan Balta tam bomba ileri çıkıyor,geri dönmüyor.Geride duruyor,ileri gitmiyor.Rijkaard'ın gitmemesini savunanlardan biriydim.Hagi geldi dedim,hiç olmazsa takımı biliyor oyuncuları doğru yerlerinde oynatıp belki birşeyler yapabilir ama gel gör ki Hagi efendi Sol açığı almış forvete,forveti sol açığa,stoperi orta sahaya,orta sahayı stopere almış bu nasıl futbol mantalitesidir anlamış değilim.

    YanıtlaSil
  16. Cenk Tosun ve ilgilenilen diğer Almancı futbolcuların takıma kazandırılmaması konusunda kararı / aczi / muhalefeti/ yada her ne derseniz olan kim varsa lutfen artık gitsin. Adnan Polat sa Adnan Polat, Adnan Sezgin ise Adnan Sezgin, Hagi ise Hagi.
    Bu takıma başka nasıl kotuluk yapılır?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0