Hepiniz bir olun, öyle saldırın..

Tam gününe geldi bu forma mevzusu. Dün birileri tarafından ortalığın karıştırılmasını isteyenler, haftasonunda yaşanan rezillikleri örtmeye çalışanlar kendilerine yeni bir malzeme bularak Galatasaray formaları üzerinden Arda'yı yıpratma politikasına girmişler. Her hafta yeni bir skandal görüntü vermelerine alışmıştık yalnız bu sefer ellerinde birşey kalmayınca sezon başında yaşananlara geçiş yapmışlar. Tabii bu görüntülerin sadece 2 kurumda olma ihtimali de ortalığı karıştırıyor. Birincisi formaların reklam filmini çekecek olan firma, diğeri de Galatasaray TV.

Dün akşam olayların patlamasının ardından Galatasaray'ın resmi twitter adresinden de üyelerine bir mesaj gönderildi. Görüntülerin Galatasaray TV kameralarına ait olmadığını, olayın araştırıldığını ve taraftarlardan da destek beklediklerini içeren bir mesaj. Sonrasında birden bire ibre nasıl olduysa Mustafa Altıoklar'ın ekibinden birisinin para karşılığında görüntüleri servis ettirdiği iddia edildi. Fakat kulüpten bir Allah'ın kulu çıkıpta ne kanala bağlandı ne de resmi siteden olaylar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Devletin kanalı olarak bilinen TRT Spor'un da böyle birşeye çanak tutması, Galatasaray üzerine oyunlar oynayarak ilgi çekmeye çalışması da işin enteresan boyutlarından birisi.

Herşey bir kenara, haftasonu Kadıköy'de yaşanan terör, Caferağa'da yaşanan hırsızlık hiç konuşulmazken gündem bir anda Galatasaray ve Arda üzerine yöneldi. Hastasıyım bu konuda Fenerbahçe'nin. Ortalığı karıştıracak birşeyler elbet yapıyorlar fakat başka türlü materyaller ile hiç bir şekilde isimlerinden söz ettirmiyorlar. Sakin sakin, rahat rahat, polemiksiz, dedikodusuz, spekülasyonsuz bir biçimde bir sonraki maça hazırlanıyorlar. Bizde ise durum tam tersi. Her hafta bir mevzu, her hafta bir olay, spekülasyon, iddia, dedikodu. Sonrasında oyuncularla taraftarın arası açılıyor, oyuncular psikolojik olarak sıkıntı yaşıyor. Ve her hafta daha da kötüye giden bir Galatasaray.

Kadıköy'de rakip takıma küfür eden yardımcı antrenörler, masörler, doktorlar konuşulmuyor. Rakip takımın yedek kulübesine inmeye çalışan taraftarlar konuşulmuyor. Rakip takım futbolcularının bileklerine kasıtlı olarak 3-5 kez basanlar hiç konuşulmuyor. Futbola, kendisine, insanlığa saygısı olmayanların yaptıkları hiç dile gelmezken, sezon başında "aile içinde" çekilen bir görüntü bir kaç kendini bilmez tarafından servis ediliyor ve yine oyunlar Galatasaray üzerine oynanıyor. Sonrasında yine herşey Galatasaray üzerine dönüyor diğer yaşananların bir şekilde üstü kapanıyor.

Dün canlı yayına bağlanarak açıklama yapan Arda'nın söylediği gibi o çekimlerde herhangi bir basın kuruluşu yoktu. Sadece o çekimlerde bulunan iki ekip vardı. Birisi Galatasaray Televizyonu, diğeri de reklam filmini çeken şirket. Galatasaray TV kapsamında herhangi birisi eğer o görüntüleri birilerine ulaştırdıysa derhal kovulmalıdır. Yok, eğer reklam filmini çekenler tarafından bu görüntüler birilerine ulaştırıldıysa en ağır maddi-manevi tazminat davasının açılması gerekir. Mustafa Altıoklar da yakında bir açıklama yapacaktır bu konuyla ilgili, çünkü konu şu sıralar onu ve ekibini kapsıyor. Galatasaray adı altında twitter'dan cevap vermektense adam gibi çıkıp resmi siteden bir açıklama yaparlarsa veya kanal üzerinden bir açıklama yaparlarsa daha güzel olur.

Arda'ya kızma, hakaret etme gibi bir hakkımız yok. Formaları beğenmediğini "argo" bir tabirle dile getirmiş(!). Bizlerde kendi arkadaş ortamımızda bir çok kez böyle konuşuruz. Amma velakin formanın rengine hayat kadını rengi dedikten yalnızca iki-üç ay sonra aynı renkte pantalon giyersen işte orada sıkıntı olur Arda. Evet, haklısın. Galatasaray formasının rengi sarı ve kırmızıdır. Ama tüm dünyanın kullanmış olduğu bir 3rd forma geleneği vardır. Endüstriyel futboldan bahsediyorsak, sen dahil tüm oyuncular ciddi paralar kazanıyorsa bu paraların kazanmasını sağlayacak şeyler yapılmalıdır. Her sene aynı tarz formalar çıktıktan sonra insanlar sıkılır. Arada farklılıklar yapmak gerekmektedir ki; turuncu rengi sarı ve kırmızı rengin karışmasından ortaya çıkar. Mor ve mercan için ne dersen de, Galatasaray ile alakası yoktur.

Birde işin çok enteresan tarafı.. Galatasaray'ın tarihteki en büyük başarılarında parçalı forma yok. 2000 yılında giyilen çubuklu, 2001 yılında giyilen çubuklu formalar mevcut. Ama mantık olarak düşünürsek tıpkı Arda'nın dediği gibi.. "Yap beyaz forma, yap siyah forma, yap sarı kırmızı yürü."

5 yorum:

  1. dediklerinizi okudum güzel şeyler söylüyorsunuz ama tam şurada katılmıyorum.

    "Arda'ya kızma, hakaret etme gibi bir hakkımız yok. Formaları beğenmediğini "argo" bir tabirle dile getirmiş. Bizlerde kendi arkadaş ortamımızda bir çok kez böyle konuşuruz."

    tabiki arkadaş ortamında, bizler bile bunu konuşuyoruz ama Arda Galatasaray Spor Kulubünün kaptanıdır.Eleştirmeye hakkı vardır.Bu forma olmamış giymememiz lazım diyebilirim.Ama formaları beğenmedini "argo" bir tabirle dile getiremez.Sizde argo etmesini çok olağan bişiymiş gibi yukarda belirtiyorsunuz.Bugün kaptan küfrederse yarın onun altından gelecek yeni nesil bu laflarına ilaveten tabiri caizse o formaya s..ar.Takım arkadaşları takımı umursamaz.yabancılar sadece paramı alayım gideyim kafasıyla oynarlar.
    Bir takım kaptanı küfredemez.GS taraftarının isyanı bunadır.Formaya elbette küfretmemiştir ama bugün taraftar tepkiliyse asıl taraftar haklıdır.O da kaptanın etik davranmadığındandır.
    Bunun haricinde dediklerinize katılıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Yazıda bulunan tek bir problem vardı. Oda bahsettiğiniz cümlenin sonunda (!) olmamasıydı. Şimdi düzeltildi.

    YanıtlaSil
  3. bir durum daha var. arda sezon sonu büyük ihtimal gidecek. bi iki sene sonra fenerbahce ardanin pesine 100% bidaha düsecektir. ozamanda ardanin galatasaray degilde feneri tercih etmesi icin simdiden bu yöntemlere basvurabilirlr.

    YanıtlaSil
  4. ben arda kaptan boyle konusmamali sunu yapmali bunu yapmamali diyenlere katilmiyorum. kaptan da olsa galatasaray oyuncusu da olsa isterse basbakan olsun yine de insan kufreder. hepimiz kufrediyoruz. yani oyle galatasaray kaptani kufredemez falan diye bir kural ya da kanun yok. kufur hayatin bir gercegi. ayrica ardanin her olayinda niye metin oktay karsilastirmasi yapiliyor anlayamiyorum. bu olayda bile gordugum kadariyla her yerde bu karsilastirma var. metin oktayla ardanin tek ortak ozellikleri galatasaray futbol takimi kaptani olmalari. aradaki kusak farkina bakmadan ardanin metin oktay gibi ya da onun uzerinden tanimlanan galatasaray kaptanina yakisir gibi davranmasi gerektigini soylemek ve beklemek pek de mantikli olmuyor bana kalirsa. metin oktayin futbol oynadigi yillardan beri neler oldu dunyada; yeni ulkeler kuruldu, insanlar yeni aliskanliklar edindi yani kisaca zaman degisti. ayrica ardanin son senelerde kotu performans gosterdigi yorumlarina da katilmiyorum. bu sene uzun bir sure sakatti ve gecen sene bana kalirsa en verimli sezonlarindan birini gecirdi. ardaya olan bu tepki ve nefretin nedeni farkli olmasindan geliyor bana kalirsa. turkiyede farkli insanlara tahammul olmadigi icin bu kadar uzerine gidiliyor ardanin.

    YanıtlaSil
  5. ardanın dediklerine sonuna kadar katılıyorum

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0