ÖZEL | Nike 2011-2012

Daha evvel footballove blogun yayınladığı bir fotoğraf vardı, gelecek sezonun formalarıyla alakalı. Sonrasında bu işin uzmanı diyebileceğimiz Galatasaray Formaları ekibinden bu konuda bir açıklama geldi. Nike Hollanda firmasının belirlediği taslaklar üzerinden Nike Türkiye'nin bayilerine yaptığı bir tanıtım toplantısından çekilen bir görüntüymüş. Nike Hollanda daha formaları herhangi bir kuruma, kişiye göstermiş değil. Fakat bu konuda gelen bilgiler, alınan duyumlar sonrasında formalar az-çok gözümüzde canlanıyor.

Bu sezon Adidas ile mevcut olan sözleşmesini iptal ederek Nike ile sözleşme imzalayan takımımızın gelecek sezon giyeceği formalar 4 çeşit. Fakat bu sefer herhangi bir aykırı renk bulunmuyor. Ve hepsinin dışında çok uzun zamandır görmediğimiz sarı formayı bu sene göreceğiz. Ayrıca bu sene farklı bir yenilik daha gelecek. Hazırlık maçlarında büyük ihtimalle Nike'ın bize hazırlayacağı geçiş dönemi formalarını kullanacağız. Bu formalarda sade, düz formalar olacak ve satışa çıkmayacak. Bir nevi antreman forması ile hazırlık maçlarına çıkacağız, sonrasında ise gerçek formaların tanıtımı gerçekleştirilecek.

Herhangi bir şekilde değişiklik veya son dakika değişikliği olmazsa gelecek sezon kullanacağımız formalar şu şekilde olacak.

Geçtiğimiz sezonlarda sıkça eleştirdiğimiz konularından birisi olan "arma" konusunda da bu sene bir farklılık görebiliriz. Bu sezon kullanacağımız formalarda armanın yapıştırma değil, dikiş olacağı iddia ediliyor. Ayrıca hazırlanacak olan formalar iki çeşit olarak hazırlanacak. Dri-Fit ve normal olarak üretilecek olan formalar satışa da iki şekilde çıkacak. Bunun yanı sıra Nike'ın dünya standartlarında formalar yapacağını da belirtmekte fayda var. Barcelona, Arsenal, Manchester United gibi büyük takımların yanı sıra Brezilya, Fransa, Türkiye milli takımlarınında formalarını hazırlayan Nike Hollanda oldukça iddialı bir biçimde gelecek sezona hazırlanıyor. Nike'ın gelecek sezona dair hazırlayacağı 4 çeşit forma şu şekilde; Parçalı, Beyaz, Sarı ve Siyah.

PARÇALI FORMA
Bir Galatasaray klasiği olan parçalı forma bu sezon kullanacağımız formalardan birisi konumunda. Nike'ın taraftarı fethedeceği en büyük kale kuşkusuz sade, klasik, efsane parçalı forma. Bir kaç yıldır özellikle parçalı formada sıkıntı yaşıyorduk. Parçalı formanın klasik versiyonunda kırmızı sol tarafta mevcut bulunuyor. Ayrıca kolların ve yakanında ters olması görüntü bütünlüğü açısından önemli.

BEYAZ FORMA
Galatasaray'ın tarihte bir çok başarısında mevcut bulunan beyaz formada bu sezon sarı ve kırmızı çizgiler mevcut bulunacak gibi görünüyor. Nike'ın bu sezon ve geçen sezon kullandığı kalıplar bu sene de devam edecek. Düz renk üzerine tırtıklı veya ince düz çizgilerin bulunduğu beyaz formayı gelecek sezon görebiliriz. Beyaz formada bir takım alternatifler olacak, bunlarda önümüzdeki günlerde netleşecek.

SARI FORMA
Yıllardır hasret kaldığımız bir forma elbette sarı formamız. Brezilya formasında ki detayların olacağı bilinen bir konu haline geldi. Düz beyaz sarı zeminin üzerinde yakalar kırmızı, omuzların üzerinden dirseğe inen ince bir kırmızı çizgi forma üzerinde mevcut bulunan bir detay olacak. Bu sezon Nike'ın yapacağı en güzel hamle olsa gerek, ki uzun yıllardır sarı formaya hasrettik ve bu hasret bu sene son buluyor.

SİYAH FORMA
Bu sezon kullanacağımız aykırı renk yerine, geçmişte çok sık kullandığımız siyah forma yer alacak. Bir kaç yıldır turuncu, mor, mercan gibi aykırı renkler kullanarak 4rd forma kültürü oluşturmuştuk. Nike'ın gelişiyle birlikte getirilen sade-klasik forma akımı net biçimde kulübümüze yansıyacak. Düz siyah zeminin üzerinde kırmızı renkler kullanılacak. Kol ve omuz tarafında kırmızı renklerin yanı sıra, kol altında da kırmızı şeritler bulunacak. Logo ve sponsor rengininde sarı olması bekleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0