Seçim2011 | "Biz bir aileyiz.."

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerine sayılı günler kala Mehmet Helvacı bugün yaptığı basın toplantısı ile başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Galatasaray Spor Kulübü bünyesinde 7 yıllık yöneticilik geçmişi bulunan Mehmet Helvacı yaptığı basın toplantısında adaylığını, projelerini açıkladı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mehmet Helvacı ayrıca seçimlerde ki diğer başkan adayı Ünal Aysal hakkında da çarpıcı iddialarda bulundu. "Galatasaray Spor Kulübü, biz bir aileyiz" sloganı ile başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, ayrıca 4 yabancı - 6 yerli oyuncu ile görüştüklerini ve bunlardan bazıları ile anlaşma sağladıklarını belirtti.

30 YILDIR ADALET VE VİCDANLAYIM
Bugün burada sizinle 15 Nisan'da yazılı olarak duyurduğum başkan adaylığım için buluştum. Galatasaray Türkiye'nin en köklü en önemli kulüplerinden biridir. Bu kulübe aday olmak sıradan bir karar değil, sorumluluk gerektiren bir karar. Sorumlu davranmaya özen gösteren biriyim. 30 yıldır adalet ve vicdan gibi kavramlarla haşır neşir biri olarak bu benim görevim.

ADAYLIĞIMIN ARKASINDA 7 YILLIK YÖNETİCİLİĞİM VAR
Sizin karşınızda bir başkan adayı olarak duruyorum. 7 senelik yöneticilik geçmişim var. Son 3 senesi 2. başkan olarak geçti. Bildiklerinizle sınırlı değil geçmişim. Bildim bileli kendimi Galatasaraylı'yım. 10 yaşından beri Galatasaray'ın içindeyim. Çeşitli platformlarda çeşitli kademelerde görev yaptım. Bu görevlerle ilgili gururlandığım anlar oldu. Sadece gururlanmakla kalmadım ve ciddi bir sorumluluk hissine kapıldım. Son 8 senedir bu sorumluluğu Galatasaray için nakletmiş olarak duruyorum.

GALATASARAY BİR AİLEDİR
Biz bir aileyiz. Galatasaray bir ailedir. Galatasaray 530 senelik bir geleneğin devamı halinde olan, başarının sembolü olmuş ve başarılarıyla bütün Türkiye'nin gurur kaynağı olmuş büyük bir ailedir. Galatasaray büyüktür ve olmak zorundadır. Gücünü sadece galibiyetlerden almaz. Vazgeçilmez değerlerden alır. Galatasaray Başkanı tüm, Galatasaraylılar'ın başkanıdır. Hiç kimsenin boynunun bükülmesine izin vermez. Galatasaray Başkanı iyi bir aile babasıdır. Hiçbir üyesinin hakkını kimseye yedirmez. Ali Sami Yen'in koltuğunda oturmasını bilir. Gerekirse o makamı tertemiz terk etmek bir görevdir.

DIŞ GÜÇLERLE BAŞKAN OLUNMAZ
İşaretle, icazetle ve kaynağı belli olmayan güçlerle başkan olunmaz. Bu güç odaklarıyla bu makamdan gelir elde edilemez. Galatasaraylılar'ın yıldızlar karmasına, nakit paraya ihtiyaç yoktur. Dürüst ve ahlaklı yöneticilere ihtiyaç duymaktır. Şahsi birikimini karşılık beklemeden verecek kişidir. Başkan sadece sorun çözücü değil, sorunları öngören kişidir. Başkan şeffaf, sorumlu ve adil bir kişiliktir.

GALATASARAY BİR SPOR KULÜBÜDÜR
Aslında hatırlatılması gereken Galatasaray bir spor kulübüdür. Ne bir emlak ofisi, ne bir ticarethanedir. Galatasaray basiretli tüccar da değildir. Galatasaray'ın önceliği ekonomik başarı değil, sportif başarıdır. Ekonomik büyümesi de sportif başarıyla elde edilir. Sporu yüceltecek, iyi sporcu yetiştirecek iyi sonuçlar elde edecek plan ve projeler gerekir. Bu kendiliğinden başarı getirecektir. Galatasaray'da para sıkıntısı yoktur, yönetim sıkıntısı vardır. Bu sıkıntı otomatik olarak aşılacaktır. Galatasaray sadece futbol kulübü de değildir. Galatasaray'ın tüm branşlarında da küçük bütçelerle büyük sonuçlar elde edilmelidir.

TARAFTARIMIZLA BİR BÜTÜNÜZ
Galatasaray'ı taraftarı olmadan ayağa kaldırmak mümkün değildir. Taraftarlarla sinerji yapmak gerekir, kulübe entegre gerekir. Yenilse de yense de taraftarın başını öne eğdirmeyecek bir Galatasaray yaratmak niyetindeyiz. Taraftarın her zaman sorduğu soruya cevap verilecek. Galatasaray'da iletişim demek, Galatasaray'ı bütün topluma açmak, bir bilgi kaynağı olmak demekti. Camiayla iletişim kurmak; yalan söyleme, başarısızlığa mazeret bulmak değildir.

HEDEFİMİZ 300 MİLYON DOLAR
Hiç kimse Galatasaray'dan zengin değildir. Galatasaray'da kişilere değil, yönetime ihtiyaç vardır. Galatasaray'ın bütçesi 190 milyon dolardır. Bizim yönetimimizde hedefimiz bütçeyi 300 milyona çıkarmaktır. Bu bütçe; hem amatör branşlar için, hem de futbol başarısı için yeterlidir. Mevcut borçları ödemek için de yeterli bir bütçedir. 5 senenin sonunda Galatasaray tüm borçlarını ödeyecek nakit akışını sağlayacak ve kişilere bağlı olmayacaktır. Siyasete entegre olmak zorunda kalmayacak, tüm Türkiye'nin takımı olacaktır.

6 YILDA 4 LİG, 1 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Gerçekçi olan hedef 6 yılda 4 Türkiye Şampiyonluğu'dur. 6 yıl içinde 3. Avrupa Kupası'nı Türkiye'ye getirileceğidir. 3. kupayı da Galatasaray'dan başka bir takımın getiremeyeceğini de rahatlıkla söyleyebilirim. Söylediklerim, boş vaatler değildir. Bu vaatler tamamen plana programa bağlı, görüşmeleri bitirilmiş programların sonucudur.

ALTYAPIDAN 4 OYUNCU
Futbol aklımızın kim olacağı bugünden bellidir. Kendisinin gerek yabancı, gerekli yerli alternatifleriyle beraber; 4 yabancı 6 yerli oyuncuyla şu anda görüşmeler yapılmaktadır. Bazılarıyla da anlaşmalar sağlanmıştır. Transferle yönetilmez Galatasaray. 3 yıllık dönemde Galatasaray altyapıdan 4 yeni Arda ile tanışacaktır. Önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak temel üründür.

4 yorum:

  1. Ünal aysal'a rakip olabileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. iste kafadan kaybetmek diye buna denir.
    Bu konusmanin kime ayit oldugu yazmasa adnan polata ait derdim. yok sunlari yapacagiz yok bunlari yapacagiz.
    önümüzdeki iki yil galatasarayin alabilecegi en büyük basari avrupaya gidebilmek, oda adam gibi bir baskan secilirse tabi. sampiyonluk mucize olur!!
    4 yabani 6 yerli futbolcu ile anlasmis. kardesim sana ne futbolcudan sen ne anlarsin futbolcudan. önce futbolcu sonra futbolculara göre teknik direktör mü getireceksin? yönetim futbolcuya karistigi sürece 6 yilda ücün birinden baska bir b.k alamazsiniz. futbol akli beliymis! ozaman cik futbol aklini söyle. aciklamanda resmen bas bas bagira bagira diyorsunki ben bu takimi adnan polat gibi yönetecegim beni secin kulaginizin arkasinida ben hal edeyim.

    YanıtlaSil
  3. Butun soyledikleri bilindik hikayelerde, bu soyledigi bana komik geldi.

    "3 yıllık dönemde Galatasaray altyapıdan 4 yeni Arda ile tanışacaktır."

    Dunya da kac tane futbol klubu/okulu 3 yilda 4 tane 15 milyon edecek topcu cikariyor? Bu is boyle kolaysa ben aciyorum bir futbol okulu bir "1" tane topcu cikartip emekliye ayriliyorum. Hadi eyvallah.

    YanıtlaSil
  4. bu yönetiminden hiç kimsenin gelecek yönetimde olmaması gerekiyor, yönetim içi muhalefetin bile. bu kadar başarısızlığın üstüne aday olmak, bunu yönetim içi muhalefet zırhıyla mantıklı hale getirmeye çalışsanız bile bence ayıptır.

    mevcut yönetimde ayrılıkçılığı başlattıktan sonra biz bir aileyiz sloganıyla ortaya çıkmak da oldukça ilginç.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0