Seçim2011 | Dünya Çapında, Başarıda Süreklilik..

Galatasaray Spor Kulübü'nde 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçim için Ünal Aysal bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Daha evvel başkanlık için adaylığını açıklayan Cemal Özgörkey ve Mehmet Helvacı'nın ardından bugün üçüncü aday olarak Ünal Aysal adaylığını resmen açıkladı ve yarın yapılacak Divan Kurulu'na büyük olasılıkla yönetim kurulu listesini verecektir. Son derece dinamik, açıklayıcı ve planlı-programlı bir açıklamalar yapan Ünal Aysal şimdilik beklentileri tatmin edecek cinsten. 

Ünal Aysal'ın planlarında 4 ana madde mevcut bulunuyor. Bunlar sırasıyla ekonomik başarı, idari başarı ve kurumsallaşma, sosyal-kültürül başarı ve markalaşma ve son olarak sportif başarı. Ayrıca Ünal Aysal'a göre Galatasaray'ın tıpkı tarihinde ki gibi sadece yerel başarılar değil, uluslararası başarılar elde etmesi gerekiyor. Elbette bu başarılar "hadi gelsin" dediğin zaman gelmiyor. Bu tür başarılar için doğru yatırımlar, doğru kişiler ve stratejiler olması gerekiyor. Ünal Aysal bunun içinde gerekli hamleleri yapacaklarını dile getirdi. Profesyonelleşme, markalaşma, şirketlerin yönetimi konusunda da Ünal Aysal ve ekibinden bir çok hamle göreceğiz. Toplantısına geçmişten ve tarihten başarılarımıza örneklerle başlayan Ünal Aysal, takımın sportif olarak koyacağı hedeflerin yerel değil, uluslararası başarılardan bahsetti. Tüm sportif başarıların aynı zamanda ekonomik güçten geleceğini belirten Ünal Aysal hiç bir zaman cebinden herhangi bir meblağ vermeyi düşünmediğini, Galatasaray'ın kendi değerlerini kendisinin yarattığını belirtti. Bunun yanı sıra Ünal Aysal, kendisine geçmişe dair yapılan suçlamalara da cevap verdi. İşte Ünal Aysal'ın tüm açıklamaları;

GALATASARAY DÜNYAYA AÇILAN PENCEREDİR
Tüm sportif başarıların temeli, güçlü bir ekonomik yapının kurulmasıyla mümkündür. Bunun için sadece Galatasaray'ın elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek yetmez. Önemli olan ve bizlerden beklenen, var olan imkanların yanı sıra yeni ve devamlı gelir imkanları yaratacak büyük, gerçekçi projeler geliştirmemizdir. Kuşkusuz ilk adım olarak mevcut borçları yeniden yapılandırmalı, kulübe en kısa sürede nefes aldırmalıyız. Kurumsallaşma için kulübünüzü, artık başkanın tek başına yönettiği, başkanın kapasitesi ile sınırlı bir kurum olmaktan çıkarmalıyız. Güçlü, profesyonel, kendini ulusal ve uluslararası alanda kanıtlamış üyelerden oluşan bir yönetimin el ele ve sinerji içinde birlikte yönettiği örnek bir yönetim yapısı kurmalıyız. 25 milyonu aşkın taraftarımızı mutlu eden, gururlandıran bir Galatasaray'ı yeniden yaratma, Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olarak marka değerimizi güçlendirme yolunda bizi önemli görev ve sorumluluklar bekliyor.

TÜRKİYE SINIRLARI BİZE YETMEZ
Türkiye sınırları içinde başarı bize yetmez. Biz Avrupa çapında büyük başarılara imza atmış bir gelenekten geliyoruz. Galatasaray için bu geleneği bir adım ileriye götürmekten başka hedef düşünülemez. 'Başarıda süreklilik temel hedefimiz olmalı. Bu da her şeyden önce kendine özgü, uluslararası geçerliliği olan bir model yaratmamızı zorunlu kılıyor. Tüm Galatasaray camiasının büyük hedeflerde kenetleneceğine, başta bizler olmak üzere tüm Galatasaraylıların yeniden devler yarışında önde yer almak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına emin olmanızı isterim.


GALATASARAY'I KÜLLERİNDEN YARATACAĞIZ
Galatasaray'ın içinde bulunduğu durum bizi buraya getirdi. Her şey iyi gitseydi, ben mutlu bir şekilde tribünden maçları seyreden bir taraftar olarak hayatımı devam ettirirdim.Bugün Galatasaray'ın bana ve tüm taraftarlarına ihtiyacı var. Bu benim için bir görev. Eğer genel kurul bu görevi başkasına verirse bundan da mutlu olurum.

Biz, Galatasaray'ı küllerinden yeniden yaratma niyeti, arzusu ve enerjisiyle geliyoruz. Takımın iyi veya kötü olması şu anda bizi ilgilendirmiyor. Yeniden yapılandıracak güce sahibiz. Yeni sezon için hiçbir sorunumuz yok. Galatasaray'ın küllerinden doğacağından kimsenin endişesi olmasın. Şu an başına gelen bir trafik kazasıdır. Sürekli bir durum değildir. Böyle olmadığını kısa sürede ispatlayacağız. Biz veya gelecek ekibin birinci görevi budur.

GALATASARAY SIRADAN BİR KULÜP DEĞİLDİR.
Abramovic benzetmesi de beni rahatsız etmiyor. Çok zengin, varlıklı ve başarılı bir insan. Benim için bir hakaret değil ama bu ben değilim. Galatasaray Kulübü'nü satın alma, bir varlığını üzerimize geçirme, mülkiyetime alma niyetim olmadı. Üzerimde de tek hisse yok. Galatasaray'ın kendi değeri ve kredibilitesi var. Bahsedilen paraları kendi kredibilitesiyle elde edebilir. Galatasaray'ın buna ihtiyacı yok. Eğer genel kurul beni bunun için seçecekse, yanlış bir karar almış olur. Ben değer üretirim ama cebimden çıkarıp da öyle paralar vermeyi hiç düşünmedim.

TEKNİK DİREKTÖR VE OYUNCULAR İÇİN LİSTEMİZ HAZIR
Benim futbola dönük bir tecrübesizliğim var. Bu konuda çok iddialı olduğumu söyleyemem. Ama Galatasaray bugün bir holdingin üzerinde. Burayı yönetmek ayrı bir iş. Futbolu yönetenlerin bu sistemi yöneteceği algısı yanlış. Bu tip sistemleri yöneten insanlar, futbolu yönetecek en iyi insanları bulup, onları destekler. Hazırlıksız yakalanmamak için kendimize göre gerekli temasları ve hazırlıkları yapıyoruz. Listeler hazırlıyoruz. Şu teknik direktör, şu oyuncu cevaplarını veremediğim için üzgünüm ama içiniz rahat olsun. Zamanı geldiğinde bunlar ilgililer tarafından net bir şekilde duyurulacaktır.

YÖNETİM LİSTEMİZ HAZIR AMA ÖNCE DİVANA VERECEĞİZ
Bir denizde yüzecekseniz, önce derinliğini ölçersiniz. 40 seneyi aşan iş hayatımda tedbirsiz, plansız, hesapsız hiç davranmadım. Galatasaray'da başkanlık büyük mesuliyet. Neyi yapıp yapamayacağımı, sorunları nasıl çözeceğimi, hani şekilde çalışacağımı tam olarak irdelemeden, bu kararı vermek sorumsuzluk olurdu. Bugün çalışmamı tamamlamış olarak karşınızdayım ve aday olduğumu duyuruyorum.

Ben Galatasaray geleneklerine bağlı bir adamım. Bu nedenle yönetim kurulu listemi ancak divan kuruluna verdikten sonra duyuracağız. Çünkü Galatasaray gelenekleri, görenekleri bunu gerektiriyor. Divan Kurulu'na listemizi sunduktan sonra gerekli kişiler tarafından sizlere listemiz duyurulacak.

ALİ SAMİ YEN ADI İÇİN HUKUKİ TÜM İMKANLARI KULLANACAĞIZ.
Nasıl devletlerin devamlılığı varsa yönetimlerin de devamlılığı esastır. Bir önceki yönetimin taahhütlerine biz de uymak zorundayız. Yapılan kontratların detayını bilmiyorum. Hukuksal açıdan ne tür sakıncalar var bilmiyorum. Çok sıkı şartlara bağlıysa maalesef yapacak bir şey kalmaz. Ama bu yanlışlığı elimizden gelen tüm imkanları kullanarak düzeltmeye çalışacağız ve tüm hukuki imkanları kullanacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0