STSL | 55 gün sonra!!


Geçtiğimiz hafta Manisaspor deplasmanında 3 golle alınan 3 puan, çok önce bitirdiğimiz ligde herşeye rağmen ümitlerimizi yeşertip gözlerimizi daha bir dikkatle bu maça dikmemizi sağladı. Bu duruma kendi sahamızda 18 Mart'tan bu yana maç oynanmamış olması ve kulübün 23 Nisan etkinlikleri de eklenince 30.000'den fazla seyircinin önünde oynandı maç. Müsabaka, Sabri-Stancu-Gökhan Zan üçlüsünün katkıları neticesinde gol ile başladı. Gol ile birlikte takımı geçtiğimiz hafta bıraktığı yerde sandık, aldandık.. Tam 55 gün sonra Kayserispor'a puan alma şansı tanıdık. Bir başka deyişle 6 maçlık serinin ardından Kayserispor'u puanla tanıştırdık. Aslında özellikle ilk yarı kötü oynamadık, zaman zaman güzel işler yapıp maçı kazandıracak pozisyonlarda yakaladık ancak takım halinde çok kopuktuk.

Bir takımın iyi futbol oynaması ve sonuç odaklı olması için takımdaki her oyuncunun aynı futbol dilini konuşması gerek. Bizim takımımız ise akordu bozuk enstrüman gibi, herkes farklı telden çalıyor. Savunmadan ağır aksak çıkan toplar, gereksiz hazırlık pasları, bu hazırlık pasları esnasında rakip savunmanın kendi dengesini kurması, orta sahada yapılan saçma sapan top kayıpları.. Futbolda en önemli gol silahı hızlı hücumlardır, hızlı hücum ettiğinizde rakip savunmayı çok rahat dengesiz yakalayarak gol bulabilirsiniz. Ben merak ediyorum acaba bizim ortalama hücum süremiz ne kadar? Eminim bu konuda lig ortalamasının çok üzerindeyizdir! 

Orta sahanızda futbol katili Mustafa Sarp, kulübenizde de O'na alternatif olarak Barış Özbek var ise bu takımdan hızlı hücum beklemek ütopyadan öteye geçemiyor maalesef. Ve de bunca olumsuzluğu bünyenizde barındırıyorsanız ligde 30 maçta 36 puan ve -8 averajda olmanız çok normal. Takım futbol anlamında can çekişiyorken Bülent Hoca'nın "takımımız istediğim seviyeye çok yaklaştı" açıklaması beni inanılmaz şaşırttı. Sezon başından bu yana aynı futbolcular ile çıkılan bu yolda alınan sonuçlar ortadayken, Bülent Ünder'in neden A2'den oyuncu almadığı sorusu hep kafamı kurcalamıştı ancak hem bu açıklama, hem de Kayserispor maçında gol atmamız gerektiği dakikalarda oyuna forvet Anıl'ı almak yerine sol bek Çağlar'ı alması açıkçası inanılmaz hayal kırıklığı yarattı bende.  Her neyse, artık tek bir dileğim var, şu 4 maçı da bir şekilde atlatıp sezonu bitirmek ve yeni sezona ümitle bakabilmek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0