STSL | Kayserispor Maçı Öncesi

Geçen hafta uzun zamandır alışık olmadığımız bir oyun oynadık ve her ne kadar yediğimiz gollerden sonra içimizden "acaba yine mi?" diye geçirsekte herkes maç sonunda "biz ne zamandır böyle oynamıyoruz" demiştir. Özellikle ilk yarıda yaptığımız güzel organizasyonlar, kaptanın harika oyunu, takımda ki hırs ve çaba bizi belkide gollerden daha fazla mutlu etmiştir.


Kayserispor maçının önemi Manisaspor maçından sonra arttı. Çünkü bu maçta alınacak bir galibiyet futbolcularımızın morallerini yerine getirecek ve bundan sonrası için güven depolattıracaktır. Bizim sorunumuz kalite olduğu kadar mentalde. Futbolcuların hiç birinin kendine güveni yok ve bu onların performansını yarı yarıya düşürüyor. İki pas yapamadığımız maçı oynayan takımda aynı kadro ama geçen haftaki oyunuda oynayan aynı kadro. Sonuç olarak güven duygusu ve psikoloji önemli.

Kayserispor her ne kadar puan tablosunda iyi bir yerde olsada son 6 maçtır kaybediyor. Bugüne kadar 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldılar. Deplasmanda oynadıkları 14 maçın sadece 4 tanesini kazanmış ve 7 mağlubiyet almışlar. İstatiksel anlamda en tehlikeli oyuncuları ise Zalayeta, 14 maçta 7 gol atmış. Kayserisporla oynadığımız son 6 maça baktığımızda 2 galibiyetimiz ve 4 beraberliğimizin olduğunu görüyoruz. İşin ilginç yanı bu 4 beraberliğin 3 tanesinin skorununun 0-0 olması.

Manisaspor maçına yakın bir kadro olacaktır hatta aynısı bile olabilir. Zaten güzel bir futbol oynayan kadroyu bozmak anlamsız. Farklı olarak tek dileğim ilk on birde başlamasa bile daha sonradan oyuna Anıl Dilaver'in dahil olması. Bu çocuk fırsat verildiğinde elinden gelenin en iyisini yaptı, sanki cezalandırılıyormuş gibi olmasın ve şu günlerde fırsat bulsun. Fırsat bulsun bulmasına ama her yaptığı hatada da üzerine gidilmesin.

Kayserispor karşılaşmasında forma giyemeyecek oyuncularımız şu şekilde;
Hakan Kadir Balta, Yekta Kurtuluş, Juan Pablo Pino, Cem Sultan

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0