Adnan Polat veda toplantısı düzenledi.

Galatasaray Spor Kulübü başkanı Adnan Polat, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde bugün bir veda toplantısı düzenledi. Kulüp çalışanları, sporcular ve yönetim kurulunun da katıldığı bu toplantının yanı sıra birde Adnan Polat bir nevi basın toplantısı yaptı. Spor medyasının önemli isimlerinden Faik Çetiner, Levent Tüzemen, Bahri Havadır, Haluk Yürekli, Güntekin Onay ve Nebil Evren’in sorularını yanıtlayan Adnan Polat, başkanlık döneminde yaşananları ve devam edebilmesi halinde yapmayı planladığı projelerini anlattı. "Galatasaray'a 9 yılımı adadım. Çocuklarımın nasıl büyüdüğünü bile tam olarak anlamadım." diyerek toplantıya giriş yapan Adnan Polat başkanlık döneminde gerçekleştirdiği projeleri anlattı. İlk olarak hedeflerini gerçekleştirmenin büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Adnan Polat basın toplantısında bir çok önemli konuya değindi.


BÜYÜK SIKINTILAR VARDI
Galatasaray'a verdiğim hizmetlerin tümü için büyük bir mutluluk duydum. 2006 döneminde büyük ekonomik sıkıntı ve yanlış bir şirket yapılanması vardı. Para sıkıntısı olan bir yerde başka işlerle uğraşamazsınız. İdari konularda özellikle şirket birleşmesi konusunda çözümler ürettik. İdari ve şirket değişikliği için tüzük değişikliği de gerekiyordu.


TESİS KONUSUNDA SIKINTIMIZ VARDI
Tesis konusunda ciddi sıkıntılarımız vardı. Gerek Florya'da gerekse stadyum konusunda eksiklerimiz vardı. Ali Sami Yen hepimizin gönlünde ayrı bir yerde fakat gerek insan hayatı olarak risk taşıyordu. Stadyum normalde 3 ayda yıkılacaktı fakat 15 günde yıkıldı. Betonarmesi ve demir eksikliğini ilgili firma açıkladı zaten.. Kalamış lodosta paramparça oluyordu, Galatasaray adasında da sıkıntılar büyüktü.


TARAFTAR BENİ BİR KERE PROTESTO ETTİ
5 senelik süreç içerisinde taraftarımız sadece 1 kere beni protesto etti. Ben onlara kesinlikle kızmıyorum. Galatasaray taraftarı benim olduğum heryerde bizi desteklemişlerdir, problem çıkartmamışlardır. Takımın inanılmaz kötü gitmesi nedeniyle onlarında sabrı taşmıştı. Bu konuda haksızlar diyemiyorum.


İNŞAAT PROJELERİMİZ HAZIRDI
Riva'da gerekli izinler alındı. İstesek yarın inşaata başlayabiliriz. Mecidiyeköy arazinini projesi bitti, izinleri alındı. Çadır kalktığı anda inşaata başlanabilir. 1 milyon metrekare Kemerburgaz'da, 1 milyon metrekare Anadolu Yakası'nda arazi almayı düşünüyorduk. Riva'yı satıp banka borçlarını kapatmayı düşünüyorduk.


1 MİLYON LİRA KİRA BEDELİ
TT Arena 180 milyon TL'e yapılacaktı. 29 Ekim 2009 yılında açılması gerekiyordu. Burası 310 milyon TL'e yapıldı. Burasıyla ilgili aşağı yukarı 300 milyon TL'de harcama yapıldı. Düşünülenin çok fazlasında bir meblağ ödendi. Hesaplar büyük ölçüde şaştı. Mehmet Helvacı'nın burada ki inşaatla ilgili pek bir haberi yok. Burasıyla ilgilenmiyordu. Bu nedenle söyledikleri pek doğru şeyler değil. ASY'de gelirimiz 20 milyon usd iken, TTArena'da 80 milyon usd oldu. ASY'de 1 milyon dolar kira öderken, burada da 1 milyon dolar kira ödememizi istediler. 3 ay bunu tartıştık GSGM ile..TT Arena'nın maliyetini 200 milyon usd beklerken, 600 milyon usd oldu. GSGM'de bunun üzerini bizden istedi. TT Arena için yıllık 1 milyon lira kira bedeli ödeyeceğiz.


14 MAÇIMIZI HAKEMLER KATLETTİ
Ben başkan oldum ve 2 gün sonra bana en yakın insanlardan birisi Feldkamp prensip gereğince istifa etti. Futbol dışında ki branşlarda başarısız olduğumuzu kabul etmiyorum. Aldığımız futbolcular hakkında eleştiriler var ama Galatasaray'da toplamda 22 tane milli oyuncu var. Futbolda bir başarının oluşması sadece bir unsura bağlı değil. Bir çok unsura bağlı olarak başarı geliyor. Birden fazla unsurun doğru gitmesi halinde şampiyon olabiliyorsunuz. Dış unsurların size engel olmaması gerekiyor. Ben maçları başkalarına izlettiriyorum. Bu sezon Galatasaray'ın 14 maçı hakem hatasından katledildi.


FLORYA'DA DÜZENİ SAĞLAYAMADIK
istediğimiz otoriteyi, düzeni sağlayamadım. Rijkaard, Elano, Kewell, Neill, Baros gibi yıldız oyuncular geldiğinde herkes "Şampiyon belli, ikinci kim?" diyordu. Rijkaard ve Skibbe, Türkiye şartlarına fazla medeni geldiler. Florya'ya ben zaman ayıramadım ve Florya'da ki arkadaşlar kendi aralarında iletişim sağlayamadı. Bu idari başarısızlıktır ve bu idarinin tepesinde sen varsam, bu başarısızlık benim başarısızlığımdır.


KEITA-MISIMOVIC KONUSU
Keita'nın gönderilmesini tamamen Rijkaard istedi. Tribünlere oynayan bir oyuncuydu, çok yetenekli bir oyuncuydu. En son Gençlerbirliği maçına giderken Keita ortadan kayboldu. Arıyoruz, kendisi yok. Paris'te bulduk. Rijkaard "Ben bu kadar sorumsuz bir oyuncu ile çalışmam, gelecek sezon takımda olsa bile kadroda tutmam" dedi. Misimovic'in yıldızı Hagi ile birinci günden beri barışmadı. Misimovic çok rahat bir oyuncu. Hagi ben bunla çalışamam dedi. Hagi ile uzun uzun konuştuk ama vazgeçmedi, geri adım atmadı. Misimovic ihtiyacımız olan bir oyuncuydu ama talihsizlik oldu.


FUTBOL BÖYLE OLMASA, OLAYLAR OLMAZDI
Bizim başımızı derde sokan en büyük unsurlardan birisi konu sistemleriydi. 4-3-3'e endeksli takım kurmaya çalıştı. Rijkaard'a santrafor alalım diye yalvardım ama elimdeki oyuncular yeter diyerek istemedi. Önde ki üçlü geriye veya ortaya yardım etmediği vakit takım otomatik olarak mağlup olmaya mahkum oluyor. 6 hafta antrenörsüz kaldığımız vakit Adnan Sezgin ile birlikte karar alıyorduk. Bülent Hoca ortasahayı kalabalık tutarak oynatmaya çalışıyor ve takım biraz daha iyi oynamaya başladı. Futbol bu kadar kötü gitmeseydi bu olayların hiçbirisi olmayacaktı. Herşeyin önüne bir futbol takımı resmen perde çekti.


ASLANTEPE'NİN AÇILIŞI
Divan Kurulu'nda bazı arkadaşların bu stadın açılışının geciktirilmesi istendi. Bu stadın yarım devre geç açılması bize yaklaşık 30 milyon usd kaybettirecekti. Açılış organizasyonu için Galatasaray kulübünden bir lira çıkmamıştır. Açılışı sponsor kanalıyla yaptırdık. Selahattin abi (Beyazıt) açılıştan 3-4 gün evvel beni aradı ve "Açılışta kötü olaylar olacak, dikkat et." diye uyardı. İnan Kıraç açılıştan 1-2 gün evvel Ali Sami Yen konusunda Galatasaray başkanlık makamına söylenmeyecek şekilde sözler sarfetti. Davetiyelerde ASY yazmamasını bir hata olarak görmüş ve özür dilemiştim. İnan Kıraç bizi "Siz Ali Sami Yen'i yok etmeye çalışıyorsunuz" diye itham etti. Hatta basın toplantısı yapıcam dedi. Türkiye Cumhuriyeti için Mustafa Kemal neyse Galatasaray için Ali Sami Bey aynıdır. Emniyet görevlileri bize 300-400 kişilik bir provakasyon grubunu nasıl engelleyeceklerini konuşuyordu ve buna çözüm üretemedi. Protestolar olacaksa Abdullah Gül ve Kemal Kılıçdaroğlu gelmeyeceklerini belirterek gelmediler. TOKI Başkanı amacını aşan sözler söyledi ve stadyumda kıyamet koptu.


SPONSOR GELİRLERİMİZ ARTTI
Gelirlerimizi ve borçlarımızın oranını lehimize azalttık. Sponsor gelirlerimizde büyük bir artış yaşattık. Galatasaray'ın borçları arttı, bu doğru ama şirketleşmede uzun bir yol aldık. Galatasaray'da enkaz edebiyatı yapanlar, bu kulübün başına hiç gelmesinler. Kulübü sıfır borç ile devretmeyi planlıyordum. Gelecek yönetimin tesisleşmeye -özellikle amatör branşlar için- önem vermesi gerekiyor.


AMACIMIZ AVRUPA LİGİ'YDİ
Devre arası transferleri olmayabilirdi ama Hagi çok ısrar etti. Devre arasında yapılan transferlerdeki amacım, önümüzdeki sezon Aslantepe'de Avrupa Kupaları'na gidebilmekti. Futbol olarak 1-2 seneyi kaybettik ama kulüp olarak 20 senemizi kazandık.


RIJKAARD İLE DEVAM EDEBİLİRDİK
Teknik direktör olarak Rijkaard'la devam edebilirdik ama ikazlarımdan hiçbirini dinlemedi. Hagi'yi Türkiye'yi tanıdığı için getirdik ama bunda da başarılı olamadık. Rijkaard'tan sonra Fatih Terim'le kendim konuştum ama ailece Türkiye'de çalışmayı uygun görmediklerini söylediler.


TÜZÜK BİR TABUYDU, YIKILMASI GEREKTİ
Tüzük bir tabu halindeydi ve ben bu tabunun yıkılmasını istiyordum. O günlerde Özhan Abi bana "Tüzüğe dokunma, elin yanar." demişti. Tüzüğün herşeyiyle Mehmet Helvacı görevlendi. Galatasaray Üniversitesi'ndekilerin direk kulübe üye olmaları maddesine ben müdahale ettim.


İSTESEM 500 TANE MAHKEME AÇTIRIRDIM
Mali Kongre sonrası Samim Baki bana "Sana yapılanlara karşılık mahkemeye gideceğim." demişti. Cumhuriyet Savcılığı, Mali Kongre'de olanlarla alakalı ifademi aldı. Derin Galatasaray'ın bize açtığı savaşı ben mi kaybettim, Galatasaray mı kaybetti, hep beraber göreceğiz. Mahkeme organizasyonu yaptırsaydım, 500 kişiye mahkeme açtırırdım. Dilara Endican bana geldi ve "8-10 kişi mahkemeye gidiyoruz, olanlara göz yumamayız." dedi. Divan Başkanı İrfan Aktar, tarafsızlığını yitirdiği için istifa etmelidir.


KOLTUK KAVGAM OLSA SEÇİM KARARI ALMAZDIM
Kongre'de yapılan saygısızlığı asla affedemiyorum. Ben Genel Kurulda'ki genel ibrasızlığı kaldırmak için mahkemeye gittim. İnan Kıraç ve Faruk Süren zamanında logo için mahkemeye gitmişlerdi. Mazbatalarımızı verene kadar, tüm arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Koltuğa yapışmam gibi bir durum yok, öyle olsaydı kimse bana seçim kararı aldıramazdı.


ARDA'NIN KARARINI YENİ YÖNETİM VERECEK
(Aziz Yıldırım'ın laflarının hatırlatılması üzerine) Fenerbahçe zaten Galatasaray olamaz. Bize ulaşmaları mümkün değil. Yeni sezon için çok önemli 4 oyuncu ile görüşüp, ön anlaşma yapmıştım. Arda'ya teklif geldi doğru ama şu an Arda'yı vermemiz yanlış olurdu. Arda ile ilgili kararı yeni yönetim verecek ama Arda yurt dışına gitmeye sıcak bakıyor. Arda, Galatasaray'da iyi bir başarı yakalayarak öyle gitmelidir. Arda iyi bir kaptan ve onu kaptan yaptığım için mutluyum. Arda'ya normal hayatını yaşamak için imkan verilmiyor.


MİSYONUMU TAMAMLADIM
Pazar günü seçimde oy kullanmayacağım. Ben artık Galatasaray Kulübü'nde misyonumu tamamladım. Yeni gelen yönetim mevcut projeleri bitirdikleri takdirde, işin hakkını vermiş olurlar. 2006'da Özhan Canaydın çok ısrar edince yöneticiliğe geri döndüm. Galatasaray Liseli Olmayanlar Derneği bile kurmak isteyenler var. Liseli-Lisesiz ayrımı olmaması için çok çaba sarfettim.


HERHANGİ BİR ADAYIN KAZANMASINI İSTEMİYORUM
Bir tane başkan adayının kazanmasını istemiyorum. Anlayan anlar, kim neyi anlıyorsa anlasın, bir tanesinin kazanmasını istemiyorum. Eğer imkanım olsaydı, ikinci seçim sonrası yönetim kurulundaki birden fazla arkadaşımı değiştirmek isterdim. Başkan Yardımcısı olsaydım şu ana kadar 10 kere savaş çıkartmıştım. Yönetim Kurulu'nu 2. dönemde seçerken hata yaptım. Ailem ayrılayacağım için çok mutlu durumda.


FARUK SÜREN EN BAŞTAN BERİ BANA KARŞIYDI
Çok çalıştım ve haliyle yoruldum, artık yeni yönetim bayrağı götürmeli. Cumartesi günü toplam 3000 kişilik bir katılım bekliyorum. Fazlası olmaz çünkü insanlar küsmüş durumda. Zor dönemde 5 eski başkanı bir araya getirmiştim ama Süren'i bilerek çağırmadım çünkü başkan olduğumdan beri bana karşıydı.


TFF VE MHK'E HİÇ GÜVENMİYORUM
Gönderilecek bir çok oyuncu var. A Milli oyuncularımız mutlaka takımda tutulmalıdır. Federasyon ve MHK başkanına hiç güvenmiyorum. Bazı yöneticilerimizin cebinden ciddi paralar çıktı. Ligi herhalde bizim yönetimimiz bitirir. Tüzükle değişim süreci başladı ve değişimin karşısında kimse duramaz. Sporda büyük başarılar için ekonomik özgürlük şart. Galatasaray duruşunu bozmayan herkese teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0