FCN Scouting | Sezer Özmen

Scouting yazılarımızda bu sefer ki konuğumuz, yine takımımızın kanayan yaralarından bir olan bölge yani stoper mevkiinde oynayan bir oyuncu olacak. Bildiğiniz gibi Song-Tomas ikilisinden sonra bu bölgede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz; sakatlıklar, formsuzluklar, oynayan oyuncuların hatalı tercihleri… Haliyle stoperde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ki hatırlarsınız yeri geldi orada Harry Kewell’ı oynatmak zorunda kaldık. Bu eksik bölgeye genç yaşına rağmen önerebileceğimiz bir oyuncu var. Sezer Özmen…

Sezer Özmen, 7 Temmuz 1992 İstanbul (Türkiye) doğumlu futbolcu, futbola Bakırköysporda başlamış. Bonservisi ezeli rakiplerimizden Beşiktaş’ta bulunuyor ama şu an kiralık olarak Karadeniz’in güzel ili olan Çaykur Rizespor’un ve 19 Yaş Altı Milli Takımı’mızın formasını giyiyor. Şu an Türkiye’de kendi yaş kategorisinde en çok göze batan stoper olarak dikkat çekiyor.Sezen bu sene Ç. Rizespor’da ilk 9 hafta hiç şans bulamadı. Bunun nedeni; hem tecrübesiz oluşu hem de Eylül ayı sonundaki 19 Yaş Altı Milli takımımızla maçlara çıkmasıdır. Bu sene, şu ana kadar Çaykur Rizespor’un formasını 14 kere (13 lig ve 1 kupa) giyen Sezer, bunların 12’sinde de ilk 11’de sahaya çıkmış durumda. Şu ana kadar Milli Takımlar seviyesinde 24 kez maç yapan Sezer, hem Beşiktaş hem de Çaykur Rizespor A2 takımlarında toplam 53 kez forma giymiştir.

+ / - YÖNLERİ

Sezer’in artı özellikleri; bir defans oyuncusuna göre fizik olarak kendini iyi geliştirmiş durumda. 189 cm boyundaki Sezer, aynı zamanda boyuyla eşit oranda bir kuvvete de sahip ve bu rakip forvetler için daha şimdiden korku verebilecek bir gelişme. Boyunun verdiği avantajla hava toplarına hakim olan Sezer izlediğim maçlarında, rakip forvetin ensesinde kendi nefesi hissettirecek kadar agresif bir markaj yapıyor ve bu agresifliğiyle tekmeye kafa uzatabilecek kadar cesur bir oyuncudur. Zaten bu özelliği sayesinde tecrübesizliği fazla göze batmıyor. Kısacası Sezer'in kumaşı çok iyi.

Sezer’in artı yönleri eksi yönlerine göre çok daha fazla ama eksi yönlerinde en çok sivrilen özellikler yavaş ve çevik olmaması. Günümüz futbolunda defans yükü, 4lü savunmada sağ ve sol beklerin çıkışlarıyla orta 2li’deki stoperlerin üzerine biniyor. Böyleyken de hızlı stoperler daha çok tutuluyor. Ama inanıyoruz ki Sezer yapacağı çalışmalar ve takviyelerle bu açığını tamamen kapatamasa da istenilen seviyeye kadar çıkartacaktır. Bir diğer eksi özellik ise; topsuz oyunlarda Sezer maçtan düşebiliyor ve rakibini bazen kolay kaçırabiliyor.

Ben Sezer’i hem artı hem de eksi özellikleri ile Emre Aşık’a çok benzetiyorum, özellikle tek müdahale ve tekmeye kafa uzatabilecek kadar cesur olmasını Emre Aşık’a en çok benzettiğim özellikleri. Sezer Özmen, tıpkı Atila Turan gibi Galatasaray’ımıza gelmesini çok istediğim bir oyuncudur çünkü 4lü savunma oynayıp 2 stoper ve 2 yedek stopere ihtiyacımız olacaksa, bunlardan biri Sezer Özmen olmalıdır. Beşiktaş’ın Sezer’i bırakıp bırakmayacağını bilemeyiz fakat Beşitaş bu yaşta bir genci ezeli rakibine bırakır mı, çok zor ama ihtimaller dahilinde Sezer’i kadromuza katabilirsek çok ama çok önemli genç bir stopere sahip olmuş oluruz. Hem “bana güvenilen yerde daha iyi oynarım” gibi gereksiz tripleri çekmek zorunda kalmayız, hem de takımımızdaki "savaşan oyuncu" sayısını arttırmış olur.

Dipnot: Fotoğraflardan da görüldüğü gibi Sezer’in saçıyla alakalı bir rahatsızlığı var. Arkadaşı olarak gördüğü dedesinin vefat haberini aldığında vücudunda bağışıklık sistemi kapanmış ve tıpta “saçkıran” olarak geçen, vucütta kıl çıkmama rahatsızlığına yakalanmış. Buradan Sezer’in dedesine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Daha önce paylaştığımız Scouting yazıları:

FCN Scouting | Atila Turan

4 yorum:

  1. bi ara mehmet ekici ile ön sözleşme imzalandı demiştiniz,ne oldu acaba o işin aslı..

    YanıtlaSil
  2. Devre arasından sonra net birşey söylenmedi. Yönetimin değişmesi transferin iptaline bile neden olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Semih Kaya hakkinda ne dusunuyorsunuz arkadaslar?
    Hala umidiniz varmi?
    Baktigimda Kartalsporda baya sure aliyor. Ama takimin durumu baska mesele.

    YanıtlaSil
  4. bonservisi beşiktaş'ta adamın. bize kalmaz

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0