Seçim 2011 | Tedbir kalktı, seçime engel yok.

Yaşanan seçim olacak-olmayacak kaosu sona erdi. Mali ve idari genel kurul sonrasında yönetimin ibra edilmemesi nedeniyle yaşanılan mahkeme süreci bugün bitti. Daha evvel Beyoğlu 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararla genel kurula tedbir kararı konulmuştu. Bugün tedbirin kalkması ve seçim yolunu açması için gerçekleştirilen dava sonuçlandı. Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüşülen davada seçim kararına ilişkin konulan ihtiyari tedbir kararı kaldırıldı. Uzun lafın kısası; 14 Mayıs 2011 günü seçim var. Tüm camiamıza hayırlı olsun..

Mahkeme ara kararı, "İhtiyati tedbire itiraz eden davalı ve müdahale talep edenlerinin itirazlarının kabulu ile Galatasaray Spor Kulübü tüzüğün 28-1 maddesine göre seçim kararı aldığı anlaşılmakla beraber, HUMK 103. Maddesinde belirtilen şartların bulunmadığı görünmekte, 6.4.2011 Tarihli ihtiyati tedbir kararının HUMK 108. Maddesi gereği kaldırılmasına karar verildi." olarak açıklandı.

Yani haftalardır söylediğimiz gibi, alınan seçim kararı genel kurul doğrultusunda değil yönetimin insiyatif kullanarak yeni tüzüğümüzün 28-1 maddesine göre alınmıştı. Bu nedenle de mahkeme seçimlere ilişkin koyduğu tedbiri kaldırıldı ve Galatasaray'ın 36.başkanını seçecek olan seçimli genel kurulun yapılması önündeki tüm engeller kalktı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0