Genç Futbolcularımızı Kazanmak!

Emre Çolak, Anıl Dilaver, Cem Sultan, Ahmet Kesim, Berk Neziroğluları, Cumhur Yılmaztürk, Berkin Arslan..

Altyapıda forma giyen yetenekli oyuncularımız. Galatasaray altyapısını takip eden kişiler bu isimleri zaten biliyordur. Emre Çolak ve Anıl Dilaver zaten A takımda forma giymiş olan oyuncularımız. Futbol takımımızın en önemli sorunlarından bir tanesinin yerli kalitesi olduğu konusunda bir çok insanla aynı fikirdeyizdir. Yerli kalitesinin bu kadar düştüğü bu günlerde kendi öz evlatlarımızı sahaya sürsek ne kaybederiz?
Ne kaybedebiliriz ki? Bu yaşadıklarımızdan daha kötü ne yaşayabiliriz? Bir şey kaybetmeyiz ve hatta bir şeyler kazanabiliriz. Bu gençlerden bir tanesini kazanmak demek, ikinci sınıf kalitesiz yabancılara sayılan gereksiz paraları çarçur etmemek demek. Amaç Galatasaray'ın ligi bitirebileceği en iyi yerde bitirmesi gibi bir şeyse, emin olun bu gençlerle bu işi daha rahat yaparız. Daha iyi yaparız demiyorum, daha rahat yaparız diyorum. Daha iyi yaparız demek benim işim değil, ama onunda ihtimali var. Beşiktaş maçını es geçiyorum, derbi maçtır onu anlarım ama neden diğer maçlarda bu genç değerlerimizin hiçbiri forma şansı bulamıyor?

İlk on birde görev vermeyi zaten geçtim, yahu bari son 10 dakika oyuna girsin adamlar. Ne kaybederiz? Bu saatten sonra kazanacağımız 3 puanlar mı kurtaracak bizi? Hepsini oynatın demiyoruz, Mustafa Sarp yerine Cumhur oynasa, Baros'un yerine son 20 dakika Anıl girse? Ayhan yerine Emre Çolak oynasa? Ne bileyim yahu. Berkin'in oyuna girmesi beni çok mutlu eder mesela ve eminim bir çok taraftarda bundan mutluluk duyar. Anıl Dilaver'i Konyaspor maçında oynatmıştı Hagi ve kendi adıma konuşmak gerekirse o maçta heyecanlanmamın tek nedeni Anıl Dilaver'in forma giymesiydi. Adam golünü attı maçı kurtardı sanki kötü bir şey yapmışta cezalandırılıyormuş gibi bir daha oynatılmıyor. Üstelik sadece golde atmadı o maçta iki tane yüzde yüzlük pozisyon oluşturan paslar atmıştı Kewell'a, bunun yanında sergilediği güzel futbolda artısı. Ha şunu diyebilirsiniz, yeterli olsalar kendilerini gösterir formayı alırlar. E şuan ki oyuncularımız yeterli oldukları için mi bu haldeyiz? Anıl kendini gösterdi de ne oldu? Adam bir daha göremedi forma yüzünü.
Ben bu yazıyı yazarken bir arkadaşım twitterda şu fotoğrafı paylaştı. Spor gazetesi okumadığım için böyle şeylerde geri kalıyorum. Umarım doğrudur ve umarım Galatasaray'ın altyapısı diye yıllardır bahsettiğimiz bu isimlerden en azından bir kaç tanesini kazanabiliriz. Açıkçası bu fikirler bana ait olduğu için kendimi haklı görüyorum ama sizlerin görüşleri nedir bilmiyorum. Ben genç futbolcularımızın kazanılması taraftarıyım. Bunun sonucu kaybedeceğimiz bir kaç maç olsa bile.

7 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum. Ayrıca durmadan örnek olarak gösterdiğimiz Barcelona Real Madrid karşısında 1-2 dakika için de olsa oyuna Sergi Roberto'yu sokuyor. Adam böylece ben Şampiyonlar Ligi'nde oynadım diyebiliyor, kendine güveni artıyor. Arada sırada berbat oynayan Ayhan'lar, Mustafalar yerine Cumhur'lar, Emre'ler oynasa fena mı olur?

    YanıtlaSil
  2. genc futbolculari kazanip da ne yapacaz? onlarmi kurtaracak biz önümüzdeki yillar?
    elimizde sarp gibi oyuncu varken ayhan aydin balta baris gibileri varken genclere ne gerek var?
    derbide hepimiz gördük ki zorla oynata oynata forma soktuk hepsini! yarim kadro bjk zor kurtuldu elimizden. sarpin muhtesem sutlari ayhanin messi gibi calimlari aydinin akil dolu paslari heyyt.
    sahanin en kötüsü barostu, mükkemel orta saha oyunucmuz culiyo inanilmaz paslari ile barosu en az 10 kez gol poziyonuna soktu ama birini bile degerlendiremedi baros. gelecegimiz olan stancu varken neden baros oyunuyor anlam veremiyorum ztn. bence ne transfere gerek var nede yeni teknik direktöre mevcut kadromuz tam kivamina gelmis seneye bizi kimse tutamaz ne gerek varki simdi genclere fln...

    YanıtlaSil
  3. http://www.galatasaray.org/futbol/superlig/haber/9921.php
    Ünder, ligin kalan haftalarında genç oyunculara daha fazla şans tanıyacaklarını vurgularken, derbi maçtaki kadro tercihi ile ilgili olaraksa, "Bu maçta yapılan hiçbir şey, yeni sezona yönelik değildir. Böyle gördüm, böyle oynattım. Gelecek sezon için programı yapan ben olamam zaten" dedi.

    YanıtlaSil
  4. Emre Çolak sezon sonu yapılacak değişimde arada kaynayacak diye korkuyorum gerçi A2 takımına gönderilerek akıllı bir iş yapıldı ama en azından kalan haftalarda oynasa nasıl olsa birşey kaybetmiyoruz* belki kazanırız. Cem Sultan'da aynı şekilde A2 takımında kalsın diye yetiştirmedik eminim bu oyuncuları hem yeni gelecek hocanında belki aklında kalırlar izlerde.

    YanıtlaSil
  5. Bu saatten sonra oynamasınlar A2 takım için çok önemli maçlar var bir senedir onları görmeyenler nedense şampiyonluk yolunda önemli maçları kalmışken oynatmaktan bahsediyorlar A2 takımın şampiyonluğuna engel olmasınlar oynamasın gençler kalan maçlarda onlar bir sezondur canlarını dişlerine taktılar son 3 maç kala onları oynatacağım demek ayıptır yazıktır rezilliktir

    YanıtlaSil
  6. A2 takiminin bir numarali amaci A takima oyuncu yetistirmektir, A2 liginde sampiyon olmak degil. A2 liginde sistemi, futbolu ogrenmeli,surekli kendini fiziksel ve mental olarak gelistirmeli, yarismak 2. planda kalmali ama Turkiyede bunlar tam tersi. Ayrica, boyle bir sansi gencler kolay kolay yakalayamiyor, hazirlik kampindaki dandik maclari saymazsak. Bence takimin yarisi genclerden olussun, 3 mac ustuste onlari oynatsin.

    YanıtlaSil
  7. @Snnt değişik bir açıdan bakmışsın olaya. A2 takım oyuncularımızın emeklerini çalmak haksızlık olur doğrudur ama ayıptır, rezilliktir kelimelelerine karşıyım. Ayıp değil rezillikte değil. SAM'ında dediği gibi A2 takımın amacı A takıma oyuncu yetiştirmektir orada şampiyon olmak değil.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0