(ÖZEL) Aslantepe'ye dair..

Yapımı da, açılışı da olaylı oldu. Sıkıntılı geçen yılların ardından tam ferahlığa kavuşuyoruz derken sıkıntılar, sorunlar daha büyüdü. Türkiye'nin ve hatta Avrupa'nın en modern stadyumlarından birisi olan Türk Telekom Arena'da açıldığından beri inşaat devam ediyor. Çevre düzenlemesi, stadyumun iç ve dış işleri, stadyumun altında ki sosyal alanlar gibi bir çok alanda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Aslantepe için bir çok şikayet var, malumunuz. Kimisi stadyumun dış cephesine dair, kimisi stadyumun içerisinde ki havanın sıcaklığına dair, kimisi de sosyal alanlarına dair. Peki Aslantepe'de neler olacak? İşte tüm soruların cevapları..

İhtişamıyla herkesin dikkatini çeken Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin işçileri yavaş yavaş görev teslimi yapıyor. Stadımıza inşaatı sırasında ciddi emekler sarfetmiş, tüm detayları, projeleri bilen bir personel ile görüştük. Kendisi adının verilmesini istemiyor, haliyle bizde buna saygı duyuyoruz. Aslantepe TT Arena hakkında bilinmeyen bir çok konuya açıklık getirdi. Adnan Polat'ın gecenin bir vakti kışın stada gelmesinden tutun, Serhat Ulueren'i inşaat alanından 5 kere kovmalarını mı istersiniz. Reklam filmi için Cem Yılmaz ve ekibi ile çimler konusunda girdikleri tartışmada işin ayrı bir rengi tabii ki.. Aslantepe TT Arena için son 2 ayda nasıl çalıştıkları ve 15 Ocak 2011'e nasıl yetiştiklerini mi? Bir çok konuda bilgi sahibi olduk olmasına.. Hepsini koyalım bir kenara. Aslantepe'nin emekçilerinden 11'i inşaat sırasında gerek tedbirsizlikten, gerek ihmalden, gerekse ecelden hayatlarını kaybetti. Hatta en son hayatını kaybeden arkadaş bir akşam vakti, lavaboya gitmek için acele ederken defalarca uyarmalarına rağmen gerekli tedbir alınmayan havalandırma boşluğuna düştü.

GÜVENLİK
Turnikelerde mevcut bulunan yazılımlar değişecek. Bu sezon yaşanan kombine kart veya bilet okumama sıkıntısının bu şekilde önüne geçilecek. Bilet üzerinde yazan kapıdan sadece giriş yapılabilecek. Tüm biletler, tüm kombineler yeni yüklenecek olan yazılıma tanıtılacak. Bunun yanı sıra güvenlik nedeniyle girişlerde kontrol noktasından evvel Xray cihazları bulunacak. Bu cihazlardan geçtikten sonra güvenlik görevlileri tarafından aranılacak.

DIŞ CEPHE
Sadece sıva üzeri traşlı duran dış cephede özellikle tribünlerin üst katlarına cam giydirme yapılacak. Bunun yanı sıra dış ve iç cephede de boyama işlemleri gerçekleşecek. Dış cephede şu sıralar açık olan yerlerden stada inanılmaz bir rüzgar giriyor. Dış cephede yapılacak değişiklikler ile bunun önüne geçilecek. Bunun yanı sıra tribünlerde de bir boyama işlemi görebiliriz.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ
Stadyum çevresinde bugünlerde gerçekleştirilen ve tamamlanması beklenen çevre düzenlemenin ardından Aslanlı Yol olarak nitelendirdiğimiz alana aslanlar gelecek. Sonrasında ise stada alt taraftan çıkan merdivenlerin bulunduğu bölümde de GS logosu olacak. Taraftarlar bu bölümü kullanarak stada ulaşım sağlayacak veya otoparka, otobüslere inebilecek.

SOSYAL ALANLAR
Stadın altında bulunan sosyal alanlar tamamlanmak üzere. Kulüp üyelerinin kullanımına açık olacak olan bu bölümde yüzme havuzu, tenis kortu, fitness center gibi alanlar mevcut olacak. Hatta bir çoğu tamamlandı, hizmete girmeyi bekliyor.

YEME-İÇME ALANLARI
Aslantepe Türk Telekom Arena'da taraftarlar tarafından tepki gören konulardan birisi kuşkusuz yeme/içme alanlarının olmaması olarak görünüyor. Bu konuda da gelecek sezona dair bir çok yenilik var. Stadın altında kullanıma hazır alanlarda çalışmalar sürüyor. Taraftarların maç öncesinde oturup yemek yiyebileceği veya birşeyler içebileceği alanlar hazır. Sadece bu alanlara gelecek firmalara dair çalışmalar yapılıyor. Gelecek sezon bu alanlar aktif olacak.

HAVALANDIRMA / ISITMA
Stadyumda aslında eşi benzeri görülmemiş bir havalandırma sistemi var. Fakat dış cephede üst katlarda bulunan açık bölümlerden rüzgar girmesi nedeniyle devreye sokulmuyor, keza bu rüzgar şuanda stadın havalandırmasını gerçekleştiriyor. Sezon sonunda dış cephede ki ilgili yerlerin kapatılmasının ardından bu havalandırma sistemi çalıştırılacak. Bu sistem sayesinde stadyum hem ısınacak/soğuyacak hemde çimlerin zarar görmemesi adına havalandırılacak.

SPOR SALONU
Stadyumun yanında bulunan Şişli Etfal Hastahanesi'nin inşaatı başladı. Bu yapının tamamlanmasının ardından (yaklaşık 1.5-2 yıl) bu alanın alt kısmına spor salonu yapılması gündemde. Gerekli girişimler başladı, plan ve projelerde hazır. Sadece izinlerin alınıp, kazmanın vurulması bekleniyor.

DEVASA STORE
Stadyumun doğu tarafında devasa bir Galatasaray Nike Store olacak. En az 2 katlı olacağını söyleyebiliriz. Taraftarlar maç öncesinde veya sonrasında girip alışverişini yapabilecek. İki katlı olmasının temel nedeni ilk katın tamamen bize, ikinci katın ise Avrupa'da olduğu gibi diğer Nike ürünlerinin satılması konusunda olacak. Fakat kulübün isteği doğrultusunda stadyumda bu uygulama olmayabilir ve 2 katlı devasa bir Galatasaray Store olarak hizmet verebilir. Diğer GSaray Nike Store'larda Nike'ın bazı ürünleri de satılacak. Mağazayı Nike kendisi kuracak ve bunun için çalışan 20 kişilik özel bir ekip var.

FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR. İZİNSİZ KULLANILAMAZ.

7 yorum:

  1. Eşi benzeri görülmemiş havalandırma sistemi nerede? Ne yapıyor? Nasıl çalışıyor? Madem böyle bir sistem vardı neden projede çatı ile tribünler arasında boşluk var?

    Tribünlerde nasıl bir boyama işlemi görebiliriz? Tribünlerin neresi boyanabilir? Merdiven boşluklarından mı bahsediyorsunuz?

    YanıtlaSil
  2. @FCN
    bunlarin hepsi nezaman biter tahminen ?

    YanıtlaSil
  3. @DNZBDR

    Tribünlerde üst kata çıkmak için kullanılan merdivenlerin olduğu bölümlere, koltukların bulunduğu merdivenlerde boyama işlemleri görebiliriz.

    Havalandırma sisteminin bazı ekipmanları stadımızın dışında yer alıyor. Devasa fanlar mevcut, bunları görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. @FCN benim en cok merak ettigim olay, santiago bernabeu veya nou camp da oldugu gibi bazi koltuklari renklendirerek uzakltan bakildiginda takimin isminin yazili oldugu sekilde bir calisma yapilmayacak mi? koltuklar hep duz kirmizi olarak mi kalacak?

    YanıtlaSil
  5. @Melih

    Bu konuda herhangi birşey söylenmedi. Bizimde bu konuda bir bilgimiz yok işin doğrusu.

    YanıtlaSil
  6. peki şu anda stadın alttan ısıtması var mı ve var ise çalışabilecek durumda mı?

    YanıtlaSil
  7. @ Elve

    Stadyumda alttan ısıtma mevcut. Kışın bunun yararını göreceğiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0