STSL | Zoraki Galibiyet..

Bir türlü bitmek bilmeyen 2010-2011 sezonunun 32nci haftasında TT Arena'nın konuğu, Spor Toto Süper Lig'e veda eden Kasımpaşa oldu. Beni maçtan ziyade heyecanlandıran olay genç oyuncuların ilk 11de yer alıp almayacağı idi. Hafta içerisinde Bülent Ünder önce gençler ile yola devam edeceğini, ardından ise şampiyonluk kovalayan A2 takımını bozmak istemediğini açıklayarak kafalarımızı yeterince karıştırmıştı. İlk 11leri gördüğümde ise heyecanım yerini hayal kırıklığına bıraktı. Emre Çolak dışında yine tecrübeli! futbolcular ile başladık mücadeleye. Maçın bizim adımıza en sevindirici olan tarafı ise sezonu kapattı denilen Yekta'nın iyileşip maça ilk 11de başlaması oldu.

Mücadeleye son haftalarda olduğu gibi dağınık başladık yine ve orta saha ile savunmadaki bu dağınıklık yüzünden maç boyu rakibe gol pozisyonu yakalama şansı tanıdık. Sezonun bitmesine 3 hafta kalmış olmasına rağmen takımın hala rakip hücumculara her hava topunda hamle şansı tanıması ve bir türlü doğru savunma yapamaması bile heba olup giden koca sezonun minik bir özeti aslında. Ayrıca takımımızdan sözleşmesi yenilenmeyerek gönderilen kaleci Fırat Kocaoğlu'nun dün akşam yakaladığımız pozisyonlarda devleşmesi ve diğer kaledeki Aykut'un bariz hatası yüzünden yediğimiz gol ise yönetime verilen bir mesaj gibiydi. Kulübümüzün son yıllarda yaşadığı istikrarsızlıkta, Morgan de Sanctis dışında üst düzey kalecimizin olmayışının büyük payı olduğunu düşünüyorum. Kalecilerimiz genelde maç kurtaran kaleci olmadıkları içinde maç esnasındaki tüm kırılma anları ne yazık ki negatif anlamda domino etkisi yarattı takımımızda..

Maçta gözümüze batan oyuncular Culio ve kondisyon eksikliğine rağmen Yekta olurken son 6 dakika şans bulan Cem Sultan, tekniği ve o çok methedilen sol ayağı ile yaptığı klas hareketleri ile taraftarın yüreğine su serpti. Ama bu genç yetenek en azından 45 dakika oynamayı hak etmişti diye düşünüyorum. Mücadeleye ileride tek forvet olarak başlayan, Baros'un girmesi ile sol kanada geçen Stancu, yakaladığı mutlak gol pozisyonlarını harcayarak saç baş yoldurmaya devam etti. 5 Milyon Euro verilerek transfer edilen bir forvetten üstün bitiricilik beklemek ve yakaladığı pozisyonları değerlendirmesini istemek çok şey değil diye düşünüyorum. Ayrıca maçın beraberlikle devam ettiği dakikalarda ceza sahamızda oluşan karambolde Merthan'ın vuruşunun tüm herkesin bakışları arasında direkten dönmesi de takımımız adına büyük şanstı. Ligin dibine demir atan Kasımpaşa karşısında bile çuval dolusu pozisyon veriyor olmamız, savunmamızda gereksiz ve haddinden fazla pas yapmaya kalkışmamız ve bu paslaşmaların neticesinde topun bir şekilde Kasımpaşa'lı oyunculara geçmesi ve kalemizde tehlike yaratmaları takımımız adına utanç verici olandı. Artık şu sezon için söylenebilecek tek şey, BİT ARTIK!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0