Sahip çıkalım Cem Sultan'a..

Yaşananlar hakkında fazla söz söylemeye gerek yok aslında.. Antreman sırasında yaşanan bir pozisyon sonrasında Servet ve Cem arasında konu uzuyor. Daha doğrusu antremanda çift kale maçta sık sık karşı karşıya geldikleri için Servet hemen hemen her pozisyonda genç oyuncuyu "biçiyor." Olaya artniyet katmaya gerek yok veya kötü niyetle, tek taraflı bakmaya da gerek yok. Antreman sırasında 3-4 pozisyon oluyor. İlk pozisyonda Cem Sultan ve Servet Çetin amansız bir mücadeleye giriyor. Mücadelenin boyutu her müdahale sonrasında artıyor ve Servet yerde kalıyor. Diğer tüm mücadelelerde ise yerde kalan oyuncu Cem oluyor. Cem'in ilk müdahalesi forma çekme, omuz omuza müdahale ve bazı vurmalar. Servet'in ise özellikle son pozisyonda genç oyuncuyu biçmesi var. Ardından yaşananlarda berbat ötesi giden bir sezonda herşeyin üzerine resmen tüy dikiyor.


Aslında ilk paragrafta konuyu bir nebze özetledik. Ama biz yine de en başa dönelim. Dün yapılan sabah antremanında yapılan çift kale maçta altyapıdan yükselen Cem Sultan ile bu sezonun en çok tartışılan adamı Servet Çetin arasında geçen amansız ikili mücadele antreman sonrası yerini kavgaya, gürültüye bıraktı. Antremanda yapılan çift kale maç sırasında pozisyonları gereğince sık sık karşı karşıya gelen iki oyuncunun birbirine karşı müdahalelerin sonunda kemik sesi duyuldu. Antreman sonrasında ağabeylerinin uyarıları ve tavsiyeleri üzerine Servet'ten özür dilemeye giden Cem hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaşıyor. İlk başta ağabeyinden özür dilemeye giden Cem içeri girdiğinde Servet tarafından resmen odadan kovuluyor. İşin daha acı ve üzüntü verici bir boyutu var. Servet kendisinden özür dilemeye gelen genç oyuncuya "tokat" atıyor. Evet, yanlış okumadınız. Sonrası mı? Sonrasında genç oyuncu bir anlık sinirle sosyal medyada bu yaşananlara karşı tepkisini gösteriyor.

Aslında bu tür konularda Galatasaray'da söylenen bir söz vardır; "Kol kırılır, yen içinde kalır." Ama bu sefer yaşananlar pek öyle içeride kalacak, dışarıda tutulacak gibi değil. Genç oyuncu kendisine yapılanları gururuna yediremeyip, ağrına gittiği için twitter üzerinden gerçek hesabıyla* açıklamalarda bulunuyor. Servet'e ciddi göndermelerde bulunan genç oyuncunun sözleri kavgada söylenecek cinsten değil. Bu sezon yaşanan rezilliklerden tutun, babasından bile tokat yemediğini söyleyen bir genç var karşınızda. Sonrasında da kulüp tarafından aldığı uyarı nedeniyle de tüm yazdıklarını silen. Altyapınızdan yetişen, 19 yaşında gencecik bir çocuk. Başkan, teknik direktör, yardımcısı, sportif menajer falan hepsini koyun bir kenara. Takımda ki ağabeylerini de... Taraftara sığınıyor Cem, en az kendisi kadar Galatasaraylı olan taraftara.

Cem'in yaptığı, söyledikleri doğrudur, yanlıştır olayına girmiyorum. Kullandığı kelimeler, ettiği cümleler kesinlikle yanlış. Daha doğrusu yanlış değil, söylediklerinde sonuna kadar haklı ama twitter'da söylememesi gereken şeyler bunlar. Ama bunu şöyle düşünün. Para kazandığınız bir işte çalışıyorsunuz. Hatalı olmamanıza rağmen büyüğüm diyerek özür dilemeye gittiğiniz birisi size tokat atıyor, küfür ediyor. Ne düşünürsünüz? Ne hissedersiniz? Ne yaparsınız? Şahsen ben kendimi onun yerine koyuyorum da, herhalde bende aynı şeyleri yapardım. Belki karşılık vermeye bile kalkardım. Altyapıdan yetişen, ağabeyinden özür dilemeye giden Cem o meşhur Galatasaray terbiyesini almamışta, ligin ilk yarısında takıma resmen ihanet eden yeniçeri diye adlandırdığımız Servet mi bu terbiyenin emsali? Yapmayın, etmeyin. Buna insanlar ağızlarıyla bile gülmezler.

Aynı şeyi sezonun ilk yarısında Beşiktaş yaşadı. Efsane kaptanlarını, sembol oyuncularından birisini takımı arkadaşına küfür edip, vurdu diye sözleşmesini feshetti. Bugün hemen hemen aynı şey Florya'da yaşandı. Otoriter bir teknik heyet, otoriter bir başkan (devrik başkandan ne kadar olacaksa) bu konuya derhal el atması gerekiyor. Genç, ufak, küçük diyerek Cem'i karalamak, bu gencecik çocuğun üzerine gitmekle olmaz bu işler. Twitter üzerinden yazdığı bir cümle ise o gencecik çocuğun yüreğinin ne kadar sızladığının, ne kadar acıdığının bir resmi. Olaylar sonrasında tepkisini  "Sizin taşıyamadığınız o kutsal formayı ben onurla, gururla taşıyacağım. Yere düşürseniz bile, vursanız bile yine ayağa kalkacağım." cümleleri ile dile getirdi. Altyapımızda böyle Aslan Parçaları olduğu müddetçe aydınlık günler yakındır. Yeter ki bu çocuklara sahip çıkalım, yeter ki bu çocukları bağrımıza basalım.

Antremanda yaşanan pozisyonlar için yorumu size bırakıyoruz;

14 yorum:

  1. ayıp ayıp bu servet çetinin yaptığı ayrıca cem sultanada helal olsun karakterinden dolayı hiç çekinmeden kimseden korkmadan bunları yazdığı helal olsun genç aslan yürekliye yazıklar olsun servete
    ayrıca videoda servet cem sultana bilerek vurduktan sonra bu durumu hiçbir futbolcunun tepki göstermemesi benim için daha acıdır

    YanıtlaSil
  2. Servet,git artık şu takımdan.

    YanıtlaSil
  3. beginsiz iste istanbul gencligi
    adam senden büyük profesionell futbolcu senin neyine adama hareket cekyorsun saygii !!!!

    YanıtlaSil
  4. Servet'i normal şartlarda defterden çoktan sildim.Çıktı tv mikrofonlarına "bana güvenildiğinde iyi oynarım." demeye varan laflar etti.Sanki bizim paşazadeye güvenmek gibi bir zorunluluğumuz var.Sözleşmesinde öyle yazıyor da biz güvenmezsek kötü oynuyor gibi işine geldiğinde duygusal tripleri atan işine gelmediğinde profesyonel topçu gibi davranan belli ki kendini eşsiz sanan bir adam.Takımdan üstün hatta teknik adamdan bile üstün gibi davranan bir adam.

    Buraya kadar Servet'le ilgili zaten olumsuz bir izlenimim vardı.Şu yaptığı son şey iyice tuz biber ekti.

    Cem Sultan bildiğim kadarıyla bir kaç defa teklif aldığı halde takımdan ayrılmamıştı.Servet veya bir başka ağır abinin bu gibi özverili gençlere kötü örnek olması ağrıma gidiyor.

    Servet'in veya bir başkasının aynı davranışta bulunmaması için birşeyler yapılmalı.Bence önümüzdeki maçlarda tribünlerde Cem Sultan tezahüratı yapılıp top Servet'e geldiğinde Cem Sultan tezahüratları daha da gür yapılmalı.Şimdi bu önerime karşı çıkıp bununla takımı bölebileceğimizi düşünenler olabilir.Şimdiden söylüyim; takım zaten bölünmüş durumda.Ve bunun sorumluları Servet gibi gençleri dışlayanlar Sarp gibi yabancılara kötü davrananlar.(bkz: Pino'ya ettiği küfür) vb türden birlikteliği bozan davranışlardır.Ve birileri tepki koymadıkça bunlar kendini takımın üstünde gördükçe iyice gruplaşmalar artacak.Zamanında Elano'ya pas verilmiyo dediğimizde komplo teorisi üretmekle suçlanmıştık.Şimdi Brezilya liginde Elano resmen coşuyor.Onun bizdeki tutukluğu bu ortamın varlığıdır.Cem Sultan olayına dönersek böylesine gururu kırılan ve adam yerine konmayan bir genç nasıl takımda tutunabilir ki? Onun başına geleni ben okuduktan sonra onun yerine kendimi koyduğumda bu takımın neden bu kadar kötü olduğunu anlayabiliyorum.Artık bu beyzadelere tepki koymamız gerek.Çıkıp yabancı nefreti kustuklarında karşılarında protesto görmeliler.Veya gençleri bu kadar ezdiklerinde o gençlere sahip çıkıldığını görmeliler.

    Son olarak isterse bir anda dünyanın en iyi stoperine dönüşsün bana göre Servet'in bu takımda yeri yok.O oynadıkça ben takıma 10 kişi gözüyle bakıyorum.Gençleri ezebilen bir adamın benim sevdiğim Galatasaray'da işi yok!

    Cem Sultan'ın yetenekleri ne seviyede bilmiyorum ama bir gün takımın çömezinden takımın ağabeyine doğru bir değişim yaşarsa Servet gibi davranmaması için ona kötü örnek olan Servet gibi adamlar ya takımdan uzaklaştırılmalı ya da bu gibi olaylar olmaması için takım iyice disipline edilmeli.

    YanıtlaSil
  5. Sizlere bu rezil olayın bizimkinden daha güzel bir paralel evrendeki versiyonunu anlatmak istiyorum: Cem Sultan A takımda şans bulup oynamak için idmanda büyük bir hırsla mücadele etmektedir. Karşısında Servet gibi Türkiye'nin en tecrübeli ve fizikli stoperlerinden biri vardır ve onunla baş edebilirse diğer takımların stoperlerine de üstün gelebileceğini düşünmektedir. Servet ise A2 takımdan gelen bu genç forvete iltimas geçmek bir yana en sert savunmasını gösterip onu tekme, dirsek dahil her türlü sertliğe hazırlamak istemektedir. Cem Sultan ise dirseği yediğinde isyan etmiş ve o sinirle Servet abisine bağırmıştır. Araya giren kaptan Arda ve Ayhan her ikisini de sakinleştirmiştir. Antrenman bitiminde Servet Cem'in özrünü kabul etmiş ve neden aşırı sertlik yaptığını izah etmiştir. Cem o hafta ilk 11'de başlar ve mükemmel oynayıp rakip savunmanın sertliğinden yılmadan 2 gol atar. O gün aldığı ders Cem için eşsiz bir profesyonel kariyerin ilk adımı olmuştur. Cem gibi bir oyuncu kazanmış olmak ise tüm Galatasaray camiası için berbat geçmiş sezonun en güzel olayıdır. Çünkü o 15 sene boyunca sarı-kırmızı forma altında nice başarılara imza atacak, Hakan Şükür'ün ulaşılamaz denen rekorlarını kıracak, Arda Turan'dan sonra takımın kaptanlığına yükselip efsane futbolcularımız arasına girecektir.

    YanıtlaSil
  6. KESINLIKLE!!!
    servet bence türk defans oyuncularindan en iyisi(di). ama ne olursa olsun bu yapilan haraket cezalandirilmali. su an takimin en cok ihtiyaci olan sey takim ruhu. servet sik sik yabanci oyuncularla da tartisiyor ve bu adam bizim 4. kaptanimiz.
    bir futbolcu gezer anlariz, icer anlariz kariyla kizla vakit gecirir onuda anlariz yeterki futbolunu oynasin der geceriz. ama zirt pirt birileri ile kavga eden takim daki birlik beraberligin icine eden birine kesinlikle göz yumulmaz. kötü futbolculardan önce belkide böylelerinden kurtulmamiz lazim. bu sorun malesef sadece servetle bitmiyor.

    YanıtlaSil
  7. Son bileğe tekme olayını ben Servet'in maçlarda rakip futbolcuya yaptığını görmedim!!! Nasıl bir kin tutmuşsa Cem Sultan'a rakip forvetlere atmadığı tekmeleri Cem'e atmış resmen terbiyesizlik. Hocalarının yöneticilerinin Cem Sultan'a sahip çıkmaması, daha olay günü Servet'in kadro dışı bırakılmaması klup olarak bu rezil durumlara düşmemizin en büyük sebebidir.

    YanıtlaSil
  8. geçen sene ve bu sene servet işe yaramaz adamın teki kötü oyuncu kötü karakterli dediğimde insanlar bana laf söylüyordu işte şimdi herkes daha net gördü belki de serveti

    YanıtlaSil
  9. Cem Sultan'ın twitter'daki yazdıkları yüzünden kadro dışı bırakıldığı iddia ediliyor.Doğruysa gerçekten ayıp. Bu çocuk twitter'da "SAOL BABA Beni böle yetiştirdiğin için hakkımı savunmak doğruyu söylemek doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar ama kimse bilmezki 10.köyun olduğunu” gibi bir şey yazmış.Ve Fenerbahçe'nin onunla ilgilendiği yazılıyor.Servet'in attığı tokat için cezalandırılan Cem Sultan'sa eğer cezayı verenler Cem Sultan'ın Fenerbahçe ile anlaşma ihtimalini de düşünmeliler.Türkiye liginden yerli forvet transfer edemiyorsak elimizdekileri kullanmanın yoluna bakmalıyız.

    Bir de ahlaki boyuttan bakarsak Servet'in yaptığının hiçbir affedilir tarafı yok.Cem Sultan üstüne düşeni yapıp soyunma odasına giderek özür dilemeye çalışacak ve Servet büyüklük yapmak yerine Cem Sultan'a hakaret edip bir de onurunu kırmak için tokat atacak ve tüm bunlara rağmen cezalandırılan Cem Sultan olacak.Kusura bakmayın ben yönetimin bu yaklaşımını hiç doğru bulmuyorum.Adalet böyle mi dağıtılır? Ben yönetimden olsam her iki oyuncuyu statüsüne veya aldığı maaşa veya popülaritesine bakmadan yanıma çağırır ve onlarla konuşur en sonunda buzları eritir ardından birbirlerinden özür diletirdim.Ama bunun yerine cezayı alan Cem Sultan oluyor.

    Cem Sultan buradan böyle bir sebeple ayrılırsa gerçekten yazık olur.Tokat deyip geçmemek lazım; http://vliegendenederlander.blogspot.com/2011/04/kaiser-tokati.html (Tabi Cem Sultan'ın çok büyük bir futbolcu olacağını iddia etmiyorum ama bir insanı sevdiği renklerden böyle bir olay soğutmmamalı.)

    Önerimi tekrarlıyorum.Önümüzdeki ilk maçta Cem Sultan tezahüratı yapılmalıdır.Servet gibiler Cem Sultan'ın veya a2'den gelen herhangibir gencin sahipsiz olmadığını anlasın.

    YanıtlaSil
  10. Ekleme: http://www.ntvspor.net/haber/futbol/40126/cem-sultan-ile-servet-baristi

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Allah bin türlü belanı versin servet.
    Siktir git artık bu takımdan servet.
    Bugün dün değil geldiğin günden beri seni hiç sevmedim servet.

    YanıtlaSil
  13. Cüneyt Tanman ile eski kalecimiz Hayrettin arasında geçen buna benzer bir olay var.
    Cüneyt Tanman gibi kaptanlardan Servet gibi kaptanımsılara...
    Nasıl bir çöküş yaşadığımızın ispatı gibi.

    YanıtlaSil
  14. Servet Çetin sahada herşeyini verir vermez ayrı konu. Ancak hal, tavır ve hareketleri Florya'nın kimyasını bozuyor. Asla bir takım oyuncusu değil. Grup çalışmasına yatkın değil. Ukala, umursamaz tavırları eminim ki arkadaşlık ortamını zedeliyor. Hocası Rijkaard'a ve bugün Cem Sultan'a karşı takındığı tavır kabul edilemez.

    Galatasaray, kendini Galatasaray'dan büyük görmeye başlayan futbolculardan derhal kurtulmalıdır. Geldiği sene formanın ağırlığını bilen, hakkını veren futbolcular (Hakan Balta, Servet, Sarp vs.) zaman içinde Florya'nın ağa babası olduklarını sanıyorlar. Vazgeçilmez olduklarını düşünüyorlar. Bu futbolcular kendilerini kapının önünde buldukları gün gerçeklerle yüzleşecek. Bunu yapmak ve geride kalanlara göz dağı vermek ise yöneticilerin işi, biz taraftarların değil.

    Gönderin gitsin ağamızı(!)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0