STSL | Amaçsız Maçlar Serisinden Devam...


Hiç bir heyecanı olmayan maçlarımızdan bir tanesini daha oynayacağız. Kendi adıma en başta söyleyeyim tek beklentim, genç futbolcularımızdan birisinin forma şansı bulması. Bülent Ünder'in geçen haftaki maçtan sonra bu yönde yaptığı açıklamalar beni heyecanlandıran tek şey oldu.

Kasımpaşa bugüne kadar oynadığı 31 maçta sadece 5 galibiyet alabildi, 8 beraberlik ve 18 mağlubiyet aldı. Sezona Yılmaz Vural ile başlayan Kasımpaşa aldığı kötü sonuçlardan sonra Fuat Çapa ile anlaştı ve şuan onunla devam etmekteler. Devre arasında en önemli oyuncularından biri olan Yekta Kurtuluş'u transfer ettiğimizi hatırlatmaya gerek yoktur herhalde. Yekta için Kasımpaşa'nın yeri ayrıdır ama büyük ihtimalle Yekta bu hafta sahada olamayacak. Kasımpaşa ile 2007'den beri oynadığımız son 5 maçın 4 tanesini kazanıp sadece 1 maçta mağlup olduk. Kasımpaşa'ya en çok gol atan futbolcumuz ise şuan kadromuzda bulunmayan Shabani Nonda.

Bizim tarafımıza baktığımızda en baştada söylediğim gibi amaçsız bir maç oynayacağız, tabi ki amaç kazanıp en azından teselli bularak Galatasaray'ın ligi bitirebileceği en iyi yerde bitirmesi ama Galatasaray'ın amacı bu olmamalıydı. Hafta içinde genç oyuncular konusunda değinen bir yazı yazmıştım, denk geldi sanırım Bülent Ünder'de perşembe günü yaptığı açıklamalarda genç oyuncular Cem Sultan, Emre Çolak için:

"Bu oyunculardan memnunum ama A2 takımının 1 senelik emeğine de yazık etmek istemiyorum. Gençleri oynatma konusunda ısrarlıyım ve mutlaka oynatacağım. Ancak A2 takımını da hedeflerinden döndürecek bir çaba içinde olmak istemiyorum. Kolay değil, bir sene emek vermişler. Son iki maçlarında, 2 puan avantajlarını korumak ve şampiyon olmak isteyecekler. Aradaki dengeyi koruyarak gençleri kullanma yoluna gideceğiz" dedi.

Çok güzel bir noktaya değinmiş Bülent hoca, A2 takımımızın şampiyon olması bizleri sevindirir ama sanki biz sadece son 3 haftada genç futbolcularımız oynasın diyormuşçasına bir tepki var ortada. Hem Bülent hocaya hemde genç futbolcularımız oynasın diyenlere. Ligden koptuğumuz amaçsız hale geldiğimiz günlerden beri bu çoğu kişinin ağzında olan bir şeydi ama ne Hagi ne de Bülent hoca buna yanaşmadı. Beşiktaş maçından sonra yaptığı açıklamalarda "sezonun geri kalan kısmında (!) genç futbolcularımız şans bulabilir" diyen Bülent hoca, Kasımpaşa maçı öncesinde yukarıda belirttiğim sözleri söyledi. Bu açıklama bana "hocam zaten niyetin yoktu buda bahanen oldu" dedirtti. Fakat dediğim gibi A2 takım oyuncularımızın emeklerini çalmak olmaz. Denge kurulursa genç futbolcularımız şans bulsun demek düşüyor sanırım bizlere.

5 Mayıs idman raporuna baktığımızda Serkan Kurtuluş, Mustafa Sarp, Lorik Cana ve Anıl Dilaver’in tedavisinin sürdüğünü. Bel ağrısı olan kaptan Arda Turan'ın ise kuvvetlendirme çalışması yaptığını görüyoruz.

Kasımpaşa karşılaşmasında forma giyemeyecek oyuncularımız şu şekilde;
Yekta Kurtuluş, Mustafa Sarp, Serkan Kurtuluş

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0