Sedat İncesu'ya ve Engelsiz Aslanlar'a sahip çıkalım..

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı antrenörü Sedat İncesu.. Galatasaray kulüp tarihinde en büyük başarılara imza atan şubenin antrenörü Sedat İncesu.. Türkiye tekerlekli sandalye basketbol takımı antrenörü Sedat İncesu.. Kazandığı, kazandırdığı kupalar ve verdiği amansız mücadele ile "İmparator" lakabaını alan Sedat İncesu. Türkiye'de bu oyunun en saygın ve önemli isimlerinden birisi olan antrenör Sedat İncesu. Antrenör diyerek küçümsemeyelim, aslında az evvel dediğimiz gibi onun adı İmparator Sedat İncesu. Sezon başında üzerine oyunlar oynanan bu değerli insanın üzerine oyunlar oynanmaya devam ediyor. Fakat bu sefer oynanan oyunlar hem rakip tribünlerden hem de federasyon tarafından takımın şampiyonluğu çalınıyor.

Biliyorsunuz sezon başında skandal olaylar patlak vermiş ve federasyon tarafından da soruşturmalar başlatıldı. Tabii bu soruşturmaların sonucu ne oldu, neler döndü hiç kimse bilmiyor. Zaten bu konuda resmi ağızlardan da açıklama falan gelmemişti. Büyük olasılıkla hala hukuk sürecinde devam ediyordur, herşey ortada olmasına rağmen. Sonrasında da Galatasaray üzerinden bu değerli insana oyunlar oynanmaya başladı. Adnan Polat bile arandı! Ardından yetmedi, ligde na-mağlup şampiyonluğa giden takımın şampiyonluğu son hafta ellerinden çalındı. Evet, çalındı diyorum çünkü son hafta hiç bir ligde prosedür değişmez. Ligi na-mağlup lider tamamlayarak yeniden şampiyon olmasına bir hafta kalan Engelsiz Aslanlar saçma sapan bir play-off sistemi ile karşılaştı.

Nereden çıktı bu sistem? Halbu ki 2 yıl evvel play-off ları tamamen kaldırmışlar ve normal sezon sonunda ligi en tepede bitiren takım şampiyon oluyordu. Play-off sistemi kaldırıldı. Play-off sistemi öncesinde na-mağlup şampiyon olan Galatasaray, normal sezonda da na-mağlup şampiyon oldu. Yetmedi uluslararası alanda da zirveye oturdu. Lig şampiyonu olan takım Avrupa şampiyonu oldu. Yetmedi, dediler. Engel tanımıyoruz dediler ve gittiler Dünya Şampiyonu oldular. O da yetmedi üstüne bir daha şampiyon oldular. Yine, yeniden, defalarca.. Üst üste gelen başarılar birilerini rahatsız etti. Kaldırılan play-off sistemi normal sezonda ki maçlara bakılmaksızın tekrardan getirildi. Fakat çok farklı biçimde...

2 devreli lig usulü oynanacağı açıklanan play-off sistemine göre ligde ki normal sıralamanın hiç bir önemi yoktu. Ligde aldığın galibiyetlerinde herhangi bir getirisi, götürüsü yoktu. Normal sezonun ardından birde play-off ta lig oynanıyordu. Ayrıca bu play-off final grubu öncesinde isteyen takım, istediği kadar transfer yapabiliyor, yabancı alabiliyor, takımını değiştirebiliyordu. Kısacası herkes kendi arasında bir takım kursun, Galatasaray'a rakip olsun. Galatasaray doğranmaya çalışıldı, ezilmeye çalışıldı. İlk iki maçı kazanan Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı final grubunun ilk devresinde son maçta Beşiktaş ile karşılaştı. Ahmet Cömert'te alkışlarla uğurlanan Beşiktaş takımının taraftarları maç boyunca hem antrenörümüze hem de taraftarımıza dakikalarca küfür ederek insanlık (!) örneği gösterdi. Bundan evvel Ali Sami Bey'e, Metin Oktay'a dakikalarca küfür eden siyah-beyazlı taraftarlar şimdi de hem sahada onur mücadelesi veren Engelsiz Aslanlar'a hem de bu oyunun en saygıdeğer isimlerinden birisi olan Sedat İncesu'ya maç boyunca küfür etme başarısını gösterdi. Yetmedi, birde Sedat İncesu ile fiziğinden dolayı dalga geçildi.

Hadi diyelim Sedat Hoca şişman. Sedat Hoca'nın fazla kiloları var, fazla yağlanma var vücudunda vs.vs.vs.vs... Sizde beyin yok. Adamlık, karakter, şeref, onur, gurur falan bunlardan herhangi birisi de yok. Biz birşey diyor muyuz? Biz size şerefiniz az diye dalga geçiyor muyuz? Veya sizde onur, gurur, adamlık hiç yok diye birşey diyor muyuz? Sizde insanlık yok, biz buna birşey diyor muyuz?

Uzun lafın kısası; bu hafta oynanacak olan play-off final grubu 2.devre için tüm taraftarlarımızı takımımızın yanına çağırıyoruz! Hem takımımıza, hem de bu oyunun en değerli ismi olan, kulübümüzde bu şubenin en önemli yapı taşı olan antrenörümüze sahip çıkmaya çağırıyoruz! Haydi Büyük Galatasaray taraftarı.. Göster kendini!

3 Haziran 2011 Cuma
14.00 Galatasaray - KKTC Turkcell
16.00 Beşiktaş - İzmir Büyükşehir Belediye

4 Haziran 2011 Cumartesi
14.00 İzmir BŞB - Galatasaray
16.00 KKTC Turkcell - Beşiktaş

5 Haziran 2011 Pazar
14.00 İzmir BŞB - KKTC Turkcell
16.00 Galatasaray - Beşiktaş

Tüm maçlar Bahçelievler Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0