Ünal Aysal ve ekibini tanıyalım..

Dün Galatasaray Lisesi'nde yapılan Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda Ünal Aysal, kulüp tarihinin en yüksek oyunu alarak (2998 oy) Galatasaray Spor Kulübü Başkanı oldu. Diğer başkan adayları Turgay Kıran 573, Mehmet Helvacı da 397 oy aldı. Gerçekleştirilen seçimde %70'den fazla oya sahip olarak başkanlık yarışını kazanan Ünal Aysal ve ekibini az çok tanıyoruz. Daha önceki yönetimlerde bulunmuş, Galatasaray'a hizmet etmiş bir çok önemli isimden oluşan Ünal Aysal'ın ekibini hep birlikte tanıyalım..

Ünal AYSAL (11629)
2 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açan Ünal Aysal, eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Neuchatel Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören Ünal Aysal burada ki lisansını tamamladıktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etti. İngilizce ve Fransızca bilen başarılı işadamı Ünal Aysal, Unit Grubu'nun çatısını oluşturan 22 yerli ve yabancı şirketin ana ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışırken grup dışında da bazı yatırımcı Avrupalı firmaların yönetim kurullarında faal üye olarak görev yapmaktadır. 2000 yılında T.C. Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'yi yurtdışında en üst düzeyde temsil eden iş adamlarından biri sıfatı ile Cumhurbaşkanı tarafından Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırılan Ünal Aysal bin kişinin çalıştığı Unit Grup'un başkanlığını yapıyor.

Semih HAZNEDAROĞLU (4144)
10 Şubat 1940 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Semih Haznedaroğlu eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Ünal Aysal ile sınıf arkadaşı olan Semih Haznedaroğlu liseden mezun olmasının yardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de tamamlayan Semih Haznedaroğlu İngilizce ve Fransızca biliyor. Evli ve iki çocuk babası olan Semih Haznedaroğlu daha evvel Ali Uras zamanında yönetimde görev aldı. Yüzme ve sutopu takımlarında bir dönem forma giyen Semih Haznedaroğlu halen sanayi işleri ile ilgilenmektedir.

Ahmet OCAKLI (5724)
1 Ocak 1957, İstanbul doğumlu olan Ahmet Ocaklı eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Fransızca bilen Ahmet Ocaklı eğitiminin ardından iş hayatına atıldı. Halen Yüce Oto AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Ahmet Ocaklı başarılı bir iş adamı olarak tanımlanıyor.

Ali DÜRÜST (6999)
14 Mayıs 1955, İstanbul doğumlu olan Ali Dürüst eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Liseden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenimini tamamlayan Ali Dürüst daha evvel yönetimlerde yer almıştı. İngilizce ve Fransızca bilen tecrübeli yönetici uzun yıllar Galatasaray'ın çeşitli kademelerinde voleybol oynadı. 1988 yılına kadar Alo&Mintax Şirketler grubunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1988 yılından bugüne kadar Dürüst Şirketler Grubu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak iş hayatını sürdürmektedir.

 Sedat DOĞAN (8204)
12 Ocak 1971, İstanbul doğumlu olan Sedat Doğan eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Lise eğitiminin ardından Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Sedat Doğan bir dönem Cem Vakfı Başkanlığı yapmış olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi İzzetin Doğan'ın oğlu olan Sedat Doğan İngilizce ve Fransızca biliyor. Sedat Doğan'ın kendisine ait avukatlık ve danışmanlık bürosu var.

Celal GÜRCAN (8396)
1 Mayıs 1955, İstanbul doğumlu olan Celal Gürcan eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Liseden mezun oduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni tamamlayan Celal Gürcan, tıpkı Ali Dürüst gibi daha evvel yönetimlerde bulundu. Petrol İstasyonları İşletmeciliği, Otel işletmeciliği ve Nakliye konularında faliyet göstermekte olup, 1938 yılında kurulan şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Celal Gürcan çok iyi derecede Fransızca biliyor.

Abdürrahim ALBAYRAK (9047)
1 Şubat 1954, Rize doğumlu olan Abdürrahim Albayrak ortaokul mezunu olarak listede yer alan tek yönetim kurulu üyesi. Almanca bile Abdürrahim Albayrak daha evvel yönetimde yer almış bir isim. Galatasaray futbol şubesinde daha önce görev alan Abdürrahim Albayrak aynı zamanda Altur Grubu'nun yönetim kurulu başkanı. Galatasaraylı İş Adamları Derneği üyesi olan Abdürrahim Albayrak ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı'na da üye.

Mete BAŞOL (9314)
7 Şubat 1957, İstanbul doğumlu olan Mete Başol lisede eğitimini İngiliz Erkek Lisesi'nde tamamladı. Bu okuldan mezun olduktan sonra Arizona State Üniversitesi'nde yükseköğretimini tamamlayan Mete Başol çok iyi derecede İngilizce biliyor. Daha evvel yönetim kurulunda bulunan Mete Başol, İnterbank'ta çeşitli kademelerde bankacılık yapmış ve 1988-2001 yıllarında Bankers Trust Deutsche Bank'ta Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Mayıs 2001 tarihinden bugüne Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Murahhas Azası olarak görev yapmaktadır.

Refik ARKAN (9347)
21 Mart 1951, İstanbul doğumlu olan Refik Arkan eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi'nden mezun olan Refik Arkan aynı yıl açılan sınavı kazanarak Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığına atandı. 1980-1984 yılları arasında İstanbul Defterdarlığı'nda Bakan adına detaşe olarak çalıştı. Aynı yıl Maliye ve Gümrük Bakanı Özel danışmanı olarak görev aldı. Katma Değer Vergisi Kanunu'nun çıkarılmasında önemli katkılarda bulundu. 1985-1986 yıllarında yurt dışında görev aldı. 1986 yılında Baş Hesap Uzmanı oldu. Arkan & Ergin JPA International şirketlerinin kurucusu olan Refik Arkan aynı zamanda İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın kuruluşunda genel sekreter olarak yer aldı. 1990 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmalarına devam eden Refik Arkan çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Adnan ÖZTÜRK (9689)
15 Haziran 1963, İstanbul doğumlu olan Adnan Öztürk eğitimini Galatasaray Lisesi'nde aldı. Lise hayatını tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği bölümünü bitiren Adnan Öztürk daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni tamamladı. Arcelor-Mittal şirketinin CEO'luğunu yapan Adnan Öztürk bir çok alanda kulübümüze katkı sağlamıştı. Daha evvel bir dönem olmak üzere yönetim kurulunda yer alan Adnan Öztürk çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. Adnan Öztürk aynı zamanda Galatasaray Eğitim Vakfı'nda mütevelli heyet ve yönetim kurulunda üye olarak yer alıyor.

Ali GÜRSOY (11046)
1 Haziran 1979, İstanbul doğumlu olan Ali Gürsoy, daha evvel yöneticiliğimizi yapmış olan Ergün Gürsoy'un oğlu. Lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Ali Gürsoy daha sonra Florida Atlantik Üniversitesi'nde İşletme Bölümünü tamamladı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Psikoloji alanında yükseklisans yapan Ali Gürsoy çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. Gürsoy Şirketler Grubu'nda inşaat bölüm başkanlığı yapan Ali Gürsoy taraftarlar ile olan iyi ilişkileri ile biliniyor.

Aka Gündüz ÖZDEMİR (11266)
1949 yılında Sakarya ilinin Mesudiye ilçesinde doğan Aka Gündüz Özdemir, 1967 yılında Bursa Atatürk Lisesi’nden, 1972 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1972 yılında Koç Grubu'na bağlı Beko Ticaret A.Ş.’de iş hayatına başladı. Sırasıyla; Bölge Müdürü, Satış Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı (Satış ve Pazarlama) olarak görevler yaptı. 1991 yılında ise Beko Ticaret A.Ş. Genel Müdürü oldu. 2000 yılında Beko Ticaret A.Ş.’nin Arçelik A.Ş. ile birleşmesi sonucu, Arçelik A.Ş. Türkiye Satış ve Pazarlama Grup Direktörlüğü’ne atanan Özdemir, aynı zamanda Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkan Yardımcılığı (Türkiye Pazarlama-Satış) görevini de üstlendi. 2003 yılında Arçelik A.Ş. Genel Müdürü olarak atanan Aka Gündüz Özdemir, 01 Mayıs 2007 itibariyle bu görevi uhdesinde kalmak kaydıyla, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevine getirildi. 01 Ağustos 2008 tarihinde Arçelik Genel Müdürü görevinden ayrıldı. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grup Başkanlığı görevini de üstlenen Aka Gündüz Özdemir, 25 Ağustos 2008 tarihi itibariyle sadece Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanlığı görevini sürdürecek. Aka Gündüz Özdemir, TÜSİAD ve İstanbul Ticaret Odası Meclisi üyesidir.

Emir SARIGÜL (11724)
22 Nisan 1981, İstanbul doğumlu olan Emir Sarıgül, F.M.V. Özel Işık Lisesi’ni bitirdikten sonra, Yeditepe Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül daha sonra eğitim hayatını Londra American Intercontinental Üniversitesi'nde gördüğü master programı ile devam ettirdi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Emir Sarıgül, son yönetim kurulunda Adnan Polat'ın ekibinde yer alıyordu. Emir Sarıgül inşaat sektöründe çalışmaktadır.

Mehmet CİBARA (11914)
26 Nisan 1956, İstanbul doğumlu olan Mehmet Cibara lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Ege Üniversitesi Mekanik Mühendisliği bölümünü tamamlayan Mehmet Cibara burada eğitimini tamamladıktan sonra University of California, Berkeley MBA'de eğitimine devam etti. Tekon Ltd. Şti. sahibi olan Mehmet Cibara çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Necati DEMİRKOL (12074)
1 Ocak 1957 İstanbul doğumlu olan Necati Demirkol eğitimini Gazi Fakültesi Eğitim Yüksekokulu'nda tamamladı. Tarım, sanayi, inşaat ve maden ağırlıklı işletmecilik yapan Necati Demirkol çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Adnan NAS (12204)
30 Ocak 1951, İstanbul doğumlu olan Adnan Nas eğitimini sırasıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, İşletme Bölümü; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Lisans Eğitimi; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ekonomi ve Finans Lisans Eğitimi olarak tamamladı. 1972 yılında Maliye Bakanlığı'na müfettiş muavini olarak atanan Adnan Nas burada 4 yıl görevde kaldıktan sonra 1976 yılında Maliye Bakanlığı'na bağlı Maliye Müfettişi oldu.Bir süre sonra İngiltere'ye giden Adnan Nas, yurda döndükten sonra tekrardan 1983 yılında Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Teftiş Kurulu Başkanı oldu. 1985 yılında buradaki görevinden ayrılan Adnan Nas, STFA Holding A.Ş. Denetim Bölümü Başkanı olarak iş hayatına devam etti. 1992 yılında dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Price Waterhouse Coopers'ın Türkiye temsilcisinin ortağı olan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Adnan Nas hala bu şirkette görevine devam ediyor. Adnan Nas çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0