2011-2012 | Cevher Özer

Beko Basketbol Ligi'nde 21 yıl aradan sonra final oynama başarısını gösteren ve final serisinde ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'e 4-2 mağlup olan Galatasaray erkek basketbol takımı gelecek sezonun transferlerine hızlı bir giriş yaptı. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka forması giyen 28 yaşında ki tecrübeli oyuncu Cevher Özer ile anlaşan Galatasaray erkek basketbol takımı oyuncunun menajerlik şirketi tarafından yapılan açıklamada tecrübeli forvet ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Cola Turka forması altında 32 maçta forma giyen Cevher Özer maç başına 26 dakika sahada kaldı. Maç başı istatistik kağıdına 11 sayı - 5 ribaund - 1.8 asist - 0.6 blok ve 0.6 top çalma yazdırmayı başaran Cevher Özer istikrarlı oyununun yanı sıra takım oyununa yatkınlığı ve dışarıdan şut tehditi olması nedeniyle yerli rotasyonda ligimizde değerli oyunculardan birisi olarak gösteriliyor. Beşiktaş CT forması altında bu sezon %57.7 saha içi şut isabeti ile oynayan Cevher, dış atışlarda da %34,1'lik ortalamaya ulaştı. Faul çizgisine bu sezon 56 kere gelen tecrübeli oyuncu bu atışların %67,9'unda isabet buldu. Sezon genelinde oynadığı 32 maçta savunmada 113 ribaund alma başarısı gösteren Cevher Özer, hücumda da aldığı 49 ribaund ile takımına katkı sağladı.

Bu sezon ligin ikinci yarısında oynanılan Efes Pilsen karşısında 27 sayı kaydeden tecrübeli oyuncu ligde Orhun Ene'nin takımı olan Banvit'e de 20 sayı atma başarısını gösterdi. Ligde oynanılan ilk maçımızda potamıza 4 sayı bırakan tecrübeli oyuncu yılın ikinci maçında da 5 sayı atabildi. Play-off serisinde ilk maçta 5 sayı kaydeden Cevher Özer, serinin üçüncü maçında 20 sayı ile takımının en skorer isimlerinden birisi olmuş fakat Galatasaray Café Crown'un galibiyetine engel olamamıştı.

Cevher Özer'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılar diliyoruz.

1 yorum:

  1. Beşiktaş'ın maçlarını izlerken çok beğenmiştim. Almalıyız, Türk oyuncu rotasyonu için biçilmiş kaftan demiştim. Dış şutları da iyi. Tutku, Haluk ve Caner'den sonra bir de Cevher geldi, üçlükçü Türkler arttı.
    Tabii bu ilk saydığım üç oyuncunun hangileri takımda kalır bilemiyorum. Malum artan beklentiler, THY EUROLEAGUE, yeni gelecek sponsor, çok daha geniş bütçe.. Dolayısıyla takım birçok alanda takviye edilecek. Gidenler, gelenler olacak.
    Ermal Kurtoğlu Efes'e gitti. Ender Arslan geldi. Pınar Karşıyaka'dan Furkan Aldemir gelebilir.
    Şimdiden heyecanlanmaya başladım.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0