Tomáš Ujfaluši Galatasaray'da..

Club Atletico de Madrid forması giyen tecrübeli savunma oyuncusu Tomas Ujfalusi gelecek sezondan itibaren geçerli olmak üzere 2 yıllığına Galatasaray'a imza attı. Çek Cumhuriyeti doğumlu olan 33 yaşında ki tecrübeli oyuncuya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılar diliyoruz. Stoper ve sağ bek olarak forma giyebilen Tomas Ujfalusi için ödenen bonservis miktarı 2milyon euro. Ayrıca tecrübeli oyuncuya yıllık 2.2 milyon euro + maç başına 15bin euro ödenecek.

1993 Ocak ayında Slovakya ile ayrıldıktan sonra futbolunda gerileme beklenen, ancak beklentilerin aksine futbol kalitesini daha da arttıran ve bu süreçte 1 Avrupa Şampiyonası Finali (1996) ve bir de Avrupa Şampiyonası Yarı Finali (2004) oynayan Çek Cumhuriyeti'nin, son yıllarda Avrupa Futboluna sunduğu en etkili ve en sert defans oyuncularının başında gelir Tomáš Ujfaluši. Mizacı kadar sert futbol oynaması, hız anlamında yavaş olmasına rağmen çevikliği, inatçı futbol kişiliği ile rakip forvetleri yıldırması akla gelen en önemli özellikleri. Aynı zamanda sağ bekte oynayabilen Tomas, stoperden bozma sağ bekler arasında iyi sayılabilecek tempoya sahip bir oyuncu. Açıkcası stoperden bozma kanat savunucularından hep nefret etmişimdir, çünkü hücumda atağa katılamadıkları ve doğru noktaya topu aktaramadıkları için takımı eksik bıraktıkları gibi savunmada da tempoyu yakalayamadıklarından zaman zaman pozisyon hataları yaparlar. Zaten dünya üzerinde söz sahibi kanat savunucularının hiç birisi stoperden bozma değildir. Bu anlamda da Ujfalusi temposu ve kanat akınlarına katılması ile ideal bir sağ bek alternatifi olacaktır.

İlk profesyonel imzasını 18 yaşında Sigma Olomouc forması altında atan ve 4,5 yılda 100 kez Çek ekibinin formasını giyen Tomas, burada gösterdiği dikkat çekici performansı ve çok yönlü oyunu ile Alman scoutların ilgisi çekti ve 2000-2001 sezonunun devre arasında 1,7M $ bonservis bedeli karşılığında Hamburg'a transfer oldu. Hamburg forması ile geçirdiği 3,5 sezonda 105 kez forma giyen Ujfalusi, bu süreçte sadece 2002-2003 sezonunda 2 gol atma başarısı gösterirken aynı sezon Almanya Lig Kupası'nı da kaldırma başarısı gösterdi. Ujfalusi'nin Almanya'da gösterdiği etkili performansı Avrupa'da gözlemcilerin gözünden kaçmazken, Della Valle ailesinin kulübü satın alması ile çıkışa geçen ve yeniden Serie A'ya yükselerek eski şaşaalı günlerine dönmekte kararlı olan Fiorentina, Tomas ile ciddi ciddi ilgilenmeye başlamış ve 2004 yazında 8,25M $'a Tomas'ı renklerine bağlamayı başarmıştı. Mor Menekşeler'lerde gerçek mevkisi olan stoperden ziyade sağ bekte oynatılan ve yeni bölgesine çok çabuk ısınan Çek savunma oyuncusu, 2004-2008 yılları arasında 123 maçta Floransa ekibinin formasını terletip 2 de gol atma başarısını gösterdi. 2008 yılında kontratı sona eren ve Fiorentina ile sözleşmesini yenilemeyen Tomas, oyun stili sebebi ile özellikle İspanyol takımlarının gözdesi halina geldi.  Transfer sezonu açılmadan Sevilla ile ön anlaşma imzalayan Ujfalusi, daha sonra karar değiştirip Atletico Madrid'e imza atınca ortalık karıştı. Sevilla kulübü Tomas'ı mahkemeye verdi ve mahkeme Sevilla Kulübünü haklı bularak Tomas Ujfalusi'yi 875.000€ para cezasına çarptırdı. 

 2008 yılında katıldığı Atletico Madrid'de altın yıllarını yaşayan tecrübeli stoper, 3 yılda 92 maça çıktı. Özellikle kulübün rüya gibi bir sezon geçirdiği 2009-2010 yılında yeni ismi ile ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'ni ve Super Kupa'yı kazanan takımın önemli parçalarından birisi oldu. UEFA Avrupa Liginde Galatasaray, Valencia, Sporting Lizbon ve Liverpool gibi takımları elemeyi başaran Atletico Madrid, finalde de Fulham'ı eleyerek kupanın sahibi oluyor, sağ bek Ujfalusi 120 dakika sahada kalıyordu. Aynı sezon İspanya Kral Kupasında da finale yükselen Başkent Madrid'in çubuklu ekibi, finalde Sevilla'ya 2-0 kaybederek kupayı kaldırma fırsatını kullanamadı. Super Kupa'da ise İtalyan devi Inter'i 2-0lık skor ile devirerek kupanın sahibi olurken Tomas bu maçta da sağ bek olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapıyordu.

Çek Milli Takımında toplam 78 kez forma giyen Tomas Ujfalusi, her ikisi de aynı maçta Yugoslavya'ya karşı olmak üzere 2 gol atarken ülkesinin Avrupa 3ncüsü olduğu 2004 Avrupa Şampiyonasında takımının önemli parçalarından birisi idi. Senelerce Milli Takım kaptanlığını yapan Tomas, 2009 yılının Nisan ayında Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. Yaşı ilerlemiş olsa da Avrupa'da söz sahibi stoper-sağ beklerinden birisi olan Tomas'a yürekten hoşgeldin diyor ve kariyerinde hiç kaldıramadığı lig şampiyonluğu kupasını, Sarı Kırmızı forma altında kaldırmasını temenni ediyorum.

Hoşgeldin Tomáš Ujfaluši...

6 yorum:

  1. bu oyuncu defansif bek niyetine mi alındı yoksa servetle birlikte oluşacak stoper ikilisinden biri olsun diye mi?

    kaleci de yabancı olacağına göre stoper olarak alındı demektir ki zaman zaman neill gibi ihtiyaç halinde çeşitli bölgelerde oynayabilir anlkaşılan

    neill ile aynı yaşta neillden daha kariyerli olmasına rağmen neill bu ligi tanıyordu artık ben olsam göndermez boşuna para harcamazdım ama alınmış sonuçta

    emeklkilik için mi yoksa çalışmak için mi gelmiş sezon devam ederken izleyeceğiz.ama benim görüşüm neilli yolluyorsan stoper olarak çok daha iyi bi isim alınabilirdi...

    YanıtlaSil
  2. @mete hana katılıyorum

    bence türkiyeden araştırılmalıydı uygun bir defans oyuncusu bence hata oldu bu transfer

    YanıtlaSil
  3. fatih hoca topu oyuna sokabilen adamları severdi.(popescu,almaguer,f.de bour vb.)ne oldu da bu transfere olur dedi merak ediyorum.G.zan ile henüz sözleşme yenilenmediğini ve defansa başka transfer olmayacağını düşünürsek servet le beraber şişir babam şişir durumlarını çok seyredecek gibiyiz.İnşallah iki stoper ya ehilleşir topu oyuna sokmaz ya da topu oyuna sokmayı 30 larından sonra ögrenir.Hayırlı olsun.Allah utandırmasın.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar herkes tutturmuş defanstan topu oyuna sokabilen diye.Nedir bu olay anlamıyorum.R.Madridin stoperleri topu oyuna sokuyor mu ? Manu'nun , Chelsea'nin sokuyolar mı ? Uzağa gitmeyelim Fener de defans topu oyuna sokuyor mu ? Orta sahamızda Selçuk ve X yabancı var.Beklerinle de katkısıyla topu oyuna sokmada sorun yaşamayız.

    YanıtlaSil
  5. bence bu oyuncuya 2 mil euro bonservis + yıllık 2.2 mil euro +macbaşı 15bin euro * en az 30 mac (500 bin euro)yani toplamda 7 mil euro verilene kadar serdar azize 5 mil euro bonservis + yıllık 1 mil euro verilseydi daha cok sevinirdm

    YanıtlaSil
  6. Bu paraya daha genç bir stoper bulunabilirdi. Gerçekten çok anlamsız bir transfer oldu. Atletico bile şaşırmıştır bu bonservisi nasıl verdiler diye. Kendisi de zaten koşa koşa geldi, belki biz vazgeçeriz diye.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0