Banvit Serisi ve Final İçin Genel Değerlendirme

Dün muhteşem bir oyun oynayarak, daha ilk yarıda maçı bitiren Galatasaray Cafe Crown oyuncularını, geldiğinden beri her gün takımı daha ileri götüren Oktay hocayı ve müthiş taraftarı kutlayarak başlayayım yazıya. Bu takım gerçekten takdirlerin en büyüğünü hak ediyor.

- Öncelikle belirtilmesi gereken nokta bu takım bu sene şampiyonluk hedefiyle yola çıkmadı. 3 senelik bir yapılanma planının ilk senesi "şampiyonluğa" geçiş senesi olarak görülüyordu. İlk hedef yıllardır tek senelik planlarla yola çıkan şubeyi gelenek sahibi bir şube haline getirip, önümüzdeki senelerde şampiyonluğa oynayacak takımın temellerini atmaktı. Ancak gelinen noktaya bakıldığında takımın daha ilk senede şampiyonluğa oynadığını görüyoruz ve bizi en çok mutlu eden nokta bu. 30 sayı önde olduğunda bile mücadeleyi bırakmayan, savunmayı hep aynı ciddiyette yapan, her topa saldıran ve taraftarıyla bütünleşen bir takım... Bunun yanında tribünleri bir hafta içi maçında dolduran taraftar. Fatih hocanın UEFA finali öncesi yaptığı konuşmayı hatırlayalım: "Yine söylüyorum, kazanacaksınız. Kazanmak için uğraşacaksınız. Ama netice ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep kazandınız hep şampiyonsunuz. Ve öyle kalacaksınız. Allah yardımcınız olsun!" Şu anki durumu da özetleyen cümleler bunlar.

- 21 sene sonra finale çıkmışız, 26 sene sonra finalde Fenerbahçe ile ezeli rakibimiz ile karşılaşıyoruz. Aslanlar gibi oynayarak buraya kadar geldik, tabii ki kimse "seriyi almasak da olur, bu yeter bize" diyemez, herkes buraya kadar gelmişken şampiyonluğu istiyor. Ancak unutulmaması gereken bir şey var; Fenerbahçe Ülker bütçe olarak bizden daha yukarıda bir takım kurdu sene başında ve kağıt üzerinde daha iyi oyuncuları var. Kazanırız, kaybederiz seriyi... Ama bu takım "her ne olursa olsun" desteklerin ve takdirlerin en büyüğünü hak ediyor.

-Saha içine dönelim. Fenerbahçe Efes Pilsen serisini 3-0 geçerek bir süredir dinleniyor. Bu kağıt üzerinde bizim için kulağa hoş gelmiyor olabilir ancak ben ilk maç için bir dezavantaj yaratabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe Ülker'in son maçını 27 Mayıs'ta oynadığını ve o günden final serisinin ilk maçının oynanacağı güne kadar geçecek 8 günlük zamanı düşündüğümüzde Fenerbahçe'nin maç ritmini kaybetmiş olabileceğini tahmin edebiliriz. İlk maçın için bir dezavantaj yaratmasını bekliyorum.

-Serinin bizim adımıza kritik noktası ilk 2 maçtan birini çalmak olacak. Eğer ilk 2 maçtan birini alıp Abdi İpekçi'ye 1-1 ile dönersek, müthiş bir avantaj yakalacağız. Ondan sonra Abdi İpekçi'yi cehenneme çevirip evimizdeki maçları kazandığımız takdirde şampiyonluğa ulaşabiliriz. Üstte söylediğim gibi, Fenerbahçe'nin maç ritmini kaybetmiş olabileceğini düşünerek ilk maçın çok kritik olduğunu düşünüyorum. İlk maçı aldığımız takdirde hem müthiş bir moral kazanacağız, hem de bombayı Fenerbahçe'nin kucağına bırakmış olacağız.

-Banvit serisinde çok iyi iş yapan alan savunmasını bu seride fazla tercih edeceğimizi düşünmüyorum. Hem Fenerbahçe'nin şutörleri Banvit'in çok üstünde hem de alan savunmasının kilidini açabilecek Jasikevicius gibi bir isme sahipler. Jasi, savunmada vasatı bile bulamasa da özellikle saha görüşü ile alan savunmasına cezayı kesebilecek bir isim. Onun sahada olduğu dakikalarda mutlaka Evren, Göksenin, Caner gibi isimlerle baskıyı kurmalıyız. Jasi iyi savunulduğu zaman oyundan kopabilen, takımına zarar verebilen bir isim. Ve eski günlerinde olmasa da mutlaka dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.

-Jerry Johnson Bandırama'daki ilk iki maçta felaket oynadıktan sonra Abdi İpekçi'de oynanan maçlarda kendine geldi. Ancak bence bu seride ona daha çok savunmada ihtiyacımız olacak. Ukic ile eşleşir mi bilmem ancak ben Ukic ile eşleşmeye en uygun oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ukic ligimizin en hızlı oyun kurucularından şüphesiz ve Caner-Evren-Göksenin üçlüsünün ona karşı ayaklarının yavaş kalacağını tahmin ediyorum. Jerry ise hem fiziğiyle, hem hızıyla Ukic'i en iyi savunabilecek isim bence. Ayrıca Jerry'nin Ukic'i iyi savunması durumunda diğer 3 savunmacımızın Ömer, Tomas gibi skorerleri savunacağını ve onlardan da katkıyı minimize edebileceğimizi düşünürsek Jerry Johnson savunmada çok kritik olacak.

-Beni seri için korkutan oyuncuların başında Oğuz Savaş geliyor. İki takımın oyuncuları düşünüldüğünde oyunda kaldığı sürece sahanın en kalın oyuncu olacak. Ermal ve Andric kendisine karşı zayıf kalacaktır ve iki oyuncumuzun da faul problemine girmeye müsait olduğu düşünülürse Oğuz'a mutlaka ikili sıkıştırma getirmeliyiz. Oğuz bizim pota altı ikilimizle başbaşa kaldığı pozisyonların çoğunda ya faul yaptırır, ya da sayıyı atar.

-Sinan Erdem'deki normal sezon maçı öncesi söylemiştim, görev adamlarından gelecek katkılar çok önemli. Caner, Evren, Göksenin, Shipp, Sertaç, Haluk... Bu isimlerin attığı her sayı, aldığı her ribaund bizi galibiyete yaklaştırır. Fenerbahçe'yi bu sene Euroleague'de özel kılan savunma endeksli oyuncularından aldığı hücum katkılarıydı.

-İlk maç için Sinan Erdem'de olacağız, Cumartesi günü. Maçtan sonra tekrar beraber olacağız. Sağlıcakla.

1 yorum:

  1. Yazıyı hazırlayan arkadaşın eline sağlık.. Basketbolla az buçuk ilgilenen herkesin düşünceleri bu yöndedir..İlk maçın önemine vurgu yapmışsınız..Sizinde söylediğiniz gibi bu maçı almak çok önemli..Hatta bu maçı alanın şampiyon olacağına inanıyorum..FbÜlkerin sakatları dolayısıyla oyuncuları her maç fazladan süre alacak..Seriyi başa baş devam ettirdiğimiz sürece son maçlara doğru onların yorgunluğundan yararlanabiliriz..Yine de hak eden şampiyon olsun..Bize yaşattıkları coşku için Potanın Aslan larına tekrar teşekkürler..Ayrıca Face ve Twitter yüzünden buraya yorum yazan kalmadı:) Millet burda da hayat var..Nerdesiniz?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0