Sezonu Kapattık, Hadi Gidiyoruz... Bölüm-1

Futbol adına geçirdiğimiz zor bir seneden sonra yine transfer dönemine geldik. Gelecekler-gidecekler derken tonlarca isim daha şimdiden uçuşmaya başladı ortalıkta. Önceden sadece gazetelerin sallamasyon haberlerinden gına gelirdi, şimdi ise bir de bu işin içine twitter'daki duyumcular girdi ve acayip bir bilgi kirliliği var ortada.. Nerdeyse tüm Galatasaray'lıların "bitse de kurtulsak" diye tabir ettiği sezon çok şükür bitti. Evet bitti de yeni sezon öncesi bazı oyuncularla devam kararı alınması lazımken bazıları ile de artık devam edilmemeli kararı alınacak. Bize göre kimler kalmalı, kimler gitmeli ve koca bir sezonun tek tek futbolcu değerlendirmesi.. Bölüm-1 : Kaleciler ve Defanslar

1- Aykut Erçetin: Bu sezon 11 maçta kalemizi koruyan "ailemizin nöbetçi file bekçisi" Aykut, bu 11 maçta kalesinde 14 gol gördü. Herkes biliyor artık, kaleyi karşıdan gören pozisyonlarda refleksi ile çoğu pozisyonu kapatsa da yan toplarda ve kanattan gelişen rakip akınlarda tam bir "çizgi kalecisi" olduğu için sıkıntı yaşıyor. Yabancı ve kaliteli bir kaleci alacağımızı düşünürsek Aykut'a artık teşekkür etmenin vakti geldi diyebiliriz.

2- Lucas Neill: Geçen sezon devre arasında Neill geldiğinden beri "ohh be defanstan top dağıtacak biri geldi" diye düşünürken Servet'in çoğu maçta sabotesine uğradı bu konuda. Futboluyla Türk Futbolu'na çok şey kattı ama adamlığı, insanlığı çok başka boyutlardaydı. Bu sezon en çok dakika alan 3. futbolcumuz olarak toplam 32 maçta formamızı giyerek dikkatleri çeken Neill, 31 Mayıs tarihi ile artık bizim futbolcumuz değil. Tüm Galatasaraylı'larda yeri ayrı bir futbolcu olarak kalacağı kesin Neill'ın. Özellikle de attığı uzun, ayağa toplarla..

3- Çağlar Birinci: Sene başında çoğumuz solbeki Hakan'la beraber götürür inancındaydık. Ta ki sakatlanana kadar. Öyle bir dönemde sakatlandı ki hem de, tam Hakan Balta'nın en formsuz döneminde. Sakatlığından kurtulduktan sonra iyi-kötü bir grafik çizen Çağlar, önümüzdeki sene bir solbek ile o bölgeyi götürebilecektir. En önemli handikapi ise sık sakatlanma sorunu, eğer aşabilirse önümüzdeki sezon sol bek için önemli bir alternatif olabilir.

4- Gökhan Zan: 2 sezon boyunca toplam 33 maçta forma giymiş olsa bile, Gökhan'ın kalmasından yanayım. Sağlamken Gökhan'ın takıma ciddi faydaları var. En önemlisi ise top ayağında iken ne yapacağını bilmesi.. Gökhan konusundaki tek sıkıntı aldığı ücret. Eğer o da halledilirse ki Gökhan Zan'ın şu an bizle sözleşmesi bitti zaten, Gökhan stoper konusunda takımda kalması gereken bir isim olarak görüyorum. Hatırlatmakta fayda var, Rijkaard'ın ilk senesindeki çöküş dönemi Gökhan'ın sakatlanması ile başlamıştı.

6- Emiliano Insua: Kalsın çok isterdik ama maalesef o da gidenlerden oldu. Neden her gelen 2. plana attı bu adamı hala anlamış değilim. Formsuz Hakan Balta varken bile gelen tüm teknik direktörlerin Insua'yı görmemesi çok ilginçti. Fakat bu kadar olumsuzluğa rağmen her maç öncesi-maç sonrası kadroda olsun olması twitter-facebook'a pozitif yazılar yazması, moralini asla bozmaması ile hep aklımızda kalacak. Yolun açık olsun güzel insan. Yüzündeki o muzip sırıtma hiç eksik olmasın.. Insua hakkındaki detaylı yazımız için sizi şöyle alalım.

12- Emirhan Ergün: Henüz 21 yaşında olan Emirhan daha yolun başında. A2 takımımızın kalesini de Eray'la beraber koruyan Emirhan, A takım ile bu sezon hiç maça çıkmadı. Duyduğumuz, bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla iyi bir kumaşa sahip Emirhan'ı önümüzdeki sezon 3. kaleci, yeri geldiğinde 2. kaleci olarak kullanabiliriz.

22- Hakan Balta: Kalabilir diyeceğim ama aklımdan Karpaty Lviv maçı bir türlü gitmiyor. Bu kadar iyi seviyeye gelmiş bir futbolcu, neden kendine bakmaz anlamış değilim. Eğer yerine iyi bir solbek alınırsa güle güle deriz ama alınmazsa bir sezon daha beraberiz. Gözünü seveyim toparla kendini, zorlama Galatasaray taraftarını Lütfen !!!

23- Serkan Kurtuluş: Sabri'nin sakatlığı ve Hagi'nin Sabri'yi orta sahada denemesi sonu anca girebildi ilk 11'e. Bir sene Süper Lig takımlarından birine ( mesela İBB Spor'a ) kiralansa çok daha iyi olur bizim için.

55- Sabri Sarıoğlu: Sistemin ne olursa olsun, günümüz futboluna uyup kanat savunucularının ofansif olmasını istiyorsan, sağ bekte kullanabileceğin isim şüphesiz Sabri Sarıoğlu'dur. Çoğu Galatasaraylı "orta açmayı bilmiyor", "şut çekince kale arkası tribünde korkuyoruz" dese de Sabri bu takımda kalması gereken ilk 3 adamdan biridir bana göre. 30 maçta formamızı terletip 6 asist yapan Sabri'nin, sağ bekte şu an alternatifi olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca altyapıda forvet arkası olduğunu ve kendisini savunma anlamında geliştirerek sonradan sağ bek mevkisinde oynadığını ve alışık olmadığı bu mevkide bile takdire şayan performans gösterdiğini hatırlatmakta fayda var.

76- Servet Çetin: Çok şey yazmak ve Galatasaray forması giyen birine hakaret etmek istemiyorum. 4 cümle yeterli olur. 1- "Seni buraya getiren yeteneğin, burada tutacak olan ise karakterindir." 2- "Florya'nın 5 kapısı vardır." 3- İstikrarın falan umrumda değil. 4- "bana güvenilen yerde iyi oynarım" diyebiliyorsan güvenmiyoruz sana. Karakterin ve oynayacağın futbol ile bu izlenimi silmek senin elinde...

86- Ufuk Ceylan: Manisaspor'dan ilk geldiğinde "tamamdır bu iş kalemiz 15 sene rahat" dediğimizden midir nedir, Ufuk bir türlü istediğimiz gibi olamadı. Yine de kaleyi koruduğu zaman verdiği modern kaleci imajı ile 3 kişilik kaleci kontenjanımızda yer bulacaktır. Kalemizi 22 maçta koruyan Ufuk, bu maçlarda 25 gol yedi. Belki de gelecek kaliteli yabancı kaleciden alacakları ile istediğimiz seviyeye ulaşacaktır.

87- Robinson Zapata: Ben kaleci olsam asla karpuzla poz vermezdim. Futbol bu, insanın başına neler geleceği belli olmaz. En ufak bir hatada hemen servis ederler ki servis edildi de. Kalemizi koruduğu 12 maçta toplam 18 gol yedi. Yolu açık olsun, belki de futboldan sonraki hayatında başarılı olursun.

Bölüm-2'de de ortasahalar ve forvetlerin değerlendirmesini bulabileceksiniz. Bölüm-2 için tıklayınız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0