Ön eleme turunda ki rakibimiz PAOK BC.

Geçen sezon 21 yıl aradan sonra final oynama başarısını gösteren erkek basketbol takımımız bilindiği üzere bu başarısının ardından basketbolun en büyük organizasyonu olan THY Euroleague'de mücadele etme hakkı kazanmıştı. Öneleme turlarında mücadele edecek olan takımımızın bu turdaki ilk rakibi Yunanistan'ın köklü kulüplerinden PAOK BC oldu.

THY Euroleague'de öneleme turları oynayacak olan erkek basketbol takımımız Yunan rakibini geçmesinin ardından Asvel -Gravalines eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Takımımız bu turu da geçmeyi başarırsa diğer taraftan gelecek olan Rytas vs. Buducnost / Cibona vs. Cholet eşleşmelerinin galibi ile finalde karşılaşacak. Oktay Mahmuti ve öğrencileri bu turu geçmesinin ardından Avrupa'nın 1 numaralı basketbol platformu THY Euroleague'de normal sezonda mücadele edecek. Takımımız çekilen kuralar sonrasında C grubunda mücadele edecek fakat grupta diğer Türk takımı Anadolu Efes yer alıyor. Bu nedenle bir prosedür, statü sıkıntısı söz konusu. Elemelerin B grubundan diğer temsilcilerimizden Bandırma Banvit çıkması halinde C grubunda yer alacağız. Fakat bu gruptan Bandırma Banvit dışında hangi takım çıkarsa çıksın prosedür ve statü gereğince D grubuna kaydırılacağız.

C Grubu: Real Madrid, Maccabi Electra, Partizan, AJ Milano ve Anadolu Efes.
D Grubu: Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Prokom ve Union Olimpija.

2 yorum:

  1. banvitin kurası fena değil ama bizimki maşallah kazık gibi.Ya hepsini söke söke alıp çıkarız yada oturup evimizde izleriz euro ligi.Paok,asvel ve Cibona&rytas galibi harbiden zor.adamlar yıllardır bu kupanın gediklisi.İnşallah olur

    YanıtlaSil
  2. Şimdiden grupları düşünmeyip elemelere konsantre olmalıyız.İnşallah alnımızın akıyla bu elemelerden geçeceğiz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0