ÖZEL | "Can hayatımda gördüğüm en çalışkan oyuncu..."

Bu sözler Galatasaray erkek basketbol takımının yeni transferi 92 doğumlu oyunkurucu Can Korkmaz için söylendi. Eğitim hayatı için Amerika'ya giden, 2010 yılında Gençler Türkiye Şampiyonası için Efes Pilsen tarafından geri çağırılan Can Korkmaz, takımını şampiyon yapmayı başarmasının yanı sıra en iyi oyun kurucu ödülünü de kazanmıştı. Kendisi ile uzun bir süre birlikte çalışan Pertevniyal takımının antrenörü Menderes Gümüşdal ile yeni transferimizi konuştuk ve tanımayanların tanımasını istedik.

Efes Pilsen altyapısında yetişen ve Pertevniyal takımı ile hem genç takımda, hem A takımda forma giyen 92 doğumlu oyunkurucu Can Korkmaz, gelecek vaadeden önemli oyunculardan birisi olarak yer alıyor. Menderes Gümüşdal'ın takımlarında forma giyen Can'ı, eski antrenörü ile konuştuk. İstanbul Gençler Ligi'nde ve aynı zamanda TB2L'de mücadele eden Pertevniyal takımının antrenörü Menderes Gümüşdal'ın yeni transferimiz Can Korkmaz hakkında düşünceleri ve dile getirdikleri..

"Can, 92'li doğumlu oyuncular arasında öne çıkan isimlerden birisi. İnanılmaz yetenekli skorer bir guard. Sadece şuanda kilo olarak bazı eksiklikleri var, mesela zayıf olmak gibi, ama bu eksiklik giderilebilir. En zor durumda bile sorumluluktan kaçmayan, özgüveni çok yüksek bir oyuncu. Kaybetmekten nefret eder ve maçı maç içerisinde bazen kenardaki antrenör kadar analiz edebiliyor, takımı ona göre oynatabiliyor. Çok farklı bir oyuncu. Koşan oyuncuya rahatlatıcı olarak nitelendirebileceğimiz, yüksek isabet yüzdesi ile uzun paslar atabiliyor. Fizik olarak biraz evvelde belirttiğim gibi tam olarak hazır değil, olgunlaşmadı. Fakat buna rağmen gerek saha içerisinde, gerek saha dışında sözünü dinletmeyi, kendisini sevip-saydırmayı bilir. Benim kendisiyle çalıştığım dönemlerde zaman zaman antreman temposunu bile Can'a yönelik belirlerdik. Bugüne kadar çalıştığım en ahlaklı, en çalışkan ve işine en saygılı oyuncularımdan birisidir. Can'ı ilerleyen dönemlerde çok iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum."
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0