2011-2012 | Ayşe Cora ve Sariye Kumral

Gelecek sezon hem Kadınlar Avrupa Ligi'nde hemde Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluk için mücadele edecek olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı yerli rotasyona iki önemli takviye yaptı. Beşiktaş altyapısında yetişen ve sezon sonunda sözleşme yenilemeyen 1993 doğumlu oyunkurucu Ayşe Cora ve geçen yıl TKB2L şampiyonu olan Optimum TED Koleji'nde forma giyen 1979 doğumlu oyunkurucu Sariye Kumral ile sözleşme imzaladı.


Beşiktaş altyapısından yetişen ve ağırlıklı olarak genç takımda forma şansı bulan 1993 doğumlu oyunkurucu ve kısa forvet pozisyonlarında görev yapabilen Ayşe Cora, geçen yıl siyah-beyazlı takımı Türkiye Şampiyonası'nda finale taşımıştı. Siyah-beyazlı takımda A takım forması ile 8 maçta forma giyen Ayşe Cora bu karşılaşmalarda toplamda 39 dakika sahada kaldı. Maç başına yaklaşık 5 dakika sahada kalan genç oyunkurucu potaya sadece 8 şut atabildi. Oynadığı karşılaşmalar sonunda istatistik hanesine A takım formasıyla 1,38 sayı - 0,8 ribaund - 0,3 top çalma ve 0,1 asist yazdırmayı başaran Ayşe Cora sezon genelinde ağırlıklı olarak formasını giydiği genç takımda takımının en büyük kozlarından birisi oldu. 2010 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olarak sezonu tamamlayan Beşiktaş kadın basketbol takımında Ayşe Cora, grup maçlarından itibaren sazı eline aldı. Turnuvanın ilk maçında Samsun 55 Gençlik karşısında 17 sayı - 10 ribaunt - 5 asistlik dikkat çekici performansının ardından takımını galibiyete taşıyan Ayşe, turnuvanın ikinci maçında İstanbul Üniversitesi karşısında 16 sayı ile takımını çeyrek finale çıkarttı. Çeyrek finalde Galatasaray'a karşı mücadele eden genç oyuncu, son 3 saniye kala attığı basket ile takımını yarı finale taşıdı. Galatasaray karşısında 16 sayı - 13 ribaund - 4 asist ile oynayan Ayşe Cora, yarı finalde Botaş karşısında 10 sayı - 13 ribaund – 7 asist ile takımını finale çıkarttı. Final karşılaşmasında Fenerbahçe karşısında 29 sayı - 9 ribaund - 4 asistlik performansına rağmen takımını uzatmalar sonunda 75-71'lik mağlubiyetten kurtaramamıştı. Genç oyuncu turnuva sonunda "En iyi forvet" ödülüne layık görüldü. 3 Mart 1993 doğumlu olan 1.75 boyundaki genç oyuncu guard ve kısa forvet pozisyonlarında forma giyebiliyor.

Geçen sezon TKB2L'de ligin ikinci yarısında Optimum TED Kolejliler takımı ile sözleşme imzalayan tecrübeli oyunkurucu Sariye Kumral, takımının şampiyonluğa ulaştığı play-off maçlarında 5 kez forma giydi. Bu karşılaşmalarda maç başına 25 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu istatistik kağıdına 6.2 sayı - 4.6 ribaund - 3 asist ve 2.6 top çalma yazdırmayı başardı. Ankara temsilcisine sonradan katılmasına rağmen verdiği katkı ile takımının ligde şampiyon olarak bir üst lige yükselmesinde pay sahibi olan 1979 doğumlu tecrübeli oyuncu geçtiğimiz yıl evlenmiş ve Kumral soyadını almıştı. 2007/08 sezonunda Galatasaray kadın basketbol takımının formasını giyen Sariye (Gökçe) Kumral kariyerinde daha önce altyapısında yetiştiği Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe, Erdemir, Ceyhan Belediye ve Mersin Büyükşehir Belediyespor formalarını giymişti. Oyunkurucu pozisyonunda forma giyen tecrübeli oyuncu sahadaki soğukkanlı ve sakin duruşunun yanı sıra saha dışında gençlere örnek olabilecek karaktere sahip. Saha içerisinde atan ve attıran bir oyunkurucu yapısına sahip olan Sariye Kumral, 2009 Avrupa Şampiyonası'nda milli takımda yer aldı.

Her iki oyuncumuzada hoşgeldin diyor ve Galatasaray Medical Park forması altında üstün başarılara imza atmalarını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0