Galatasaray'ın WYSCOUT Avantajı

Ligimiz halihazırda kaotik bir havaya bürünmüşken, benzer yapıdaki transfer konusuyla ilgili birtakım dipnotlardan bahsetmek gerekir. Her yıl liglerin Ağustos ayının başlamasına alışkın bünyeler için Eylül ayı gerçeği pek acımasız kabul edilse de transfer heyecanının bu uzatma takvimde tazeliğini koruyor olması da sevindirici. Ancak maalesef hala, küflenmiş isimler, yetersiz oyuncular yazılıp-çiziliyor. Bizler bile her ligi izleme şansının getirisi olarak oldukça geniş bir veritabanına sahipken; kulüpler menajerlerin oyuncağı olmaya devam ediyorlar.


Futbolun ‘’Transfer Einstanları’’ sıfatını taşıyan, Porto, Lyon, Sevilla, Udinese gibi kulüplerin politikaları incelenmiyor. Onları ,diğerlerinin yanında öne çıkaran konu nedir, dikkate alınmıyor. Belki organizasyon imrenmesine girişilse,bu kulüplerin stratejilerinden beslenilse ortaya çıkacak tablo tadından yenmeyecek. Bu kulüplerin ve daha nicelerinin tamamı dünyanın en gelişmiş oyuncu sistemini kullanıyorlar: WYSCOUT.

Bu sistemin içinde 5000’den fazla oyuncu, 3000’i aşkın takım yer alıyor. Ayrıca büyük turnuvaların ve dünyadaki tüm genç takım turnuvalarının datası da WYSCOUT veri tabanında yer alıyor. Porto, Sevilla gibi kulüplerin yanında, Mourinho, Wenger gibi kurt isimler de yeteneklerinin bir kısmını bu sisteme borçlular. Oldukça hızlı bir şekilde güncellenen wyscout, rakiplerin analizini de kolaylaştırıyor.

WYSCOUT ülkemize geldi ve onu kullanan kulüplerden biri , Galatasaray. Geçtiğimiz yıl Cüneyt Tanman liderliğindeki scout ekibi bu veritabanı üzerinden hareket ediyorlardı. Ancak sistem tam olarak çözülememiş olmalı ki; hep pahalı, yaşı da biraz geçmiş futbolcular ağlarına takılıyordu. Sanırım burada yapılması gereken, teknolojiye daha entegre, daha genç isimlerin ekibe yerleştirilmesi olacaktır. Cüneyt Tanman’ın ekibinde ise eski futbolculardan oluşan bir yapı var. Belki de bu yüzden, WYSCOUT kullanmanın avantajını henüz gösteremediler.

Halihazırda, ligler başlamamışken, Fatih Terim sağ bek ve forvet ısrarından vazgeçmemişken, wyscout kullanmanın avantajlarına bir bakılsa hiç fena olmayacak. Belki de oltaya bir İlsinho düşebilir, kimbilir…

1 yorum:

  1. Türkiyede tek biz kulanmıyoruz şu anda :) bakın http://www.wyscout.com/clients/

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0