Geçmiş olsun Nurcan, geçmiş olsun Beşiktaş..

Bu sabah spor ajanslarına düşen bir haber aynen şu şekilde servis edildi. "Beşiktaş bayan voleybol takımı oyuncusu genç kız, kısa şort giydiği gerekçesiyle otobüste bir erkek yolcu tarafından "ülkenin namusunu bozmakla ve erkekleri cezbetmeye çalışmakla" itham edildi ve çıkan tartışma sonrasında yumruklanarak darp edildi." Evet, şaka değil gerçek. Bu ülkede bu tür anlam verilmeyecek şeyler oluyor. Voleybol oynayan ve antremanı sonrasında şortla evine giden bir "sporcu" saçma sapan bahaneler ve türlü hikayeler altında tartaklanıyor, dayak atılıyor, darp ediliyor ama bir Allah'ın kulu çıkıp "Sen ne yapıyorsun?" demiyor.

Yaşanan olaylar sonrasında en büyük temennimiz bu olayların üzerinin kapatılmaması ve genç sporcuyu darp eden kişinin en kısa süre içerisinde bulunup, cezalandırılması. Biz aynı hikayeyi az çok daha önceleri görmüştük sanki, hatırlıyoruz. Bu ülkede spor yaparken "namus, ahlak, terbiye, cinsellik" gibi kavramlara dikkat etmek gerekiyor. Yoksa aman dikkat kısa şort giydiğiniz için dayak yiyebilirsiniz. Sıkıntı, problem çok büyük aslında; her ne kadar çok küçük gibi görünsede. Bir sporcunun şort giymesi, şort giydiği için ülkenin namusunu bozması ve insanlara cinsel çağrışım yapması hangi akla ve zihniyete hareket etmektedir, anlam veremedik.

Skandal olay sonrasında darp edilen Beşiktaş bayan voleybol takımı altyapı oyuncusu Nurcan İbrahimoğlu'na ve Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Temennimiz bu tür anlamsız ve yorum yapılamayacak konuların tekrar yaşanmaması. Tekrar tekrar geçmiş olsun Nurcan İbrahimoğlu.

2 yorum:

  1. Ahlak bekçileri iş başında.

    YanıtlaSil
  2. Bu tür kasıtlı haberleri gazetelerden görüp yazmayalım.

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1167828&title=voleybolcunun-sort-dayagi-yalan-cikti

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0