Maç Öncesi | Real Madrid (Hazırlık Maçı)

Hazırlık maçlarının en güzel yanı bu işte. Liverpool galibiyetiyle çok iyi bir görüntü çizen takım Olympiakos'la oynanan dostluk maçı bazı şeyleri daha net anlamamızı sağladı. Gerçi her ne kadar maçın hakemi biraz saçmalasada hazırlık maçlarında önemli olan skorlar değildir. Adı üstünde hazırlık maçıdır. Lig başlamadan önce eksiklerinizi görmeniz ve tamamlamanız için oynanır. Bizim ülkemizde bu maçlara biraz yanlış bakılıyor bence. 3-0 yenildiğiniz bir maç 1-0 kazandığınız bir maçtan daha yararlı olabilir. İşte bu yüzden önemli olan imparatorun ve ekibinin bu maçları iyi analiz etmesi ve eksiklerimizin tamamlanması.

Bu sene kadrosunu Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Fabio Coentrao'yla güçlendiren Real Madrid'de Hamit Altıntop dışında sakat futbolcu yok. Kmp boyunca sakatlığı bulunan ve bu nedenle hiç bir maçta görev alamayan Nuri Şahin'in ise bu maçta forma giymesi bekleniyor.                                                       
Hazırlık kampında yaptığı 4 maçıda kazanan Madrid'in en güçlü rakibi Herta Berlin takımıydı ve bu maçı 3-1 kazandılar. 4 maçın ardından Barcelona ile İspanya süper kupası maçlarında karşılaşan Real 2-2 ve 3-2'lik skorlarla kupayı Barcelona'ya kaptırdı.

Real Madrid gibi hazır sayılabilecek bir takım karşısında verilecek sınavdan daha güzel bir şey yoktur herhalde. Haftasonu Barcelona ile oynamış bir takımdan bahsediyoruz. Elbette aynı ciddiyeti göstermeyeceklerdir ama bütün yaz boyunca durmadan çalıştığı apaçık ortada olan Jose Mourinho'nun takımı nasıl daha yukarıya çekebilirim planlarına devam edeceği bir maç olacaktır diye düşünüyorum. Bu açıdan ciddiye alacaktır.

Kadro durumumuza baktığımızda ilginç bir şeye rastlıyoruz o da hiç sakat oyuncumuzun bulunmayışı. Geçen sezon bu zamanlarda 6 sakat futbolcumuz vardı. Anlaşılan o ki, Fatih Terim'in ve performans uzmanımız Adam Rotchstein'in uyguladığı antrenmanlar işe yarıyor. Umarım sezon boyunca böyle devam eder.

Muslera için önemli bir maç olacak çünkü Real Madrid'de onu sık sık yoklayabilecek futbolcular var. Umarım onun adına güzel bir maç olur. Galatasaray kariyerine ilk bir dakika içerisinde gol yiyerek başlasa da    bu maçla kendini daha iyi gösterme fırsatı bulacaktır. Yeni transferimiz Eboue'de muhtemelen sahada olacak. Fatih hoca nasıl bir kadroyla sahaya çıkacak tahmin etmek zor geliyor. Eboue'yi sağ bekte mi, orta sahada mı yoksa stoperde mi deneyecek? Bunlar alternatifler ama benim tahminim sağ bek olacaktır. Böylece Ujfalusi'yi stopere çekecek ve daha güvenilir bir stoper ikilisi deneyecektir. Ujfalusi'nin en azından denenmesi lazım çünkü olası bir stoper sakatlığında yerine gelecek isim o olacaktır. Bir diğer yeni transferimiz Engin Baytar'da kadroda olacak ona şans gelir mi onu bilmiyorum. 

Keyifli, heyecanlı ve en önemlisi yararlı bir maç olur umarım.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0