Hazırlık Maçı | Galatasaray 73-59 Erdemirspor

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray erkek basketbol takımı, THY Euroleague önelemeleri öncesinde son hazırlık maçını bugün Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda taraftara kapalı olarak Erdemirspor ile oynadı. Karşılaşma boyunca rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan takımımız ilk devresini 38-33 önde kapattığı karşılaşmadan 73-59 galip ayrılmasını bildi. Erdemirspor karşısında takımımız adına en skorer isim rakip potaya bıraktığı 17 sayı ile Litvanyalı oyuncumuz Darius Songaila oldu.

Hazırlık dönemi boyunca 10 hazırlık maçı yapan erkek basketbol takımımız bu karşılaşmaların sadece birinde sahadan mağlup ayrıldı. Eleme maçları öncesinde Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Erdemirspor ile karşılaşan takımımızda rahatsızlığı sebebiyle Luksa Andric forma giymedi. Erdemir karşısında sahaya Ender - Lakovic - Shumpert - Songaila ve Furkan beşiyle çıkan erkek basketbol takımımız ilk çeyrek rakibi karşısında hücumlardan isabetli döndü ve ilk 10 dakikada 24 sayı üretti. Periyodun belli dönemlerinde savunma dozajını arttıran ve rakibine sayı şansı tanımayan Galatasaray, ilk çeyrek sonunda potasında 17 sayı gördü. Özellikle hücumda Jaka Lakovic ve Darius Songaila ile basketler bulan takımımızda Ender Arslan kontrolü eline aldı ve ilk çeyrekte 4 basketin hazırlayıcısı oldu. Sertaç'ın kenardan gelerek ilk çeyrekte verdiği 5 sayılı katkıyla birlikte takımımız ilk çeyreği rakibi karşısında 7 sayı önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde hücumda pek etkili olamayan erkek basketbol takımımız ilk 5 dakikalık bölümde 7 sayı üretirken, savunmada rakibine de 7 sayı şansı tanıdı. Devrenin bitimine 3.5 dakika kala hücumda bir kez daha 7 sayı üreten takımımız savunma dozajını arttırmayı ihmal edince Erdemirspor devre öncesinde 11 sayı üretti ve karşılaşmanın ilk yarısı 38-33 sona erdi. Soyunma odasına 5 sayı önde giren erkek basketbol takımımızda Lakovic ve Songaila 8'er sayı ile öne çıkarken, bu sezon yerli statüsünde oynatacağımız Shumpert 6 sayı üretti. İkinci çeyrekte Furkan, Cevher ve Evren'den 3'er sayılık basketler bulan takımımız devrenin genelinde top paylaşımı yapan, hücumda Lakovic'in önderliğinde olan ve pota altında Darius Songaila'yı sık sık topla buluşturan bir takım kimliğinde yer aldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Ender - Gordon - Shipp - Songaila ve Sertaç beşiyle başlayan Galatasaray, çeyreğin başında rakibine potayı göstermedi. Savunma dozajını arttıran ve hücumdan üst üste isabetli basketlerle dönen takımımız rakibi karşısında periyodun bitimine yaklaşık 3 dakika kala farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Üçüncü periyodun sonlarına doğru savunmada istediği seviyeye çıkamayan Galatasaray erkek basketbol takımı karşılaşmanın son çeyreğine 57-51 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine Tutku - Shumpert - Haluk - Cevher ve Furkan beşiyle çıkan takımımız rakibi karşısında oyunu domine etmeye devam etti. Savunmayı arttıran, hücumda pota altından ve dışarıdan basketler bulan Galatasaray son çeyrekte rakibine sadece 8 sayı şansı tanırken hücumda Tutku'nun önderliğinde olmak üzere toplamda 14 sayı buldu ve karşılaşmadan 73-59 galip ayrıldı.

Takımımızda sayı dağılımı şu şekilde oldu;
Joshua Shipp 3 sayı, Jamon Gordon 2 sayı, Jaka Lakovic 10 sayı, Caner Topaloğlu 1 sayı, Preston Mert Shumpert 11 sayı, Evren Büker 3 sayı, Sertaç Şanlı 11 sayı, Furkan Aldemir 9 sayı, Darius Songaila 17 sayı, Ender Arslan 3 sayı, Cevher Özer 3 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0