Hazırlık Maçı | Galatasaray 79-77 Cibona Zagreb

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Slovenya'da sürdüren Galatasaray erkek basketbol takımı, dün oynadığı hazırlık karşılaşmasında THY Euroleague önelemesi takımlarından Hırvatistan temsilcisi KK Cibona Zagreb'i 79-77'lik skorla mağlup etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan hazırlık karşılaşmasının ilk yarısı 39-37 takımımızın lehine bitti. İkinci yarıda rakibi karşısında üstünlüğünü sürdürmeye devam eden Galatasaray erkek basketbol takımında Hırvat pivot Luksa Andric kaydettiği 18 sayı ile maçın yıldızı olurken, Joshua Shipp kaydettiği 15 sayı ile galibiyette pay sahibi oldu.

Geçtiğimiz sezon ligde final oynayarak büyük bir başarı sergileyen erkek basketbol takımımız yeni sezon öncesinde çalışmalarına devam ediyor. Bir önceki gün Sloven ekibi Union Olimpija'yı mağlup etmeyi başaran erkek basketbol takımımız dün oynanılan karşılaşmada da Avrupa basketbolunda önemli bir geçmişe ve geleneğe sahip olan Hırvat ekibi Cibona Zagreb'i mağlup etmeyi başardı. Eurobasket2011'de mücadele eden oyuncuları Jaka Lakovic, Darius Songaila ve Ender Arslan'dan yoksun olarak hazırlık karşılaşmalarında boy gösteren takımımızda geçen sezon takımımıza katılan ve elde ettiğimiz başarıda pay sahibi olan Luksa Andric, dün eski takımına karşı forma giydi. Eurobasket2011'de milli takımı ile mücadele eden ve gruplarda elenen tecrübeli oyuncu kendisine verilen 10 günlük tatilin tamamını kullanmayarak takıma katıldı ve hazırlık maçlarında forma giymeye başladı. Cibona Zagreb karşısında 22 dakika sahada kalan Luksa Andric, hücumda bulduğu 7/12 şut isabetiyle istatistik hanesine yazdırdığı 18 sayı kendisini en skorer oyuncu yapmaya yetti.

Rakibi karşısında ilk çeyreği 18-20 kapatan takımımız, ikinci periyotta hücumda skor opsiyonlarını arttırmasının yanı sıra savunmasını sertleştirince devreyi 2 sayı ile önde kapatmayı başardı. Mücadelenin üçüncü çeyreğinde de savunmasını sürdüren ekibimiz, final periyoduna girerken 59-54'lük skorla avantaj sağladı. Özellikle pota altında Luksa Andric ile sayılar bulan takımımız, hem boyalı alanda hemde dış atışlarda Shipp-Gordon ikilisinden destek bulunca karşılaşmayı 2 sayılık farkla kazanmayı bildi. Galatasarayımızın kısa rotasyonunda en önemli isimlerinden birisi olan Tutku Açık, hücumda 7 asist yaparken forma giydiği 21 dakikaya 7 sayı sığdırdı. Yeni transferlerimizden Jamon Gordon'un 22 dakikada takımımıza sağladığı 12 sayılık katkının yanı sıra, tecrübeli oyuncu savunmada da 2 top çalma ve 3 ribaund ile oynadı.

Takımımız hazırlık etabının 2.bölümünde son hazırlık maçını bugün saat 18:00'de Çek Cumhuriyeti ekibi CEZ Nymburk ile oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0