Ivanka Matic resmen Galatasaray Medical Park'ta..

Bir süredir kadın basketbol takımımız ile antremanlara çıkan ve başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu tarafından denenen 32 yaşındaki Sırbistan doğumlu 195 boyundaki oyuncu Ivanka Matic yeni sezonda Galatasaray Medical Park forması giyecek. Geçtiğimiz sezon Fransa'nın Tarbes GB takımında forma giyen tecrübeli oyuncu 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda forma giyiyor. Ivanka Matic devre arasında Slyvia Fowles'ın takıma katılmasıyla birlikte takımımızda 6.yabancı konumunda olacak.

Transfer döneminin en sükse transferlerini yapan ve özellikle yabancı transferde son derece önemli isimlerle anlaşan Galatasaray Medical Park kadrosuna dünyanın en iyi kadın basketbolcusu Diana Taurasi, geçtiğimiz sezon Avrupa'da en iyi oyuncu ödülünü alan Alba Torrens, Avrupa'da en iyi oyunkuruculardan birisi olan Epiphany Prince ve WNBA'de adından söz ettirmeye başlayan Tina Charles ile sözleşme imzaladı. Yerli transferde Şaziye İvegin ve Sariye Kumral gibi tecrübeli isimlerle sözleşme imzalarken, kadın basketbolunun gelecek vaadeden genç isimlerinden Ayşe Cora'yı da kadrosuna katmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon Fransız temsilcisi Tarbes GB takımında forma giyen 32 yaşındaki tecrübeli pivot Ivanka Matic, mor-beyazlı takımın formasını ligde 28, Avrupa arenasında da 8 kez giydi. Fransa Ligi'nde forma giydiği 28 maçta maç başı ortalama 22 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu bu süre içerisinde istatistik kağıdına 10.1 sayı - 6.8 ribaund - 0.3 asist ve 0.2 blok yazdırmayı başarırken sezon genelinde kullandığı orta mesafeli şutlarda da %49.1 isabet sağlayabildi. Üç sayı çizgisinin gerisinden 7 atış deneyen Ivanka Matic, bu atışların 5'inde isabet bulmayı başarırken, 28 maçta 84 kez gittiği serbest atış çizgisinde %70.2 isabet bularak takımı adına 59 sayı ile ayrıldı.

Kadın basketbolunda Avrupa'nın bir numaralı platformu olan Euroleague'de 8 maçta forma giyen Ivanka Matic'in geçen sezon formasını giydiği Tarbes GB gruplarda kadın basketbol takımımız ile birlikte C grubunda yer alıyordu. Grubun ilk maçında Fransız temsilcisi ile Galatasaray karşısında 27 dakika süre bulan tecrübeli oyuncu bu süre içerisinde sadece 6 sayı üretebildi. Bunun yanı sıra istatistik kağıdında adının karşısında 4 ribaund - 1 asist - 1 blok yazdırabilen tecrübeli oyuncu takımının 68-84'lük mağlubiyetine, galibiyetimize, engel olamadı. Grupta oynanılan 10 karşılaşmanın 8'inde forma giyen Matic bu karşılaşmalarda takımı adına 28.4 dakika sahada kaldı ve maç başına istatistik kağıdına 11.6 sayı - 5.9 ribaund - 0.4 asist ve 0.3 blok yazdırmayı başardı. Forma giydiği 8 karşılaşmada boyalı alanda 60 şut denemesinde bulunan Matic, bu şutların sadece 28'inde isabet bulabildi. Boyalı alanda elde ettiği % 46.7'lik isabetin yanı sıra faul çizgisinden %87.2 isabetle ayrılan tecrübeli oyuncu, üçlük çizgisinin gerisinden denediği 2 atışın birisinde isabet buldu.

Tarbes GB forması altında gösterdiği performans doğrultusunda Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda milli takıma davet edilen tecrübeli forvet/pivot milli forma altında mücadele ettiği 4 karşılaşmada takımının önemli isimlerinden oldu. Maç başına 22.5 dakika sahada kalan Matic bu süre içerisinde maç başı ortalama 10.8 sayı - 7.0 ribaund - 0.8 asist - 0.5 blok ile oynadı. Turnuvada boyalı alanda kullandığı 30 şutta 16 isabet bulan tecrübeli oyuncu, 20 kez gittiği faul çizgisinden de 11 kez isabet bulabildi.

Daha evvel kariyerinde CZ Belgrad, ASPTT Aix en Provence, USO Mondeville, Spartak Moscow Region, Avenida Salamanca, USK Prag ve Tarbes GB forması giyen tecrübeli oyuncu yeni sezonda Galatasaray Medical Park forması giyecek ve kadın basketbol takımımızın başarısı için mücadele edecek. Ivanka Matic'e hoşgeldin diyor ve formamız altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0