Maç Önü | Çarşamba maçlarına alışalım..

TFF'nin yeni talimatıyla hafta ortasında yapılacak olan karşılaşmalardan ilkini ligimizin 3.haftasında deplasmanda Kardemirçelik Karabükspor karşısında oynayacak. Hafta içi maçlarına alışmamız önümüzdeki sezon için bize avantaj sağlar umarım. Malum hedef belli, hedefe ulaşırsak olacaklar da belli.

Geçen hafta diye yazıya başlamaya alışmışım ama artık o kalıbı kullanamıyorum çünkü Samsunspor maçının üzerinden sadece 3 gün geçti. Her neyse, Samsunspor karşısında oynanan ve "hala zaman lazım" düşüncesini bize tekrar hatırlatan maç için yorum yapmak gerekirse ilk haftalarda takım oyunundan çok bireysel hatalar ve bireysel yetenekler önemli mantığının ortaya çıktığını gördük. Nitekim attığımız ilk gol bireysel yeteneğin, yediğimiz gol ise tamamen bireysel hatanın ürünü. Maçları skor üzerinden yorumlamanın yanlış olduğu çoğu maç için geçerli oldğu gibi bu maç için de geçerli. Eğer skor üzerinden yorumlarsak 3-1 çok net ve iyi bir skor ama oynanan oyuna bakarsak o kadar da iyi ve iç açıcı olmadığını görebiliriz. Samsunspor'un çok kötü oluşu, oyunu kendi yarı sahasında kabul edişi ve hücuma destek veremeyişi bizim topla daha çok oynamamıza aynı zamanda da daha baskın görünmemizi sağladı. Fakat ne olursa olsun sezonun ilk haftalarında bu oyunla alınan 3 puan değerlidir. Şimdi sıradaki maçı düşünmek lazım.

3.haftada geçen sezon lige çıkan ve iyi bir çıkış yaparak ligi 9.sırada bitiren Karabüksporla karşılaştığımızı yineleyelim.  Ligin ilk haftasında Sivasspor'u ağırlayan ve 2-1'lik skorla geçen Karabükspor ikinci haftada aynı skorla Gençlerbirliğine mağlup oldu. Karabükspor için en tehlikeli isimlerden birisi bu sezon Norveç'in Valerenga kulübünden transfer edilen Jameikalı  Luton Shelton oldu. Jameikalı forvet biri Sivasspor ve birisi de Gençlerbirliği maçı olmak üzere iki gol attı. Sezon öncesinde 13 futbolcusunu gönderen ve 17 futbolcuyla anlaşan Karabükspor yeni bir ekip kurmaya çalışıyor ve alışma süreci her takım için -bkz.Galatasaray- olduğu gibi onlar içinde sıkıntılı olacaktır. 

Karabüksporla oynadığımız son 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetimiz var. Teknik direktörümüz Fatih Terim'in geçen hafta Samsunspor'a olduğu gibi Karabükspor'a karşı da mağlubiyeti yok. Karabüksporla geçen sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadığımız maçı 2-1 kaybetmiştik.  Tek golümüzü ise 75.dakikada Barış Özbek kaydetmiş ve ikinci yarıda Aslantepede oynanan maç ise golsüz bir şekilde berabere bitmişti. Oynanan son 6 maçta kalemizde 4 gol görüp Karabükspor ağlarına 12 gol gönderdiğimiz de bir diğer istatistik.. 

Futbolcularımız bugün saat 13:30'da karayoluyla Karabüğe hareket etti. Yarın saat 18:45'de oynanacak karşılaşmayı Bünyamin Gezer yönetecek yardımcılığını ise Asım Yusuföz ve Erdinç Sezertam yapacak.

Karabükspor maçı kadrosunda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek oyuncularımız şöyle:
Servet Çetin, Çağlar Birinci, Aykut Erçetin


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0