10 resmi maç, 10 galibiyet..

Geçen sezon Oktay Mahmuti'yi göreve getiren ve tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde yapılanma içerisine giren ve her geçen gün üzerine koyarak devam etmeyi başaran Galatasaray erkek basketbol takımı, yeni sezonda da rakiplerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Sezona tabir-i caizse peri masalı gibi bir başlangıç yapan erkek basketbol takımı 4 THY Euroleague, 3 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Lig maçından oluşan 10 maçlık bölümde rakiplerini üzmeyi başardı. Sezonun ilk resmi maçına 30 Eylül akşamı çıkan erkek basketbol takımımız 22 Ekim'e kadar geçen süreçte 10 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray kulüp tarihinde ilk kez Euroleague'e katılma başarısı gösteren erkek basketbol takımımız sezonun ilk resmi maçında 30 Eylül akşamı THY Euroleague elemeleri kapsamında Yunanistan'ın PAOK BC takımı ile karşılaştı. Bu karşılaşmadan galip ayrılarak bir sonraki gün Fransız temsilcisi Asvel Basket ile karşılaşan takımımımız rakibi karşısında üstünlüğünü kabul ettirerek sahadan galibiyetle ayrıldı. THY Euroleague'de normal sezonda mücadele edebilmek için Lietuvos Rytas engelini geçmek zorunda olan erkek basketbol takımımız elemelere ev sahipliği yapan Litvanya ekibini 8bin taraftarı önünde mağlup ederek THY Euroleague biletini kaptı. Avrupa'nın bir numaralı basketbol organizasyonuna katılma hakkı elde eden Yenilmez Armada, mücadele etme hakkı kazandığı D Grubu'nda oynadığı ilk maçında da uzun zamandır bu turnuvada boy gösteren Polonya temsilcisi Asseco Prokom'u deplasmanda yenmeyi başardı. THY Euroleague'de tarihinde ilk kez mücadele eden Galatasaray erkek basketbol takımı böylece bu alanda oynadığı ilk maçından da galibiyetle ayrılarak büyük bir başarıya imza attı.

THY Euroleague kapsamında elde ettiği tarihi başarıların ardından Galatasaray erkek basketbol takımı, favorisi olduğu Spor Toto Türkiye Kupası'nda sekizli finallerde boy göstermek için Samsun'da düzenlenen grup maçlarında parkeye çıktı. Grubun ilk maçında Antalya BŞB'i mağlup eden takımımız, ikinci maçında Erdemirspor'u mağlup ederken gruptan çıkmayı da garantilemişti. Grubun son maçında Banvit Kırmızı ile formalite maçında karşılaşan takımımız rakibi karşısında rahat bir galibiyete uzanarak grupta 3 maç sonunda 3 galibiyete imzasını attı ve yenilmezliğini sürdürdü.

Geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu ile finalistini karşı karşıya getiren Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda erkek basketbol takımımız ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker ile karşılaştı. Geçtiğimiz sezon lig ve kupa şampiyonu olan, THY Euroleague'de TOP16 yapma başarısı gösteren ezeli rakibi karşısında iki uzatma sonunda 103-97'lik skorla galibiyete uzanan Galatasaray erkek basketbol takımı tarihinde 2.kez bu kupaya uzanırken, peri masalı gibi başladığı sezonda yenilmezliğini sürdürmeye devam etti. Bu kupa aynı zamanda erkek basketbol takımının en son 1995'te kazandığı Türkiye Kupası'nın ardından ilk kez müzesine getirdiği kupa olma özelliğini taşıyordu. Galatasaray erkek basketbol takımı 16 yıl aradan sonra ilk kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Geçtiğimiz sezon Beko Basketbol Ligi'ni normal sezonda 3.sırada tamamlayarak play-offlara katılma hakkı kazanan ve play-off finali oynayarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray erkek basketbol takımı, yeni sezonda da Beko Basketbol Ligi'nin en büyük favorisi konumunda yer alıyor. Geçtiğimiz sezon ligde 2 kez kaybettiği Olin Edirne karşısında sezona merhaba diyen takımımız karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 71-98 gibi net bir skorla kazanarak Beko Basketbol Ligi'ne galibiyetle başladı. Ligin ikinci hafta karşılaşmasında geçtiğimiz sezonu normal sezonda 2.sırada tamamlayan, play-off yarı finalisti Bandırma Banvit'i evinde ağırlayan erkek basketbol takımımız baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 84-73 galip ayrılarak ligde iki maç sonunda iki galibiyet alarak yoluna devam ediyor.

Sezonun ilk resmi maçına 30 Eylül akşamı çıkan Galatasaray erkek basketbol takımı, geride bıraktığımız 24 gün içerisinde 10 resmi maça çıktı ve bu maçların hepsinde sahadan galip ayrılmayı başardı. Ortaya koydukları mücadele, seyir zevki, kazanma arzusu ve isteği ile taraftarların gönlünde ayrı bir yere sahip olan Galatasaray erkek basketbo takımı, 1990'lı yılların başında olduğu gibi Yenilmez Armada'lı günlerine geri dönüyor. Geçen hafta yazımızda belirttiğimiz gibi, rakiplerimize korku salacak, bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak olan o ruh aramıza geri döndü. Ve dönerken not bıraktı. "Geri döndüm, imza: Yenilmez Armada.."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0