Ali Dürüst: "Hakemlik adına utanç verici bir geceydi.."

Galatasaray ikinci başkanı Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig'in 8.haftasında evimizde oynadığımız ve sahadan 4-2 mağlup ayrıldığımız Gaziantepspor karşılaşması sonrasında karşılaşmanın hakemleri hakkında oldukça sert açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı katleden orta hakem Abdullah Durmaz ve yan hakem Serdar Diyadin'i üzeri kapalı olarak eleştiren tecrübeli yöneticimiz, hakemlerin talimat aldıklarını ve taraftarları provake etmek için planlı olarak hareket ettiklerini, birilerinin Galatasaray'ı mevcut bulunan kaosun içine çekmek istediklerini düşündüğünü dile getirdi. İkinci başkanımız Ali Dürüst'ün tüm açıklamaları şu şekilde..

HAKEMLER
Öncelikle elbette rakibimiz Gaziantepspor'u kutluyoruz. Ancak hakemlik adına utanç verici bir geceydi. Galatasaray daha çok 3 puan kaybeder ancak futbolu bu şekilde çirkinleştirmeye kimsenin hakkı yok. Burada seyirciyi de kutlamak lazım, bu tahriklere gelmediler. Sahiden takımlarını desteklediler. Seyirciyi galeyana getirmek için her türlü tedbir alınmıştı. Bunun son olmasını istiyorum.

Futboldaki kaosun içinde olmayan Galatasaray'ı da kaosun içine çekmeye çalışanlar var. Biz bunlara izin vermeyeceğiz. Sahadaki hakemlerin, başkanlarından aldığı talimatla böyle çıktığını düşünüyorum. Galatasaray daha puan kaybeder, puanlar kaybeder ama biz futbolu kazanmaya çalışıyoruz. Fedakarlığımız bunun için. Seyircilerimizi kutluyoruz bu tahriklere kapılmadılar.

Maçın hemen başında Engin'e gösterilen 5. dakikadaki sarı kartta zaten olay kendini belli etti. Yan hakemin kırmızı karta (Servet'e gösterilen kart) müdahale ederkenki ifadesini televizyondan gördüğünüz vakit artık bir şey konuşmaya gerek yok. Dolayısıyla 8-9 kişi oynayan bir takım 5-6 dakika fazla oynuyor. Sahiden üzüntülüyüz. Futbol bir kaostan geçiyor, kulüp olarak bu kaosu önlemek için bütün fedakarlığı yapıyoruz ama aynı anlayışı görmüyoruz. Ve birileri bizi bu kaosa çekmek istiyor, sürüklemek istiyor.

SAKATLIKLAR
Futbolun içinde olan şeyler, bu tip sakatlıklar olacak. Hatalı goller yenilecek, hepsi olacak. Yani futbolcular da hata yapabilir ancak burada bunun taammüden olduğunu düşünüyorum. Biz futbolu güzelleştirmek için bütün fedakarlığı yapıyoruz, herkesten de aynı anlayışı bekliyoruz. Hakemlik adına kötü bir geceydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0