ANALİZ | Zihne düşen notlar..

Spor Toto Süper Lig'in 9.haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşan Galatasarayımız, ilk devresini 1-0 önde kapattığı karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak puanını 17'e yükseltti. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Galatasarayımız, 39'da Johan Elmander'in kafa golüyle rakibi karşısında öne geçti. Devreyi bu skorla önde kapatan takımımız, ikinci yarıda dakikalara 71'i gösterdiğinde Selçuk İnan ile farkı 2'e çıkarttı ve maçta başka gol olmayınca karşılaşma bu sonuçla sona erdi.
11. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşun ardından ceza sahası önünde topla buluşan Yekta'nın vuruşunda top yandan auta gitti.
19. dakikada Selçuk İnan'ın sol çaprazdan yerden kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Riera'nın vuruşunda top defanstan sekti. Seken topu önünde bulan Elmander'in şutunda, top az farkla auta gitti.

Hep ne söyledik. Galatasaray uzun zaman sonra özlediği bir özelliğe kavuştu: Duran top yeteneği. Araştırmalar gösteriyor ki, takımlar ortalama 10 maçta bir kez kornerden gol buluyorlar. Ama denemeye devam. Bravo Galatasaray.

Kayserispor'un yıldız oyuncusu Amrabat, maçın en tehlikeli atağını 21. dakikada Galatasaray kalesinde yaşattı. Faslı oyuncu orta alandan aldığı topla tüm Galatasaray savunmasını çalımlayıp sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Pozisyondan yararlanmadıysa da sarı-kırmızılılara mesajı ulaştırdı.

Ceyhun Gülselam ve Çağlar Birinci'nin ilk 11'de yer alamaması düşündürücü. Bu pozisyondan sonra bir kez daha aklıma düştü. Çağlar,antrenmanlarda da beklenenin üstüne çıkabilen bir oyuncu değil, biliyorum. Ancak, Ceyhun'un savunma göbeğine yerleştirilmesi hem fiziken hem de oyun kurma açısından Galatasaray'a çok şey katabilir. İletelim.

39. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Riera'nın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Elmander'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0

Elmander ilk imza attığı günden beri onu savunuyorum. Onu taraftara tanıtmak için yazdığım yazılardaki tüm özelliklerini şu ana kadar göstermeyi başardı. Üstelik, ilk 11'deki yerini de söke söke aldı. Takım iyice oturmayı başarırsa, en çok konuşulan isim olmayı başaracak. Kayseri karşısında 40 derece ateşle sahaya çıkması ve sahanın en iyilerinden birisi olması onun nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Elmander çok daha iyi olacak. Şimdilik biraz daha sabır.

52. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşunda Hakan Balta'nın kafa vuruşunda top auta çıktı.
56. dakikada sol kanatta topla buluşan Hasan Ali'nin ceza sahası içine yerden sert yaptığı ortaya yapan kimse dokunamayınca top auta gitti.
59. dakikada sol kanatta hareketlenen Hasan Ali'nin yaptığı ortaya Ömer kafayı vurdu, top üstten auta gitti.
63. dakikada orta alanda topu kaparak ilerleyen Ömer'in ceza sahası dışından vurduğu şutta top yandan auta çıktı.
68. dakikada topla buluşan Amrabat'ın ceza sahası dışından vurduğu şutta top az farkla auta gitti.

Ön liberoların en önemli görevi, stoperleri korumak ve önlerinde adeta bir kalkan oluşturmaktır. Savunmanın önündeki yeri kaybetmemek, rakip oyunculara koşu yapabilecek boşluklar yaratmamak orta saha göbeğindeki futbolcuların asli görevleridir. Galatasaray öne geçtiği tüm maçlarda, geri çekilmeler yaptı. Ancak orta sahadaki isimler yapı itibariyle, bu oyun anlayışına pek uygun gözükmüyorlar. Bu nedenle, Fatih Terim'in alternatif bir oyun anlayışı geliştirmesi şart.

72. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan ve rakibini geçen Elmander'in pasında ceza sahasında topu önüne alan Selçuk İnan'ın yerden düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu 2-0.

Bu gol, takımı rahatlatmasaydı, inanın son 15 dakika çok daha zor geçecekti. Bu nedenle Selçuk'un doğru yerde olması ve düzgün vuruşu koca bir alkışı hakediyor. Ancak bu konuda da devamlılık gözlememiz gerekiyor.

Bu kez, maç oynanırken zihnimden geçenleri not ettim sizler için. Aslına bakarsanız olumsuz eleştiri okları yöneltilebilirdi bu akşam. Ancak, o kadar eksiğin hatırına, eleştirmek için biraz daha beklemek en sağlıklısı gibi görünüyor.

4 yorum:

  1. Takıma bu sene semih monte edilsin yeter.Son derece sakin aklı başında top oynadı.Gökhan zan veya servet gibi her topu ayağına aldığında yüreğim ağzıma gelmedi en azından.Takımın hücum gücünü arttırması gerekli.Riera hiç bir pozisyonda girmiyor ceza alanına.marek heinz i hatırlatıyor bana.her iki kanadın çalışmaması çok etkiliyor hücum gücümüzü.

    YanıtlaSil
  2. ambarat dan söz etmişsiniz. bi kaç spor yorumcusu tarafından (hakan ünsal dahil) galatasarayın bu oyuncuyla yakından ılgılendığını açıkladı. buyuk takım oyuncusumudur bılemem ama PSV dekı grafıgıde oldukça ıyı bence. ınsallah alırız. eger bızde tutarsa hem galatasaraya hem kendıne faydalı bı oyuncu olur.

    YanıtlaSil
  3. bence Galatasaray'da veya herhangi bir büyük kulüpte başarılı olamaz.Fiziksel yeterliliğini beğenmediğim gibi,mental olarak da eksiklikleri bulunuyor.

    YanıtlaSil
  4. Ceyhun'un stoperde oynaması gerektiğini söylemişsiniz fakat kimin yerine oynaması gerektiğini anlayamadım. Stoperlerden 1 tanesi şu anda takımın değişilmez defansı, ötekisi ise taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan, gelecekte büyük umutlar beslenen ve maçta da hatasız oynayan Semih. Güzel yazınız için tebrik ediyorum ancak Ceyhun'un stoperde oynaması gerektiği yorumunuza maalesef katılmıyorum. ceyhun konusunda benim yorumum, yorulan ve defansa çekilen dakikalarda biraz daha erken ortasahada defansif katkı için oyuna alınabilirdi, biraz geç bir değişiklik oldu şeklindedir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0