TKBL | Sarayın Sultanları'nın bileği bükülmüyor!

Bu sezon oynadığı bütün resmi maçları kazanma başarısı gösteren Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 4.haftasında deplasmanda Samsun Basketbol ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları, oynadığı 10.resmi maçından da galibiyetle ayrılarak yenilmezliğini sürdürdü. Samsun'da rakibi karşısında devreyi 29-44 önde tamamlayan Ceyhun Yıldızoğlu ve öğrencileri, karşılaşmadan da 63-88'lik üstünlükle ayrılmasını bildi. Galatasaray Medical Park'ın ve maçın en skorer ismi Amerikalı süperstarımız Diana Taurasi oldu. Tecrübeli yıldız karşılaşmayı 31 sayı - 4 ribaund ve 3 asist ile tamamlayarak galibiyette büyük rol oynadı.

Maça her iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Maçın ilk 3 dakikası 8-8’lik eşitlikle geride kalırken bu dakikadan sonra oyunda etkili olmaya başlayan Galatasaray Medical Park, Diana Taurasi ve Tina Charles ile rakip potada üst üste sayılar bulurken, sert savunması ile de rakibine kolay sayı şansı vermedi ve periyodun son 2 dakikasına girilirken skoru 11-21’e taşıyarak 10 sayılık farka ulaştı. Periyodun geride kalan süresinde her iki takım da sayı bulurken, skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park ilk 10 dakikayı 14-27 önde tamamladı. İkinci periyoda da hızlı başlayan konuk ekip, Epiphanny Prince ve Gülşah Gümüşay ile skor üretirken, Samsun Basketbol da rakibine Jayne Appel ile yanıt verdi. Başarılı savunması ile rakibine kolay sayı şansı vermeyen Sarı Kırmızılı ekip, eline geçirdiği fırsatlardan da iyi yararlanınca farkı giderek açmakta zorlandı ve devrenin son 5 dakikasına da 21-34 önde giren taraf oldu. Son beş dakikada rakip potada 8 sayı bulan Sarı Kırmızılı ekip, rakibine de 8 sayı şansı verse de ilk devreyi 29-44 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci devreye Mary Miller’ın sayısı ile başlayan Samsun Basketbol, Deniz Çolakoğlu ile de farkı 9 sayıya indirse de, çabuk toparlanan konuk ekip bu sayılara cevap vermekte zorlanmadı. Eline geçirdiği fırsatlardan iyi yararlanan Galatasaray Medical Park, periyodun son 3:23 dakikasına girilirken skoru 41-54’e taşıdı. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren konuk ekip maçın final periyoduna da 45-66’lIk skorla önde girdi. Maçın final periyoduna hızlı başlayan Samsun Basketbol, ilk dakikalarda yakaladığı 9-0’lık seri ile skoru 54-64’e taşıdı. Son periyodun ilk 3 dakikası skor üretemeyen Galatasaray Medical Park, final periyodundaki ilk sayısını Diana Taurasi ile bulurken, yine aynı oyuncunun sayıları ile skor avantajını korudu ve mücadelenin son 6 dakikasına da 57-73 önde girdi. Bu dakikadan sonra da rakibine üstünlüğü kaptırmayan Galatasaray Medical Park, Samsun Basketbol’u 63-88 yenerek liderliğini ve yenilgisizliğini sürdürdü.

SAMSUN BASKETBOL (63): Gülşah Çelebi (1 ribaund-1 asist), Mary Miller 17 (4 ribaund), Melike Bakırcıoğlu 1 (7 ribaund-3 asist), Deniz Çolakoğlu 5 (1 ribaund-1 asist), Jillian Robbins 14 (6 ribaund-1 asist), Doğa Comba 2 (1 ribaund), Kelly Miller 4 (8 ribaund-3 asist), Jayne Appel 15 (8 ribaund-1 asist), Gökçe Doğan 5 (1 ribaund-2 asist)

GALATASARAY MEDICAL PARK (88): Epiphanny Prince 10 (5 ribaund-1 asist) , Ayşe Cora 3 (1 asist), Bahar Çağlar 9 (1 ribaund-2 asist), Işıl Alben 6 (2 asist), Gülşah Gümüşay 6 (5 ribaund), Diana Taurasi 31 (4 ribaund-3 asist), Şaziye İvegin, Alba Torrens 15 (4 ribaund-3 asist), Sariye Kumral (1 asist), Melisa Can 2 (3 ribaund-1 asist), Tina Charles 6 (12 ribaund-2 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0