Açıklama: Shaqiri transferi ve sonrası..

Öncelikle çok samimi duygularla şunu belirtmek isterim. Bu yazıyı yazacağımıza, Xherdan Shaqiri'nin haberini geri çekeceğimize en üst tepeden yayınlamaya devam etsek, sizlerle birlikte transferi yorumlayabilmeyi inanın çok isterdik. Yaşananlar adına, borsaya bildirilmesi sonrasında "resmen" ibaresi kullandığımız ve sizleri yanılttığımız için tüm takipçilerimizden, okurlarımızdan özür dileriz. Sizlerin yaşadığı hayal kırıklığının aynısını yaşadığımızdan emin olabilirsiniz. Hayal kırıklığı yaşattığımız için, sizleri umutlandırdığımız için özür dileriz. Zaten bu konuda ne söylesek az ama konuşsak tesiri yok, sussak gönül razı değil. Ama bundan sonra durum çok daha farklı olacak, bunun teminatını verebiliyoruz.

Gelelim Xherdan Shaqiri konusuna.. Malumunuz, devre arasında yaklaşık 25 gündür Shaqiri ile yatıp, Shaqiri ile kalkıyoruz. Transfer listesinde bir numaralı isim olan İsviçreli oyuncuyu kulüpte herkes konuştu. Teknik direktöründen tutun, başkanına kadar dillerden düşmeyen bir oyuncuydu Shaqiri. Hatta yaklaşık 20 gündür temasların bulunduğu bir transfer-di. İlk teklif yapılmış, rededilmişti. İkinci teklif yapılmış ve şartlarda anlaşma sağlanmıştı. Dün akşam üzeri yapılan toplantı sonrasında da borsaya bildirildi. Bu bildirim aynı zamanda transferin bittiğinin sinyalini veriyordu. Çünkü toplantıda başkan son şartları sunmuş, teknik direktörümüz kabul etmiş ve transfer resmi olarak bitirilme aşamasındaydı. Başkan son kez gidecek, teminatı veya parayı verecek ve Shaqiri'yle birlikte dönecekti. En azından tüm beklentiler buydu. Beklentilerin hepsi boşa çıktı. Basel'in 15 milyon euro bonservis istediği söyleniyor, son gün. Ne kadar doğru, ne kadar yanlış tartışılır. Bu konuda da net bir fikrimiz yok. Elimizde bu konuda sadece Ali Dürüst'ün yaptığı "Kabul edemeyeceğimiz bir rakam istediler." açıklaması var.

Dün toplantı gerçekleştirilip, borsaya bildirildiğinde bize gelen "Bitti" haberiyle birlikte bir heyecana kapılarak günlerdir beklettiğimiz analiz ve videoyu yayınladık. Çünkü toplantı sonrasında bu transfer bitmişti. Keza toplantıda masaya yatırılan teklif sonrasında teknik direktörümüz ısrarla bu transferin bitirilmesini istemiş, başkanda onay vermiş ve transfer bitirilmek üzere son kez Basel'in kapısını çalınmıştı. Zaten borsaya da bu konuda formalite sayılacak bir bildirim yapılmıştı. Yazın yaşananlardan sonra borsaya bildirim yapılırken ara transfer döneminde temkinli davranıyorduk. Keza ne görüştüğümüz Amrabat için bildirim yaptık, ne bir başka görüşülen Gökhan Töre için, ne de Matias Suarez için bildirim yaptık. Hatta ve hatta şu anda görüşülen hiç bir isim için bildirim yapılmadı. Bildirim yapılan tek isim Yiğit Gökoğlan bir gün sonra imzayı attı. Shaqiri'de de böyle olacaktı. Bugün öğle saatlerinde ne olduysa tüm ajans ve kişilerin "bitti" demesine rağmen Shaqiri transferi iptal oldu. "Neden iptal oldu, niçin iptal oldu" sorularının yanıtlarını herhalde yarın akşam basın toplantısında Fatih Terim'in ağzından bizzat duyacağız. Şimdilik sadece bazı spekülasyonlar yer alıyor, gerçeklik payı ne kadar doğru tartışılır.

Tüm bu yaşananlar bizim yanlış yaptığımız gerçeğini değiştirmez. Taraftarlık duygusuyla hareket edip, transferi bitirdik. En azından bize göre bitmişti, gelen haberler bu yöndeydi. Borsaya bildirilmeden analiz yayınlamama geleneğimize devam etmiş ve bildirim yapıldıktan sonra Shaqiri analizini ve videosunu yayınlamıştık. Aynı hareketi bu sene tüm transferlerde yaptık. Sadece bu transfere özel bir durum değildi. Ama yanıldık, yanlış yaptık, hata yaptık. Bunun farkındayız. Ve bu yaşananlar bize ders olsun. Bugünden itibaren kulübümüzün herhangi bir resmi iletişim kanalında teyit edilmeden, açıklanmadan futbol takımımıza ait herhangi bir transfer analizi ve videosu yayınlamayacağız. Transfer resmi siteden açıklanır, borsaya sözleşmenin şartları bildirilir sonrasında biz analiz veya videoyu gireriz, bilgileri geçeriz. Transfer için takip eden arkadaşlar varsa, üzgünüz. Bu dakikadan sonra bir daha sizi ne yanıltmak isteriz, ne de hayal kırıklıklarınıza sebep olmak isteriz. Dün akşam saatlerinden itibaren yaşananlar adına yeniden özür dileriz. Giriş paragrafında da dediğimiz gibi; konuşsak tesiri yok, sussak gönül razı değil. Hatamız varsa affola demeyeceğim, keza hatamız var. Hakkınızı helal edin.

Bir başka konuya değinmeden geçmek olmaz. Shaqiri transferinin iptal olması sonrasında gerek twitter'dan, gerek facebook'tan ve gerekse e-maillerden saçma sapan geri dönüşler aldık. Ana avrat küfür eden mi istersin, çoluğumuza çocuğumuza sayıp-söven mi istersin, yoksa reklam için yapıp bu işten para kazandığımızı ima edip saçma sapan hakaretler edenler mi istersiniz.. Hangisinden isterseniz dolusuyla var. Eleştirilere her zaman açığız ama bu şekilde olan eleştirilere değil. Bu site ne reklam için bazı şeyler yaptı, ne de para kazanmak için bu siteyi kurduk. Hiç bir çıkar gözetmeden, tek kuruş kazanmadan birşeyler yapmaya çalıştık, yapmaya da devam edeceğiz. Yoksa bizim görmediğimiz ama sizlerin gördüğü reklamlar sitemizde dönüyor da, biz mi farkında değiliz? 
FCN Blog Ekibi

16 yorum:

  1. İstenmeyen bir durum oluştu hemde herkes adına yönetimden taraftara hatta yayıncılara kadar.
    Ben kap'a bildirildikten sonra iş bitti diye düşünmüştüm sizin gibi ama olmadı...
    Size gelirsekte fcn'nin çok sağlam bir takip grubu var, bir yanlışlıkta sizi yarı yolda bırakacaklarınıda düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bir risk aldınız ve kaybettiniz. Bir okurunuz olarak pek sorun olacağını düşünmüyorum ama profosyonel görünümünüze yakışmadı. Önümüze bakmak lazım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu bizler kadar sizin de bu transfer için fazlasıyla heyecanlandığınızın göstergesiydi sanırım. İyi bir kadromuz var, daha da güçlenecekti kuşkusuz ama olmadı. Sağlık olsun, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hatalar olur, insanız hepimiz. Ama şu "resmen" olayını tekrar yapmazsınız sanırım. Çünkü resmi site açıklamadan hiçbir şey resmiyet kazanmıyor.

    YanıtlaSil
  5. Hakaret olarak kabul etmeyecekseniz ben pek çok blog ve forumda rastladığımız "haberi önce biz verelim" dalgasına kapıldığınıza inanıyorum. Yoksa resmi bir açıklama olmadan transferi bitti olarak açıklama aceleciliğinin pek bir önemi yok. Ben blogunuzu çok uzun bir zamandır takip ediyorum, yine edeceğim. Neticede ben blogları transfer haberi alabilmek için takip etmiyorum. Blog yazarlarının piyasada "spor yazarı" olarak geçinenlerden çok daha iyi analizler yaptığına inanıyorum. Fakat iş "transferi ilk biz duyuralım" mantığına indirgendiğinde ve transfer olmadığında açıkçası çok mutlu oluyorum. Demem o ki, iyi yaptığınız işte devam edin: Analiz yapın!

    YanıtlaSil
  6. Anıl'a sonuna kadar katılıyorum. Bir eleştiri yapmam gerekirse Anıl'ın yazdıklarına imza atarım. Bu bir hata değil bence de, sadece "ilk ben" mantığıydı.

    YanıtlaSil
  7. O neyse de transfer bitti diye çocuğu kesmiştim. Olan çocuğa oldu..

    YanıtlaSil
  8. Hakkınızı helal edin demekle olmuyor renkdaşlar..
    Büyük lokma yediniz semeresini çekiyorsunuz\çektirdiniz..
    Umarım bundan sonra sözünüzde durur ve aldığınız kararları transfer haberlerinde hit olmak için çiğnemezsiniz..

    YanıtlaSil
  9. Bunun aslında "ilk ben" demekle pek alakası yok. Yönetim KAP'a görüştüklerine dair bildirdiğinde bizlerde analizleri girme kararı almıştık, keza KAP'a yapılan bildirimden daha resmi bir ibare olamazdı. Ama bundan sonra bunuda yapmayacağız.

    YanıtlaSil
  10. fanatik fotomaç gibi bişey oldunuz ya.haldun üstünelden veya ekibinden sağlam bilgiler alıyordunuz ama artık sadece kulaktan doğma bilgilerle insanları heyecanlandırıyorsunuz. ayrıca 10 küsür m euroya da almayalım emreler semihler oynasın.puan silme de netleşirse şampiyonluk garanti.sene sonunda 7 ye alınır en fazla shakiri.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba , bir konuda fikir beyan etmek istiyorum , malum bundan bir hafta R10 trasnfer haberi ortalıkda dolaştı ve bonservis olarak 7-8 milyon € ,kendisine 3 sene için 3.5 ya da 4 m € 'luk bir trasnfer ücreti karşılığında GS'a geleceği konuşuldu. Malumunuz Fatih Terim'in reddi ile bu transfer olmadı.
    Sor şu R10 için yaklaşık 20 m€ bir kefalet altına klüp girebiliyorsa , neden Shagiri için olası 15 M € çin girilmedi. Medyada çıkan bazı yöneticilerin bu transferin olmasını istemiyor haberleri bir nebze de doğru çıkıyor,
    saygı ve sevgimle

    YanıtlaSil
  12. hatalar elbette olacaktır ama şöyle de bişey var; rosicky,ledesma,altidore olayı sonrası bu sayfalarda uzunca özür dilediğinizi ve transfer portalı olmadığını yazmıştınız ve bi bu kadar içtendiniz yine, sizi transfer portalı olmadan da okuyoruz,reklam almamanız ne kadar özveriyle bu işi yaptığınızı zaten gösteriyor..

    YanıtlaSil
  13. Aslında bu yorumu yapmayacaktım fakat "Yönetim KAP'a görüştüklerine dair bildirdiğinde bizlerde analizleri girme kararı almıştık, keza KAP'a yapılan bildirimden daha resmi bir ibare olamazdı." açıklamanızdan sonra bir şeyler daha söyleyeyim dedim. Sene başında yine KAP'a bildirilip daha sonra alınamayan Forlan, Reyes, Luis Fabiano ve Podolski örnekleri hâlâ tazeyken, KAP'a bildirilen bir görüşmenin resmiyet kazandığı anlamını çıkarabiliyor musunuz gerçekten?

    YanıtlaSil
  14. "Yazın yaşananlardan sonra borsaya bildirim yapılırken ara transfer döneminde temkinli davranıyorduk. Keza ne görüştüğümüz Amrabat için bildirim yaptık, ne bir başka görüşülen Gökhan Töre için, ne de Matias Suarez için bildirim yaptık. Hatta ve hatta şu anda görüşülen hiç bir isim için bildirim yapılmadı. Bildirim yapılan tek isim Yiğit Gökoğlan bir gün sonra imzayı attı. Shaqiri'de de böyle olacaktı. "

    Kulübümüzün KAP'a bildirim politikası artık bu şekilde, yaz döneminde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek ve problem yaratmamak için 'yönetim' nezdinde böyle bir karar alınmıştı.

    YanıtlaSil
  15. Artık eskisi gibi yani bundan önceki yaz sezonu gibi sağlam bilgiler elde edinemediğiniz aşikar. Ama tamamıyla ilkbencilik olduğunu düşünüyorum bende. Transferler olsun ya da olmasın ben size şunu diyebilirim. Önemli olan kimsenin yazamadığı isimleri sizin yazmanız olur. Onun dışından sizden kimse transfer yapmanızı beklemiyor zaten. Ne olur gelir birileri onu tanıtırsınız. Onun hakkında bilinmeyenleri yazarsınız. Biz de FCN yi severek okuruz, okuturuz. Ama böyle yazıp ondan sonra şundan söyle olmadı bundan böyle olmadı demeniz hoş değil zaten ilk de değil. Anlayacağınız bir çizginiz yok. O çizgiyi bir an önce oturtmanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
  16. mesele transferin olup olmaması değil ,
    mesele kendini komik duruma düşürmemektir.
    galatasaray bunu bu sene içerisinde çok sık yaptı.
    ilk Xherdan Shaqiri değilki. daha öncede bir çok ismi borsaya bildirmiş ve eli boş dönmüştü. buda galatasaray gibi UEFA kupasını almış bir kulube hiç yakışmıyor. büyük klüp eğer bir oyuncu ile ilgilendiğini borsaya bildiriyorsa bu transfer olmuş bitmiş demek tir.
    bunu Türkiye'de bizim takımdan başka yapan yok. orduspor da bile görüyoruz, duyuyoruz bir oyunucu ile ilgilenmeye başladımı %90 o oyuncuyu tranfer ediyor.yani yutacağı lokmayı ağzına alıyor. bizim takım gibi önce lokmayı ağzına alıp sonra ağzından çıkarmıyor.
    benim takımım ise resmi siteden anlaşıldığını duyursa, dahi oyuncu sahaya çıkmadan transfere inanasım gelmiyor.hani bir laf vardır , delikanlı adamın ağzından söz bir kez çıkar, galatasaray işte tam da bu konuda sınıfta kalmıştır.
    belki söylemesi kolay diyeceksiniz ama ben o klubün başında duran biri olsam , bir oyuncuyu TV lere , gazatelere bu kadar yaymışsam ne yapar ne eder gider o oyuncuyu alırım, klubü 15 milyon mu istiyor , inmiyormu sende 12 milyona kadarmı çıktın verirsin 3 milyon daha bitirisin tranferi bizde helal olsun dediklerini yapıyorlar deriz.İmajımıda böyle aptal bir meselede sarsmam.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0