Galatasaray YK'a smaçör takviyesi; Victor Rivera

Bu sezon yeni bir yapılanma içerisine giren ve ligde 4.sırada yer alan, Avrupa Kupası'nda da çeyrek finalin kapısına dayanan Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı sezon başında kadrosuna kattığı Henry Bell Cisnero'da yaşanan siyasi sorunlar nedeniyle smaçör bölgesine takviye yaptı. Kübalı oyuncunun takıma katılamayacak olması nedeniyle bu bölgeye bir süredir arayışlarını sürdüren Galatasaray Yurtiçi Kargo erkek voleybol takımı sezon sonuna kadar 35 yaşındaki Porto Riko'lu oyuncu Victor Rivera ile anlaşma sağladı.

30 Ağustos 1976, Aibonito doğumlu olan tecrübeli smaçör profesyonel kariyerine ülkesinde altyapısında yetiştiği Naranjito takımıyla başladı. Porto-Riko temsilcisi forması altında geçirdiği 7 yıllık sürede üstüste lig şampiyonlukları yaşayan tecrübeli oyuncu 2001 yılında ülkesinden ayrıldı. İsviçre'de voleybol hayatını sürdürme kararı alan Rivera, 2001/2 sezonunda MTV Näfels takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İlk yılında lig ve kupa şampiyonluğu yaşayan Victor Rivera, bir sonraki sezonda aynı başarıyı tekrarladı. İsviçre'de geçen iki sezonun ardından ülkesine eski takımı Naranjito'ya dönen tecrübeli oyuncu bir sonraki sezon olan 2004/5 sezonunda yeniden Avrupa'nın yolunu tuttu. Ülkesinde lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli oyuncunun Avrupa'da sıradaki durağı Polonya olmuştu. Polonya temsilcisi Wegiel SSA ile bir yıllık kontrat imzalayan Victor Rivera, takımının final oynamasında büyük katkı sağlamış ama şampiyonluk sevinci yaşayamamıştı.

Tarihler 2005'in yaz aylarını gösterdiğinde Porto-Riko'lu oyuncu Ege'nin karşı kıyısına transfer oldu. Yunanistan'da bir yıllık macerasında Ethnikos forması giyen tecrübeli smaçör sezon sonunda buradan da ayrılacaktı. Yunanistan'da edindiği bir yıllık tecrübenin ardından 2006/7 sezonunda Fransız temsilcisi Arago de Sète'a transfer olan Victor Rivera kariyerinin büyük bir bölümünü burada geçireceğini nereden bilebilirdi ki? Fransız temsilcisi Arago forması altında ilk yılında başarılı bir sezon geçiren Porto-Riko'lu smaçör sezon sonunda başkent ekibi Paris Volley'in yolunu tuttu. Victor Rivera burada geçirdiği iki sezonda da lig şampiyonluğu yaşarken, ortaya koyduğu performansla takımı adına önemli oyuncular arasında gösteriliyordu. Üstüste yaşadığı lig şampiyonluklarının ardından 2009 yılının başında yeniden Porto-Riko'ya dönen tecrübeli oyuncu Guaynabo ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Guaynabo forması altında lig şampiyonluğu yaşayan yıldız oyuncu ülkesinde geçirdiği sezonun ardından yine 2010 yılında Nisan ayının ortasında Fransız temsilcisi Cannes ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Cannes ekibi ile kupada şampiyonluk sevinci yaşayan Victor Rivera, geçtiğimiz sezon Stade Poitevin takımı ile sözleşme imzalamıştı. Fransa'da geçirdiği son sezonunda da lig şampiyonluğu yaşayan Porto-Rikolu smaçör milli takımınında en önemli oyuncuları arasında gösteriliyordu.

195 boyunda olan 35 yaşındaki Victor Rivera hücumda smaç yüksekliğinde 345'e yükselebilirken, savunmada blok yüksekliğinde 329'a yükselebiliyor. Forma giydiği hemen hemen her takımda 4 numaralı formayı giyen tecrübeli smaçör son olarak 2010 yılında düzenlenen Erkekler Güney Amerika ve Karayipler Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşayan ülkesinin milli takımında önemli rol oynamış ve turnuvanın en iyi smaçörü seçilmişti.

Sezon sonuna kadar sözleşme imzalayan Porto Riko'lu tecrübeli smaçör Victor Rivera'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray Yurtiçi Kargo forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0