Altyapı | Başka forma kaldı mı?

Galatasaray voleybol altyapısında bu sezon ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Hem erkek, hem bayan takımlarda ciddi bir yapılanmaya giren şubemizde altyapıda oyuncularımız her hafta farklı bir sponsorla, farklı bir formayla sahaya çıkıyor. Gerek PAV Ligi'nde, gerekse Genç Kızlar Ligi'nde bugüne kadar oynadığı maçlarda takımımız 6 (ALTI) farklı forma ile sahaya çıktı. Bu formaların üreticileri ise sırasıyla Errea, Lescon ve Galatasaray Store olarak karşımıza çıktı. İnsan başka forma kaldı mı diye sormadan edemiyor, haklı olarak. Bir ara altyapıda bayan takımımızın sahaya "Medical Park" yazılı formalar ve şortlarla çıktığını da hatırlatalım. O konu çok farklı bir konu ya, neyse. Konuyu fazla dağıtmadan toparlayalım, forma konusuna dönelim.

Evet, Galatasaray bayan voleybol şubesi yukarıda görmüş olduğunuz üzere 6 (altı) farklı forma ile bu sezon maçlarını oynuyor. Zaman zaman A takımda da gördüğümüz Errea'dan pembe ve kırmızı, Lescon'dan beyaz-parçalı ve çubuklu forma ile mücadele eden takımlarımız yine pembe renkli Galatasaray Store üretimi formalarla sahaya çıktı. "Ee, ne var bunda?" diye sorabilirsiniz. Formalarda birşey yok ama altyapıya gösterilen, daha doğrusu gösterilmeyen ilgi biraz can sıkıcı görünüyor. Aslında sadece voleybolda değil, futbol dışında altyapılara hiç bir ilgi olmadığını söylemek mümkün. Basketbolda altyapı takımlarımız hali hazırda sponsorluğumuzu üstlenen Errea yerine geçen seneki sponsorumuz Adidas formalarla sahaya çıkıyor, buna da bir türlü çözüm bulunamadı. Hatta çocuklar geçen sene A takımlarımızın giydiği warm-upları giyerek ısınıyor, arkalarında yer alan reklamlara bant çekilerek kapatılmış.

Her zaman her şartta altyapının öneminden bahsediyoruz. Peki altyapıda gerekli düzgün yatırımı yapıyor, bu çocuklara düzgün şartlar sağlıyor muyuz? Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Ezeli rakibimizde altyapıda tüm takımlar mevcut branşın A takımı hangi formayı giyiyorsa o formanın "Fenerium" üretimi formalardan giyiyor. Hani diyoruz ya kurumsallık, sportif başarı, gelenek-görenek diye.. Altyapıdaki çocuklara adam gibi şartlar sunulması, imkanların sağlanması ve tüm branş olarak tek tip formalar giyilmesi, çok mu zor? Yoksa biz mi bu konuları çok abartıyoruz. Bakalım, voleybol şubesinde daha kaç tane farklı forma göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0