STSL | Serinin başlangıcı olsun..

Süper Lig’in lideri Galatasaray yeni bir galibiyet serisi başlangıcı için Türk Telekom Arena’da Ankaragücü’nü ağırlıyor. Geçtiğimiz hafta ligde Eskişehir deplasmanında çok zor şartlar altında bir puan çıkartabilen Fatih Terim'in öğrencileri, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da taraftarıyla birlikte Hakan Kutlu'nun çalıştırdığı Ankaragücü'nü, Çarşamba günü saat 20:00'de konuk edecek. Mücadeleyi Barış Şimşek yönetecek. Lig Tv’den naklen yayınlanacak maç öncesinde takımların son durumu ve istatistikler şu şekilde…

SÜPER LİG'İN LİDERİ GALATASARAY
Galatasaray bu sezon evinde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet 1 beraberlik almayı başardı.İç sahada 5 maçlık galibiyet serisine sahip olan takımımız TT Arena’da oynanan son maçta Karabükspor’u 5-1 ile geçmeyi başarmıştı. Galatasaray’da en golcü oyuncu 8 gol ile Elmander onu 7’şer golü olan Baros ve Selçuk takip ediyor. Takımda kart cezası sınırında olan Muslera ve Albert Riera muhtemel kart görmeleri sonucunda Bursaspor deplasmanında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Baros ve Yekta’nın sakatlıkları devam ederken Afrika Kupası için Fildişi Sahilleri milli takımında olan Eboue’de takımdaki yerini alamayacak.

Sezonun ikinci yarısına fırtına gibi bir giriş yapan ve galibiyet serisini 9’a kadar çıkartan Galatasaray 10. Galibiyet ve kulüp rekoru için Eskişehir karşısına çıktığı maçta etkisiz bir oyun ortaya koydu. Tabi ki zeminin buzla kaplı olması futbol adına büyük bir dezavantaj yaratmış olsa da takımın da futbol adına hiçbir şey üretemediğini gözardı etmemek gerekiyor. Baros’un sakatlığı sonrasında 4-4-2’den 4-4-1-1 e geçilmesi, sene başındaki sıkıntısımız olan pozisyona girme kısırlığını yeniden gözler önüne serdi. Takımda kanatların işlememesi sonucunda bütün yük Selçuk-Engin ikilisinin omuzlarına biniyor. Ersun Yanal gibi deneyimli bir teknik adam da bunun tespitini yaparak, bu ikiliye adam markajı vererek adım attırmadı. Bunun sonucunda ise kaleye tehlikeli şut atmadan maçı bitiren bir Galatasaray ortaya çıktı.

Galatasaray ve Ankaragücü lig tarihinde 94.kez karşı karşıya geliyorlar. Daha önce oynanan 93 maçta Galatasaray’ın 58, Ankaragücü’nün 16 galibiyeti bulunuyor. İki takım arasında oynanan 19 maçta berabere sonuçlandı. Ankaragücü’ne karşı 189 gol atan takımımız kalesinde 91 gol gördü. Geçen sezon Ali Sami Yen’de oynanan maçı Ankaragücü 4-2 kazandı ve bu maç Frank Rijkaard’ın Galatasaray’ın teknik direktörü olarak çıktığı son maç oldu. 

BAŞKENT'TE GEÇEN ZOR GÜNLER; ANKARAGÜCÜ
21 hafta sonunda 2 galibiyet 5 beraberlik alarak ligin dibine demir atan Ankaragücü’nün 11 puanı bulunuyor.  Her şeyden önce şunu söylemek gerek; 112 senelik kulübün bugün içinde bulunduğu durum gerçekten üzücü. Sezona transfer yasağıyla sıkıntılı bir giriş yapan kulüpte oyuncular, kulüpten alacaklarını tahsil edemedikleri için birer birer ayrıldılar. Ziya Doğan’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu eski oyuncusu Hakan Kutlu ile dolduran Ankaragücü, giden oyuncuların yerini A2 takımı ve genç takımından aldığı oyuncularla doldurmaya çalışıyor. Hakan Kutlu’nun gelişiyle birlikte 4 maçta alınan 5 puan ile biraz unutlansa da sonraki süreçte alınan 2 yenilgi ile takımın direnci kaybolmak üzere. İç sahada BJK karşısında aldığı beraberlik ile, koşullar ne olursa olsun küçümsenmeyecek bir takım olduğunu gösteren Ankaragücü’nde sakatlığı süren Abdullah yarın oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak.
Serkan Ağbaba / @serkanagbaba

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0