Kazım'ın kiralanması üzerine..

Geçtiğimiz sezon devre arasında transfer edilen Kazım Kazım, sezonun geri kalan bölümünü kiralık olarak Yunanistan temsilcisi Olympiacos'ta geçirecek. 900bin euro kiralama bedeli karşılığında kırmızı-beyazlı formayı giyecek olan oyuncu geride ligin ilk yarısında çok istikrarlı bir oyun ortaya koyamamış ve 'istenmeyen adam' konumuna gelmişti. Özellikle yeni oyuncuların takıma adaptasyonu konusunda önemli işler yapan tecrübeli oyuncunun saha dışındaki etkinliği saha içine pek fazla yansımayınca eleştirilerin gelmesi kaçınılmaz oldu.

Kazım'ın ilginç bir özelliği ise son 3 devre arasında takım değiştirmesi.. 2010 yılının Ocak ayında Fransız ekibi Toulouse ekibine kiralık olarak gönderilen tecrübeli oyuncu geçtiğimiz yıl yine kış döneminde Galatasaray'a transfer olmuştu. Sezonun geri kalan bölümünü Yunanistan'da kiralık olarak geçirecek olan Kazım Kazım, geride kalan 23 haftada 18 maçta forma giydi ve 2 gol atarken, 2 golün hazırlayıcısı oldu. Galatasaray'da ilk döneminde (yani geçen sezonun ikinci yarısı) 13 lig ve 4 kupa maçında forma şanı bulan Kazım-Kazım bu karşılaşmalarda da 5 gol - 7 asistlik katkı sağlamayı başarırken, bu gollerden birinin tarihe geçeceğini nerden bilebilirdi? Ali Sami Yen Stadı'nda oynanılan son resmi karşılaşma olan Beypazarı Şekerspor karşılaşmasında ilk kez Galatasaray formasıyla taraftarın önüne çıkan tecrübeli oyuncu karşılaşmanın sonlarına doğru attığı golle, gözyaşları içerisinde ayrıldığımız mabedimizde son golü atan oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Mevcut durumda kanat rotasyonunda sıkıntı yaşadığımız, yerli oyuncu konusunda problem yaşadığımız su götürmez bir gerçek. Fatih Terim'in ısrarla kanatlara takviye istemesi ama gerek transfer bedellerinin yüksek olması, gerekse yönetim içerisinde yaşanılan tartışmalar ve anlaşmazlıklar nedeniyle bu bölgeye 'istenilen' takviye gelememişti. Yerli rotasyonda elimizde kanatta oynayabilecek Yiğit Gökoğlan hamlesi dışında başka bir hamle görünmüyor. Emre ve Engin'in de zaman zaman sağ kanatta kullanıldığını düşünürsek, Kazım'ın takviye yapılmadan gönderilmesi pek mantıklı ve doğru bir hamle olarak görünmüyor. Transferin son gününe giriyoruz, sağlı sollu bir saldırma peşindeyiz. Sezon başında da hemen hemen aynı hatayı Arda Turan transferinde yaşamış, o bölgedeki alternatifleri tek tek gönderdikten sonra Arda'da gitmek isteyince şuanda sol kanatta süre gelen problemin kıvılcımları atılmıştı. Tek temennimiz, sezon başında yaşanılan hatadan ders alınması yönünde... Aksi halde şu şartlar altında başımız oldukça ağrıyacak gibi görünüyor.

"Görüşmeler sonlandırılmıştır." şeklinde yine son dakika gorür müyüz bu sefer? :)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0