ST Süper Lig Panorama - 21. ve 22. Hafta

Dışarda bembeyaz kar, fincanlarda salep. TRT 3'te Avrupa Arrrtistik Patinaj Şampiyonası. Eurovision temsilcisi de belirlenmiş, şarkısını beklemekteyiz. Yazarın doğumgünü henüz kutlanmış, e Galatasaray da geleni geçeni yeniyor... Rüya gibi bir kış gününden tüm renktaşlara selamlar, Denktaşlara da baş sağlığı... Futbol yine tüm güzellikleri ve çirkinlikleriyle bizimle. Spor Toto Süper Lig'de 21 ve 22.haftanın panoramasını hep birlikte yorumlayalım..

ALTI, ELLİ SEKİZ
İki sene önce Ankaraspor'la Ankaragücü'nün birleştirilmesi, iki kulüp için de sonun başlangıcı oldu. Ankaraspor anında küme düşürülmüştü, Ankaragücü de şu an iki lig arasında bir bataklıkta, yönetilememek tek formalarını özenle koruması gereken, özverili ve az sayıda futbolcu olarak kendini gösteriyor.. Asırlık tarihinin hatrına biz Galatasaray taraftarlarına "Dayan!" demek düşüyor, Türk Telekom Arena'da 6. dakikada böyle yaptık. 58. dakikada da hedefimiz 58. maddeydi. 

Suç iddiası varken cezaların değiştirilmeye çalışılması, oyun başladıktan sonra kuralların değiştirilmesi, hem zan altındakilerin elini zayıflatıyor hem de neresinden tutarsanız tutun ikiyüzlü ve etik dışı bir hareket. Evet, ekonomik çıkarları, "Türk futbolunun çekeceklerini" tahmin edebiliyoruz, ama etik ekonomi için bozulmaz mı hep? "Adaletsiz Dünya"ya isyanımız bundan kaynaklanmıyor mu? Toplumun ekseninde bulunan futbol, herkesin konuştuğu şey, sadece bir oyun olmayan... temiz olmak zorunda. Nitekim kulüpler de bunu sonunda görmüş olsalar ki ' bir kerelik saymayalım canııım' teklifini reddettiler. Haftanın taraftarı sessiz kalmayışıyla takdiri hak eden Arenacılardı. 

RIERA
Alberto Riera, geldiğinden beri bir gönlümüzü fethedemediydi. Ancak güçsüz rakibimize karşı kendini göstermeyi bildi. 1 gol, iki de asist! Arrda'nın pek de boşluk oluşturmayan yokluğunda orta sahamızın ortası kadar kanatlarının da emin ayaklarda olduğunu gösterdi. Haftanın futbolcusunun başarılarının devamını diliyoruz, krallığa gol ataduran Burak Yılmaz'a da bir tebrik sunarak.. 

LİDERLİK GÜZEL ŞEY
Haftanın takımı, tabi ki de biziz. Tamam Beşiktaş iki maçta 6 puan kazanarak bu hafta daha başarılı olmuş 45 puana çıkıp Fenerbahçe'yle ikinciliği paylaşmış olabilir ama; bu rahat rahat izlenen, gol attıktan hemen sonra gol yiyeceğini düşündürtmeyen, gençlerini ve yıldızlarını sonunda takıma adapte edebilmiş, dahası takım olabilmiş müthiş Galatasaray'ın üstüne bir şey koymak ayıp olur, hele bunu Skibbe'nin iki eski takımının maçında futbol oynayacak zemin yok diye yapmak pek bir haksızlık olmaz mı? Tahtalara mı vursak, maaşallah mı desek... Fatih'in aslanlarının Avrupa'yı yeniden fethedeceği günleri görecek miyiz ki gibi mi? 

SARI SAÇLARINI DELİ GÖNLÜME
Bağladığım tek adam Legolas oldu şimdiye kadar, onun da orijinali esmer gerçi.. Kazım'ın bu yaptığı anca Kazım'lık olabilir derken acaba Kazım'lara hakaret mi ediyorum, neticede diğer tanıdığım Kazım oldukça iyi bir amca, bir de Kazım Koyuncu var ki ona en ufağından laf ettirmem.. Colin'lik desen, Colin Firth gibi biri varken... Sebep isimde değil, Colin Kazım Richards tamamen nevi şahsına münhasır biri... Bir saç nedeniyle fazla mı eleştirdim ama çakma kızıl olsaydı, ya da pembeye maviye boyataydı saçlarını bu kadar koymazdı, çakma sarışınlık yakışmadığı kadar sıkıcı da. Olmamış... Eldivenler süper olsa da haftanın rüküşü seçtim seni Richards. 
SİSLERİN İÇİNDEN
Bu kadar meşale yakmamak gerekiyor tabi, akciğerlere çok zararlı, nefes alamıyor insanlar falan ama... Çok güzel bir fotoğraf olmuş ki bu. Altına Spartacus yazasım var. Selçuk suratını kapatmayaymış daha karizmatik de olurmuş tabi ama olsun, bu haliyle de Beşiktaş'ın maçlarında çekilen onlarca oldukça komik ikili mücadele fotoğrafını zor da olsa eleyip haftanın fotoğrafı olmaya hak kazandı. 

OBJEKTİFLERİN SEVGİLİSİ
Üstteki Trabzonspor taraftarları fotoğrafı bana şunu hatırlattı: O kadar maça gittim, bir "Galatasaray'ın güzel taraftarları da var işte böyle" fotoğrafım olmadı.. Reva mı şimdi bu? Haftanın tribi de bu olsun bari. İlgi çekmek için çoook da istekli ve çaresiz olmasam da, hani bir Larissa Riquelme'lik yok, yine de dokunuyor yani.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0